Sinterklaas Winactie met Laura Diane

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het 5 December en dat betekend dat we met zijn alle Sinterklaas vieren. Dus dachten Laura Diane en ik wat is er nu lekker dan kadootjes weg te geven op zo’n leuke dag als vandaag. Stiekem natuurlijk ook omdat we vieren dat als de nacht eindigt sinds een paar dagen in de winkels ligt. Daar moeten jullie natuurlijk wel wat voor doen maar daarover later meer.

Eerst nemen we jullie namelijk mee op reis langs onze mooiste 5 December herinneringen.

Mijn leukste herinnering (Laura Diane ) aan Sinterklaas zie je op deze foto!

78732774_2492308404363351_2837388337860313088_n.jpg

Ik denk dat ik hier een jaar of vijf ben en helemaal blij met mijn cadeau: een verpleegsters outfit en bijbehorend koffertje vol instrumenten. Op de achtergrond zie je mijn trotse moeder 🙂 Vroeger vierden wij pakjesavond altijd met de familie van mijn moeders kant, vijf tantes, een oom en een heleboel nichtjes en neefjes. Ik herinner me vooral het moment dat er hard op de deur gebonkt werd en we naar de gang toe renden die vol lag met pepernoten. Het idee dat Zwarte Piet dat had gedaan en dat we hem nergens meer zagen was magisch!

Mijn mooiste herinneringen voor 5 December. De eerste speculaasjes bakken met mijn tantes! We waren daar een keer voor Sinterklaas en kregen een echt short met koksmuts en gingen speculaasjes bakken met echte ouderwetse mallen. Dit was zo leuk om te doen en het was fijn om sinterklaas met zijn alle te vieren. Later werden het de gedichten van mijn moeder. Echt geloof me als iemand lange gedichten kan schrijven voor sinterklaas dan is het mijn moeder. We doen al een aantal jaren suprise en zodra je een lang gedicht en dan heb ik het echt over meerdere a4-tjes in je hand hebt dan weet je dat mijn moeder je had. Tja en dan begint het dan moet je dat mega lange gedicht voor gaan lezen. Vaak begeleidt door leuke foto’s. Ik probeer haar altijd te evenaren met dichten maar ik moet zeggen dat is me helaas nog steeds niet gelukt 🙁

Dus nu dachten Laura en ik misschien kunnen jullie mij helpen met een leuk gedichtje.

IMG_8785[2164]

Als jullie mij helpen met een leuk gedichtje (Dit hoeft geen sinterklaas gedichtje te zijn) dan kun je natuurlijk een leuke prijs winnen! Deze prijs is uniek want je kunt namelijk een kaars winnen van Als de nacht eindigt! Deze kaars is speciaal bij het boek ontworpen en er zijn er maar een paar van beschikbaar. De kaars is gemaakt door Fictional Boutique  Als ik zeg een paar dan bedoel ik ook echt een paar dus geloof me deze wil je winnen!

De regels voor de winactie 

 • Verzin een gedichtje van minimaal 4 regels en plaats die onder het blog bericht
 • Voor een extra lootje deel je dit blog bericht op een van je social media kanalen. (Vergeet dan niet om Laura en mij te taggen zodat we dit berichtje kunnen zien)
 • De winnaar word op 15 december gekozen door middel van de ouderwetse lootjes in een bakje (Hier zullen we een filmpje van maken)
 • De winnaar krijgt de kaars door Laura Diane thuis gestuurd.

Heel veel liefs, Melanie en Laura

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Majonne Twigt schreef:

  Om iemand te verwennen,
  Moet je die persoon goed kennen.
  Zo moet je ten eerste weten,
  Wat die persoon graag wil eten.
  Dat die persoon graag leest,
  Dat scheelt nog het meest.
  Boeken en goodies zijn er genoeg
  Dat is waar deze persoon om vroeg.
  Dit kaarsje is zeker origineel.
  Want er zijn er niet zo veel.

