Recensie: Het vuur in mij Erin Stewart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik schrijf me niet vaak in voor een leesclub op Hebban maar dit keer kwam ik er een tegen van een boek wat gelijk mijn interesse wekte. Dus besloot ik om me in te schrijven voor de leesclub Het vuur in mij van Erin Stewart. Blijkbaar had ik het geluk aan mijn kant en werd ik uitgekozen voor de leesclub! Dus een weekje later viel het Het vuur in mij met een plof op mijn deurmat en kon ik gaan lezen. Dit boek had ik binnen 1,5 dag uit sterker nog ik zat in bad met het boek 2 uur later komt me vriend weer terug thuis en vraagt of ik nog steeds in bad zit Oeps!! Maar het leukste aan de leesclubs vind ik dus dat ik nu mijn ervaringen over dit boek kan delen met de andere lezers van de leesclub. Want vonden die het boek net zo goed als dat ik het vond of viel het boek hun juist tegen?

Mijn mening over Het vuur in mij deel ik in elk geval vast met jou als lezer van Bookstamel in onderstaande blog.

Een debuut waar bij je er voor moet zorgen dat je zakdoekjes bij de hand hebt. 

Titel: Het vuur in mij  Auteur: Erin Stewart Uitgeverij: Gottmer Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat het verhaal over:

Het vuur in mij is een prachtverhaal over een meisje dat alles verliest tijdens een brand. Een intens, maar humorvol verhaal, geschreven door Erin Stewart.

Huisbrand
In een vreselijke huisbrand heeft Ava alles verloren: haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht. Hoe kan Ava nu nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde. Met haar sarcastische, botte humor krijgt zij Ava langzaam weer uit haar cocon. Maar zelfs de stoere Piper is niet zo onaantastbaar als ze lijkt – iedereen heeft littekens, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te zien.

Dit vind ik van het verhaal: 

De titel van het boek vind ik echt ontzettend goed gevonden. Het legt een link naar de brand maar ook naar de kracht die ze van binnenuit moest gaan vinden. De cover daar in tegen vond ik echt niet passen bij de flaptekst. Als je het verhaal gelezen hebt dan snap je de cover wel. Toch denk ik dat een mooie feniks beter bij het verhaal had gepast. Ik ben bang dat mensen met deze cover het boek snel laten liggen terwijl het echt een heel ontroerend verhaal is. 

Goed nu we de buitenkant hebben besproken laten we naar het verhaal gaan. Het verhaal heeft eigenlijk 2 hoofdpersonages Piper en Ava. Daarnaast zitten er nog een aantal sterke karakters om heen. Piper heeft een auto ongeluk gehad en zit daardoor in een rolstoel en daarnaast heeft ze natuurlijk brandwonden. Piper leren we kennen als een meisje met veel zelfspot en doorzettingsvermogen maar is dat wel de echte Piper of is het een masker? In het verhaal ontwikkeld Piper zich als persoon en ontdek je steeds meer laagjes in haar gevoelens. Ava door in tegen is in het begin erg onzeker door de brandwonden die haar voor het leven hebben getekend. In het verhaal zien we Ava verschillende keren transformeren ze maakt een enorme groei mee. We leren Ava en Piper en hun emoties enorm goed kennen. 

Het verhaal is ontroerend en drukt je op de feiten wat littekens met een persoon kunnen doen. Of deze littekens nu zichtbaar zijn of minder zichtbaar. We leren dat de kracht van binnen uit moet komen en we leren wat ware vriendschap betekend. Het is een verhaal met heftige emoties soms moest ik echt even mijn zakdoekjes bij de hand houden. Maar aan de andere kant zat er ook regelmatig een vleugje humor in. Al met al een geweldig boek dat ik niet anders dan een 10 kan geven. 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x