Mijn November in boeken.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is vandaag precies 1 December en dat betekend dat we weer een volle maand met boeken pret achter de rug hebben. Voor mijn gevoel heb ik echt enorm veel boeken gelezen deze maand. Ik ben dan ook reuze benieuwd of dat straks ook blijkt aan het einde van dit blog bericht. Want welke boeken heb ik nou daad werkelijk deze maand gelezen. Welk boek vond ik het beste en welk boek vond ik het minst leuk. Al die dingen lezen jullie in deze blog.

Aantal boeken gelezen: 14

Hoogste Cijfer: 10

Laagste Cijfer: 7

Aantal boeken van Nederlandstalige auteurs: 10

Aantal vertaalde boeken: 4

20191027_122900

Ik begon afgelopen maand met een jeugdboek! Van een Vlaamse auteur Jo Claes. Ik las namelijk het boek Niet voor mietjes de Roddel. Dit boek snijd hedendaagse onderwerpen aan en is een must read voor alle school gangers. Het boek kreeg een mooie 8,5 van mij. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

20191105_135214

Het tweede boek dat ik deze maand las was Ongenadig van Karin Hazendonk. Dit is een stevige thriller waarin de moorden op lugubere wijze woorden beschrijven en wie de dader is tot het einde spannend blijft. Ongenadig krijgt van mij een dikke 10. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

20191105_135859

Daarna ging ik verder met een zeer ontroerende en mooie Young Adult. Namelijk Alles is nu van Amy Gilles. Voor dit boek moet je echt zakdoekjes bij de hand houden het is een mooi emotioneel verhaal en kreeg een dikke 9.5. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

20191110_103821

Hierna was er een dystopische Young Adult aan de beurt geschreven door 2 schrijvers Cocky van Dijk en J. Sharpe. Schemerzone is een heerlijk verhaal wat ontzettend goed in elkaar zit. Elke keer pel je weer een laagje van het mysterie af. Dit boek kreeg van mij een dikke 9 en de complete recensie kun je hier lezen.

20191110_103448

Tijd om weer een jeugdboek te gaan lezen. Dit keer las ik Het zoeken van Vera van Peter Elshout. Dit is een prachtig boek over afscheid nemen verdriet en toch weer door gaan. Dit boek kreeg een mooie 7,5 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

20191115_093032

Thriller tijd again dit keer las ik Satya van Sterre Carron een Vlaamse auteur met ondertussen al 13 boeken op haar naam. Alhoewel de moorden in Satya geweldig waren nou ja dat klinkt een beetje raar maar ze waren niet voorspelbaar. Mocht er iets meer tijd en aandacht aan het onderzoek worden besteed. Toch kreeg dit boek een mooie 7,5 van mij en de complete recensie van dit boek lees je hier.

20191011_153311

Daarna was het weer tijd voor een heerlijk feelgood boek Meer dan ooit van Marina Folkers. Dit prachtige feelgood boek is afgelopen maand uitgekomen en heeft mijn hart veroverd. Het verhaal speelt zich af op een Franse camping heeft een vleugje humor veel romantiek en leest gewoon heerlijk weg. Dit boek kreeg van mij een mooie 9,5 en mijn recensie hiervan lees je hier

9200000121691272

Toen was het tijd voor stevige kost 3 oktober ik zal je krijgen van Anya van der Gracht. Dit boek is een waargebeurd verhaal geschreven vanuit de dader. Een heftig boek waarvan je vaak denkt maar hoe kan dit nou ik was allang bij die man weg gegaan. Omdat het voor mij vaak over de top voelde kreeg het boek een 7. Maar dit is dus ook precies waar Anya elke keer tegen aanloopt mensen snappen de slachtoffers niet er is veel onbegrip in de wereld. Daarover verteld ze in het interview wat er zeer binnenkort aankomt. Voor nu kun je de recensie hier lezen.