 2. Denise schreef:

  Ik ben al moe van het dichten voor/met m’n kinderen voor bij hun surprises op school, dus ik dicht even niet mee, maar mooie kleur kaarsje! Ik dacht héél even dat het een nachtcrèmepje was.
  Leuk ook die foto van vroeegr. Ik heb zulke ook nog. Ook dat ik als klein meisje heel blij een paar laarzen uitpak. 🙂
  Denise onlangs geplaatst…5x origineel overnachten in Rotterdam: slapen in bezienswaardigheden!My Profile

 3. rachel schreef:

  ohnee dat ik zo niet aan mij besteed om die dingen te schrijven en of te verzinnen haha, nee dichten is niks voor mij 😉 voor de mensen die mee doen met de win actie su6!!

 4. Ans Stier schreef:

  Als de nacht eindigt dan brandt dit licht,
  Een leuke winactie waar ik graag voor dicht.
  Bij heerlijk kaarslicht dit boek lezen,
  Dat zou echt iets voor mij wezen.

 5. Nakita schreef:

  De donkere tijd is aangebroken
  De kaarsjes worden weer aangestoken
  De geur zorgt voor een zoete walm in huis
  Lieve mensen om je heen
  Lekker een filmpje erbij met de kachel aan
  Laten we samen op avontuur gaan !

 6. Dichten, het is omdat het moet.
  Want stiekem kan ik dat helemaal niet goed.
  Want wat maakt dat gedicht nou uit,
  Het gaat toch om de buit?
  Kijk nou eens naar al die mooie cadeaus,
  Allemaal verpakt in een mooie doos.
  maak ze nu maar snel open,
  hopelijk zijn het geen miskopen.

  Dan nu mijn gedicht voor de mooie kaars 😍

  Wat een geweldige mooie kaars, wil dat nou niet?
  En dan ook nog gemaakt door Fictional Boutique! 💕
  Deze kaars past mooi bij mijn andere kaarsen in de rij.
  Echt waar, met deze kaars maak je mij superblij!!
  Mocht ik de kaars winnen, dan koop ik het boek erbij.
  Want deze hoort er dan natuurlijk bij! ❤️

 7. Rory schreef:

  5 december, een dag om te herinneren
  Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen
  De cadeaus, familie en zwarte Piet. Het had iets magisch en prachtig
  En vlak voor Sinterklaas samen speculaasjes bakken, wat was dat machtig!
  Samen met de tantes en een kookmuts op
  Wat een mooie momenten en herinneringen, helemaal top!
  Rory onlangs geplaatst…Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijkMy Profile

 8. Stefanie schreef:

  De winter is begonnen,
  Maar toch geeft het licht zich niet gewonnen.
  Dit is het moment voor het aansteken van kaarsen
  En een paar warme laarzen.

 9. Monique schreef:

  Heerlijk en leuk herinneringen ophalen.
  Veel succes met het kiezen wat het winnende gedichtje!

 10. Wat een leuke winactie! Ook ik ben niet zo goed in dichten. Raadpleeg altijd google hihi

  Heel veel succes met het kiezen van een winnaar, want er zitten wel hele leuke gedichten tussen!
  Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…essence Trend Edition “CRYSTAL dreams”My Profile

 11. Janet schreef:

  Haha ik dacht wat een leuke winactie, maar ik kan helaas echt niet dichten dus ik laat deze winactie aan me voorbij gaan. Succes met de winactie!
  Janet onlangs geplaatst…Amersfoort: 9x doen in deze historische stadMy Profile

 12. Jouvence schreef:

  Wat een super leuke en schattige foto van jou vroeger!

 13. Bookstamel schreef:

  Je hebt gewonnen stuur je me even een pb op facebook of een mail op info@www.bookstamel.com met je adres gegevens
  Bookstamel onlangs geplaatst…Waarom lees jij zo veel van eigen bodem?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge