Mijn 5 favorieten NL series

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw rijtje in mijn favoriete boeken en dit keer ga ik voor de Nederlandstalige series! Deze vind ik erg moeilijk moet ik zeggen want er zijn super veel goede Nederlandstalige series. Zeker als je net als ik enorm van Fantasy boeken houdt. Denk aan uitgevers als Godijn publishing , Celtica Publishing en Zilverspoor en Zilverbron. Jullie begrijpen het vast al deze uitgeverijen staan onder het knopje favorieten op mijn computer. Tegen de tijd dat ik van deze uitgevers alle boeken die ik graag wil hebben bij elkaar heb ben ik blut en oud en versleten denk ik.

Dus ga er maar aan staan om daar je favorieten top 5 uit te maken. Daarnaast wil ik natuurlijk ook niet alleen maar fantasy boeken in deze serie top 5 plaatsen. Maar goed ik weet niet of dat gaat lukken want er zijn gewoon super veel fantasy series!

20190507_132440.jpg

Dragän Duma van Patty van Delft 

Momenteel heb ik net deel 1 in deze serie uitgelezen ( Ik had alleen het vierde deel gelezen) en moet ik bekennen dat deze serie momenteel favoriet is bij mij. De schrijfstijl van Patty van Delft is enorm aangenaam en het verhaal zit ontzettend goed in elkaar. Daarnaast hoe ik van de manier waarop zij de draken en hun rijders neer zet. Er is namelijk voldoende ruimte om de wereld die Patty van Delft heeft geschapen in mijn hoofd vorm te geven. Er zijn voldoende details hierover in het boek maar niet teveel zodat ik ook nog mijn fantasy aan het werk kan zetten. Ik mis nog een deel in deze serie maar dan staat die compleet in mijn kast en wat ben ik daar trots op.

20190507_131756.jpg

In de ban van de wolf van Christine Charliers

Alweer meer dan een jaar geleden mocht ik de in de ban van de wolf trilogie van Christine Charliers lezen voor mijn blogs van eigen bodem. Kijk alleen al naar de covers van deze trilogie die zijn toch echt prachtig. En dan het verhaal jeetje dat is zo goed geschreven. Ik heb dan ook best lang getwijfeld of ik Patty Of chrisine op de eerste plaats zou zetten. De boeken van Christine Charliers gaan over een meisje en een jongen die in wolfen kunnen transformeren de uitgebreide recensies van de boeken vind je hier

20190507_133440.jpg

De patroon serie van Dianne Arentsen

Hmm het begint er toch sterk op te lijken dat ik niet zonder mijn fantasy boeken kan en dit toch een top 5 van Fantasy boeken gaat worden. Een serie met de mooiste covers die ik ooit heb gezien is toch wel de Patroon Serie van Dianne Arentsen. Momenteel zijn er drie delen in deze serie verschenen maar ik weet uit een zeer persoonlijke bron dat dit er uiteindelijk 5 zullen worden. Ik kan dan ook niet wachten tot deel 4 en 5 uitkomen. Deze serie heeft echt alles wat je maar kan wensen. Vreemde wezens, mooie werelden, magie en zo kan ik nog wel even doorgaan. De linken naar de recensies van de eerste 3 delen vind je hier

20190530_184215.jpg

De segrijn en Sotalia boeken van Robert J.H Bijman

Inmiddels heb ik de eerste 3 delen van deze serie in huis en kan ik jullie met trots vertellen dat het vierde deel net verschenen is en binnenkort op mijn deurmat valt. In deze serie weet Robert Bijman een prachtige onderwater fantasy wereld neer te zetten. Toch zul je de wezens die in de boeken van Robert voorkomen voor een groot deel herkennen want ze zijn gebaseerd op de echte dieren die in de onderwater wereld leven. De boeken van Robert zitten vol fantasy en spanning en zijn een echte aanrader. De eerste recensie en een interview met Robert vind je hier. 

20191013_160518.jpg

Truth or Dance van Chinouk Thijssen

Oke deze serie mag ook niet ontbreken in dit rijtje. Het eerste deel in deze serie vond ik leuk maar niet wauw. Maar boek 2 en drie waren echt super goed. Als je eenmaal aan deze serie begint dan wil je weten wie er achter truth or dare zit. Het is een serie met spanning, Ballet en een mysterie want wie o wie stuurt de apjes vanuit truth or dance een serie die je gelezen moet hebben. 

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Valtada van Garvin Pouw ook heel graag in dit rijtje wilde zetten 🙂 Maar ik weet dat daar nog heel veel meer boeken van gaan komen dus deze bewaar ik voor mijn nieuwe lijstje in 2020/2021. Maar ik raad jullie zeker aan deze serie ook te gaan bekijken.

Liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

jij bent wel een echt lees-beest! 🙂
dat je een hele serie compleet wil hebben, dat herken ik wel

Nienke
4 jaren geleden

Ken je De Verborgen Universiteit van Natalie Koch al? Die is ook erg goed (en van Nederlandse bodem)!

Bianca Schrijft
4 jaren geleden

Vandaag valt het derde deel van Dragan duma in hardcover bij mij op de deurmat. Ze zijn zo mooi de boek. De Truth or dance is ook top. De serie van Christine wil ik ook nog steeds hebben en lezen.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Mijn eerste ervaring met Disney+My Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik ben hier altijd weer verbaasd over hoeveel Nederlandstalige boeken er worden uitgegeven. Dat geeft me moed, dat het heus wel goed zal komen met boekhandels en zo.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Kapla aanbieding 200 houten plankjes bij ActionMy Profile

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

De truth or dance serie lijkt me wel wat! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt.

Monique
4 jaren geleden

Oeeh interessant! Klinkt erg goed.

Karin
4 jaren geleden

Truth or dance lijkt mij wel wat. Ik hou namelijk enorm van dansen en ben minder fan van fantasy dus dan is de keuze snel gemaakt

Dhini
4 jaren geleden

Wat leuk dat je genoeg boeken om te lezen. Goed bezig. De onderste foto lijken mij postzegels. zijn dat echte losse postzegels?

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Dhini

Het zijn echte postzegels alleen zitten ze vast op mijn tafel en kast

Sandy Stokkel
4 jaren geleden

Ik heb Dragan Duma bovenop mijn TBR-stapel liggen. Daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar.
Sandy Stokkel onlangs geplaatst…Wat te doen na de NaNoWriMo?My Profile

Janet
4 jaren geleden

Ik leer hier zo veel bij.. ik ken gewoon geen enkele serie haha. Nog genoeg te lezen dus.
Janet onlangs geplaatst…Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2020My Profile

rachel
4 jaren geleden

weer een mooi lijstje met favorieten

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Het fijne aan dit type series, is dat als je een mooie vindt, je verzekerd bent van lekker veel leesplezier. Leuk om jouw vijf favorieten te zien.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…En dáárom moet je dus opletten bij het koken!My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Dat is zeker waar. Alhoewel soms kan een vervolg deel ook opeens heel erg tegen vallen

Eline
4 jaren geleden

De Dragan Duma reeks staat hier ook op het lijstje om te lezen. Ik ben er heel benieuwd naar!
Eline onlangs geplaatst…Zelf gezonde pepernoten makenMy Profile

Klaudia
4 jaren geleden

Had ik toch maar meer tijd om boeken te lezen! In de era van digitaal media vind ik het heerlijk om te zien, dat boeken toch nog lang niet “out of fashion” zijn. Ik vind het ook heel belangrijk voor kinderen om boeken te lezen!
Klaudia onlangs geplaatst…5 Good Reasons To Hire A Professional Kitchen Remodeling ServiceMy Profile

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x