Mijn top 5: Nederlandstalige Romans/feelgood/newadult boeken

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nog maar 1 dag en dan is november al weer voorbij 🙂 en wat een mooie maand was november voor mij. Na alle operaties aan me hand vond ik een leuke nieuwe baan waar ik 2 maanden proef mocht gaan lopen.. Tot nu toe bevalt de baan me erg goed. Het gaat om 16 uur in de week achter de kassa en de service balie. Ik heb super leuke collega’s en dat scheelt natuurlijk ook heel veel. Ik heb weer super veel leuke boeken mogen lezen maar daarover morgen meer.. Daarnaast heb ik genoten van mijn familie en hoewel het buiten koud was vond ik de buitenlucht ook heerlijk.

Maar goed waar we het vandaag over gaan hebben zijn Lekkere romantische boeken  🙂 Je kent ze wel van die heerlijke romans om bij weg te dromen. Lekker zoetsappig, Makkelijk weg te lezen en vaak met een erotisch tintje. Nu verschilt dat natuurlijk wel een beetje welk genre je neemt maar in deze top 5 kun je dus van alles tegen komen op romantisch gebied. Dit keer staat mijn top 5 niet op volgorde maar zijn het gewoon mijn 5 favoriete boeken in dit genre.

De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans

Ik denk dat ik toch wel kan zeggen dat deze feelgood van Tamara Haagmans bij mijn favorieten boeken van dit jaar hoort. De mooiste dag is een feelgood zoals een feelgood moet zijn. Lekker romantisch niet te voorspelbaar en super leuke personages. 

In de mooiste dag van je leven vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest? Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Meer dan ooit van Marina Folkers

Hoewel Meer dan ooit pas net in de schappen van jou boekhandel ligt mag deze toch echt niet ontbreken in mijn top van feelgood boeken in 2019. Ik ben sowieso een groot fan van de boeken van Marina Folkers een andere aanrader van haar is Onder de sterren van Montpellier

In meer dan ooit neemt Marina Folkers ons mee naar Frankrijk. Een paar weken na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. 

De hot daddy list van Madelein Kerseboom

Een andere schrijfster die echt heerlijke feelgood boeken schrijft is Madelein Kerseboom. Zij heeft inmiddels 2 boeken op haar naam staan De hot daddy list en Verleidelijk lekker. De eerste heb ik echt enorm van genoten. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om Verleidelijk lekker te lezen maar hij staat wel op mijn plank met boeken die ik nog moet lezen (Nu wil je geloof ik alleen echt niet weten hoeveel boeken daarop staan. Ik koop namelijk meer boeken dan dat ik lees)

De hot daddylist gaat over Alice.  Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte ‘lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.

Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Dex van Miranda Hillers 

Houdt je van boeken met een flinke dosis Sex en knapper mannen. Dan moet je bij onze Miranda Hillers zijn. Ik denk dat Miranda een van de beste Nederlandstalige Erotische auteurs is. Ik denk dat dit misschien ook een genre is wat niet bij iedereen bekent is maar boy oh boy die boeken van Miranda Hillers kunnen jou koude winteravonden flink opwarmen. Ik heb gekozen voor Dex omdat dit voor mij het boek is waar door ik fan werd van Miranda!

Dex gaat wonen bij zijn beste vriend Kai waar feestjes, meiden, drank en veel lol wekelijkse kost is. Wanneer hij Mila ontmoet is hij gelijk weg van haar. Lange blonde haren, blauwe ogen en een goddelijk lichaam. 
Na onverwachtse ontmoetingen leren ze elkaar steeds beter kennen, maar één ding blijft voor beiden een grote rol in hun leven spelen. Het is iets dat Dex haar nooit zou kunnen geven.

Het zou zo eenvoudig moeten zijn. Wij zouden eenvoudig samen moeten zijn.
Ik wist dat Mila nooit de mijne zou worden. Ik ben niet goed genoeg voor haar.
Wij zijn het tegenovergestelde van elkaar. Maar ik hou van haar en ondanks alle
omstandigheden zal ik dat altijd blijven doen. Ik hou van Mila, mijn Blue Eyes.

Grenzeloos van Lis Lucassen

En ik sluit deze top 5 van mijn favorieten feelgood boeken af met de mooie California Campus serie van Lis Lucassen. Ik heb gekozen voor Grenzeloos omdat dit het eerste deel is in deze geweldige serie en ik het ook gewoon het beste deel vind tot nu toe. Dit boek moet je gewoon gelezen hebben. 

Grenzeloos gaat over de 21-jarige Rebekka, die Nederland ontvlucht en gaat studeren aan Call TECH, een Amerikaanse universiteit vlakbij L.A. Daar ontmoet ze Thor, een stoere en zwijgzame American Footballspeler. Rebekka zit totaal niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Thor heeft zijn zinnen op Rebekka gezet. En zoals dat hoort bij een echte topsporter, geeft hij niet snel op. De grenzen die Rebekka voor zichzelf heeft gesteld, verschuiven steeds verder. Tot het noodlot toeslaat en Rebekka ontdekt dat er geen weg meer terug is.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
4 jaren geleden

Dat lijken mij enkele leuke boeken!

trackback

[…] Hou je van romantische boeken lees dan ook eens mijn Top 5 van Nederlandstalige romans. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x