Recensie: Break a Leg van Chinouk Thijssen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Al een hele tijd geleden las ik het eerste deel Truth or Dance van de gelijknamige serie van Chinouk Thijssen. Inmiddels heb ik Break a leg en Dance or Die al weer even liggen. Daarom vond ik het tijd worden om deze serie verder te gaan lezen. Dus toen ik van de week lekker in een warm bad ging na het fietsen door de kou nam ik Break a Leg mee. Wat ik van dit deel vond? Tja dat kun je natuurlijk weer gaan lezen in onderstaande recensie. Het valt me trouwens wel op dat ik over het algemeen steeds strenger word in me punten hoe meer ik lees.

Bewaar voor later op pinterest

Wil je break a leg kopen dan kun je dat hier doen. Mijn recensie lezen van Truth or Dance deel 1 vind je hier en mijn recensie van Dance or Die deel 3 vind je hier. 

*** Let op kan spoilers bevatten want het is een tweede deel in een trilogie ***

Het word steeds spannender.

Titel: Break a Leg Auteur: Chinouk Thijssen Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult/ Thriller Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT.

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Dit vind ik van het boek:

Na deel 1 van Truth or Dance twijfelde ik eerst een beetje of ik de serie wel verder wilde lezen. Alhoewel ik het een leuk en vermakelijk boek vond miste ik de spanning die de titel en de proloog mij wel beloofde. Maar vrienden zeiden lees nou door want het word echt veel spannender. Nou ik kan jullie vertellen deze vrienden hadden zeker gelijk.

Break a Leg gaf mij de spanning die ik in het eerste deel van deze serie echt miste. Hier gebeurde wel de moorden die ik verwachte en wilde je continu blijven lezen omdat het spannend was. Niet alleen om te weten wie er achter Truth or Dance zit al willen we dat stiekem natuurlijk allemaal wel weten. Chinouk Thijssen weet je met Break a Leg echt heel erg mee te sleuren in haar verhaal. Ze schrijft op een vlotte manier die zeker geschikt is voor de Young Adult lezer.

In dit deel leren we vooral India veel beter kennen omdat Truth or Dare  het dit keer vooral op haar heeft gemunt. Want zij krijgt de prive  berichtjes. Ik vind het fijn dat we de meiden en hun achtergrond wat beter leren kennen. Daarnaast ben ik blij dat ik Dance or Die al klaar had liggen om te gaan lezen want IK WIL NU WETEN WIE DE DADER IS!

Truth or Dance vond ik een heerlijk boek maar had voor mij ook wel een aantal minpuntjes! Toen d’r tijd recenseerde ik pas net en gaf ik het boek een 9 want ik vond het een leuk boek. Tegenwoordig betekend een 9 voor mij toch wel wat meer dan een leuk boek. Dus wees niet verbaasd dat Break a Leg ook een 9 krijgt terwijl ik deze echt veel beter vond dan Truth or Dance. Ik ben gewoon een stuk strenger geworden.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
4 jaren geleden

Wat een leuke recensie en eerlijk van je hoor dat laatste stukje haha! Het lijkt me een leuk en spannend boek

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x