van eigen bodem met Esther wagenaar

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

December de maand van liefde en vreugde de maand waarin iedereen toch net wat liever is voor elkaar. December is voor mij echt de mooiste maand van het jaar dat kan ik keer op keer blijven roepen. Vaak begin ik op 1 november al met het versieren van mijn huis. Maar meestal begint het in oktober al te kriebelen. Ik lees dan ook graag kerstboeken dus mocht je nog een leuke aanrader hebben let me know!

Esther Wagenaar

Benieuwd geworden naar de boeken van Esther Wagenaar? Lees dan hier mijn recensie van het Groene Kristal en hier van Het huis van de roos. De boeken kopen dat doe je hier.

Vandaag staat niet in het tekenen van kerstboeken maar het eerste boek van de auteur waar ik jullie deze maand aan ga voorstellen is wel kerstboom groen! Vandaag ga ik jullie namelijk voorstellen aan Esther Wagenaar. Esther Wagenaar is geboren op 19 juni in het jaar 1970. Ze werd geboren in Den Helder maar een paar jaar later verhuisde ze met haar ouders naar Wieringerwerf. Daar groeide Esther Wagenaar dan ook op. Schrijven, Tekenen, Fotograferen en muziek maken was heel normaal in het gezien van Esther. Verhalen vertellen ook. Esther en haar zusje Lilian hadden altijd wel ideeën en manieren om die kwijt te kunnen. Zo schreven ze op de middelbare school bijvoorbeeld een musical voor de theaterclub.

In 1992 is Esther begonnen aan een boek. Op dat moment kon ze eigenlijk niets anders. Ze had namelijk heel veel pijn, zoveel pijn dat het haar gehandicapt maakte. In plaats van te studeren zat Esther Wagenaar op haar 21ste thuis. Maar ze had wel veel fantasie en die moest ze kwijt. Daarom schreef ze in 9 maanden tijd de 3 delen over Terra 7. De personages uit de boeken werden haar vrienden en zorgde ervoor dat situatie dragelijk was.

Op een gegeven moment ging het beter met Esther en kwam ze eigenlijk niet meer aan schrijven toe. Na al dat thuis zitten had ze het idee dat ze een deel van haar leven moest inhalen. Ze stopte al haar energie in muziek, studeren en werken. Heel af en toe haalde ze haar boek weer te voorschijn.

In 2017 is het 11 jaar geleden dat ze voor het laatst naar haar boek had omgekeken. In dat jaar woont ze in Hoorn samen met haar man en zijn 3 kinderen een kat en een hond. Ze las veel en werd steeds benieuwder naar het boek wat ze zelf geschreven had. Het was tijd dat boek weer te voorschijn te toveren en de buitenwereld kennis te laten maken met Terra 7. En dat is dus gelukt, want in februari van 2018 verscheen het eerste deel van Terra 7 Het groene kristal bij Celtica Publishing.

De komende weken gaan we nog veel meer te weten komen over Esther Wagenaar en haar trilogie Terra 7 maar voor nu wens ik jullie allemaal een fijne dag.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

kerstboeken lezen mijn meiden wel eens en wie weet zie ik dit jaar wel weer een paar boeken voorbij komen
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #14My Profile

Monique
4 jaren geleden

Ik ken de schrijfster niet, ga haar eens opzoeken en je blog in de gaten houden over haar trilogie.

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  Monique

Klinkt als een fantasie boek, dus ben benieuwd naar de recensies. Ik vind het leuk om iets over de schrijver te lezen. Een beetje achtergrond informatie.
Alexandra onlangs geplaatst…Anti pieker planMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Het is inderdaad een fantasie serie 😁 ik hou ook enorm van achtergrond informatie

Sherry
Sherry
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Dit is een nieuwe auteur voor mij. Ik ben nieuwsgierig geworden naar haar.

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x