20191118_155016

Ja tijd voor het eerste kerstboek van 2019 🙂 Een extra wens voor kerst van Kathryn Freeman. Een extra wens voor kerst is een kerstverhaal zoals het moet zijn. Vol met hoop en liefde. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Ook dit boek kreeg van mij een 7

20190805_140740

Onafwendbaar van Natascha Madison was het volgende boek dat ik las. Dit boek is er een met een heerlijk Sexy sausje. Zo’n boek wat je s’avonds in bed leest en waarbij je heerlijk weg kan dromen. Dit boek kreeg een dikke 8,5 van mij. De recensie lees je hier.

20191124_183204

Vervolgens was het tijd voor een prachtig fantasy boek. Een fantasy boek dat voelt als een ouderwets sprookje verteld door een troubadour. Ik heb het dan natuurlijk over Raaf van Carina J.A Maes. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Het boek kreeg een mooie 8 van mij.

20191120_064538

Ik vond ook nog de tijd om verder te gaan in de Truth or Dance trilogie van Chinouk Thijssen. Dit keer was break a leg aan de beurt. Ik vond dit boek echt veel sterker dan het eerste deel uit de serie. Opeens begreep ik de hype op deze trilogie en dacht ik Yes gelukkig heb ik deel 3 ook al in huis. Mijn recensie van break a leg kun je hier lezen.

20190924_175659

Bloed van Kim Ten Tusscher was het volgende boek dat ik las en ooooh boy dit was echt een boek in mijn straatje. Het is een fantasy boek zoals die hoort te zijn. Een goed uitgewerkte wereld goede personages en gewoon een super mooi verhaal. Hier kun je mijn recensie voor dit boek lezen.

20191112_180755

Met het vuur in mij van Erin Stewart sluit ik deze lees maand af ! In totaal heb ik 14 boeken gelezen waarvan 4 vertaalde en 10 Nederlandstalige. Het laagste cijfer was een 7 en het hoogste een 10 🙂 Ik ben benieuwd wat December gaat brengen.

Liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
4 jaren geleden

Mooi lijstje en wat veel boeken heb je gelezen. Ik was deze maand ook op stoom en las millennium 4 en 5 en nog meer boeken. Uit jouw boek lijkt Een extra wens voor kerst van Kathryn Freeman me wel wat voor mij.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

Ja ik had een goede maand 😁 ben benieuwd naar deze maand. Millenium is ook top

Deborah
4 jaren geleden

Wauw wat een lijst met boeken heb je gelezen. En ik maar denken dat ik veel lees met 1 boek in de week hahaha. Prachtig!!
Ik heb Sterre Caron ook nog op mijn lijst staan. Dus ben benieuwd of ik er ook zo over denk als jij 🙂
Deborah onlangs geplaatst…Lekker buiten…My Profile

Wanda
4 jaren geleden

Jee, wat een hoop boeken heb je gelezen joh! Ik las er in november maar twee, maar sowieso lees ik eigenlijk niet meer dan vier in een maand tijd.

Janet
4 jaren geleden

Zo, wat een hele lijst weer zeg.. Waar haal je de tijd vandaan? Ik heb deze maand volgens mij helemaal niet in een boek gelezen (schandalig).
Janet onlangs geplaatst…Amersfoort: 9x doen in deze historische stadMy Profile

Haydée
4 jaren geleden

14 boeken op een maand tijd is echt veel! Maar ik begrijp je volledig hoor… In de zomermaanden verslind ik ook het ene boek na het andere. Al denk ik niet dat ik aan zo’n aantal geraak.

Linne
4 jaren geleden

Wow! 14 boeken! Ik las laatst een tekstje van iemand die helemaal trots was dat hij/zij de challenge had gehaald om 80 boeken in een jaar te lezen, maar volgens mij haal jij die makkelijk 😉 Zelf ben ik echt geen lezer en is het al wat als ik 1 boek per jaar lees, haha

Sanne
4 jaren geleden

14 boeken gelezen, wauw ik doe je het niet na. Meestal lees ik 5 of 6 boeken per maand.
Sanne onlangs geplaatst…Marc’s Kerstmannentuin met een vleugje magische kerstsfeer.My Profile

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x