Vraag het bookstamel Tea topics 5

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Jeetje de 5de tea topic alweer 🙂 De tijd vliegt enorm sinds ik hier mee begonnen ben! En ook dit keer zitten er echt weer een aantal super leuke vragen tussen waardoor jullie mij beter kunnen leren kennen. De foto hieronder is gemaakt tijdens een midweekje weg met mijn vriend. Wij doen dit meestal een keer per jaar zodat we echt even tijd voor elkaar hebben en lekker kunnen genieten. We houden allebei van lekker eten de natuur en gewoon samen zijn. We zijn beide niet het type die veel mensen om zich heen wil we zijn het liefst gewoon met zijn twee of drietjes! Maar zoon lief gaat natuurlijk ook steeds meer zijn eigen gang.

IMG_1296.JPG

Welke gave zou je willen hebben? Ik zou heel graag de gave hebben om mensen te kunnen genezen. Zodat er minder mensen sterven aan een ziekte.

Welke keuken vind jij het lekkerst? Ooh dat is denk ik de Thaise keuken ik ben echt gek op Curry’s rood, geel groen het maakt niet uit. Of een heerlijke Tikka Masala met wat yoghurt en kroeppoek jummie het water loopt me nu al in de mond.

Welke spelletjes speel jij het liefst? Ik ben niet zo van de spelletjes ik kan namelijk heel slecht tegen mijn verlies of als de regels elke keer weer anders zijn. Maar van die puzzel spelletjes als bedjweld etc daar kan ik me wel uren mee zoet houden. Daarnaast spelen mijn vriend en ik ook seafight een online game.

Welke taal zou je graag willen spreken? Ik zou heel graag perfect Engels kunnen lezen en schrijven. Ik denk namelijk dat Engels de toekomst heeft steeds meer mensen spreken Engels en bijna in elk land kennen ze het wel.

Welke titel zou jij het boek over jouw leven geven? Vallen opstaan en weer doorgaan. Dit geeft namelijk mijn leven perfect aan. Ik ben regelmatig gevallen en heb dingen mee gemaakt die niet zo tof zijn. Maar elke keer stond ik weer op herpakte mezelf en ging weer door.

Welke uitdaging zou je nog eens willen aangaan? Ik zou wel eens alleen op een onbewoond eiland willen zitten. Gewoon om te kijken of ik helemaal alleen zou kunnen overleven. Daarnaast hoop ik daar dan te ontdekken wat me krachten en me zwaktes zijn.

Wie is jouw persoonlijke held? Mijn overgrootvader hij liet joden schuilen tijdens de tweede wereld oorlog en is daardoor uiteindelijk zelf omgekomen in een concentratie kamp! Maar ik vind het zo dapper van mijn overgrootvader dat hij actie ondernam en mensen probeerde te helpen

Wie is op dit moment jouw lievelingsartiest? Ik ben een groot fan van de muziek van Pink, Ilse de lange en Waylon maar of ik echt een lievelingsartiest heb dat weet ik niet. Het is meer dat ik hun nummer gewoon lekker vind om naar te luisteren.

IMG_1381


Wie maakt je gelukkig? 
Mijn partner ik heb echt de aller beste partner van de hele wereld en mijn zoon maar die spreekt meer voor zich natuurlijk. Mijn zoon wil alleen niet dat ik zomaar een foto van hem op internet plaats het is een echte puber:) maar die twee maken mij echt heel gelukkig.


Wie maakt je altijd aan het lachen?
Uhmm dat is een lastige ik lach best veel maar om de raarste dingen en vaak juist als mensen iets helemaal niet grappig bedoelen. Ik denk dan ook dat de vraag voor mij niet is wie maar eerder wat maakt me aan het lachen. Dan kom ik bij filmpjes van beesten of dieren die grappige rare dingen doen. Of mensen die gewoon heel droog reageren op iets. Maar het hardste moet ik nog steeds lachen als ik zelf keihard onderuit ga ik kan echt vol zelfspot zitten.

Wie vertrouw jij het meest? Dat is zonder twijfel mijn vriend ik vertrouw hem blindelings.

Zing je wel eens onder de douche? Oooh ja zeker weten ik hou van zingen! Tja zingen kun je het niet noemen eerder vals gekraai maar ik word er enorm vrolijk van. Ik zing onder de douche achter me computer en terwijl ik het huis schoonmaak. Als ik zing ben ik gelukkig als ik bijna niet zing dan weten mijn dierbare dat ik niet lekker in me vel zit.

Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren? Dan ga ik toch voor frituren gefrituurd is bijna alles lekker en dat kun je van rauw niet zeggen! Ik moet er niet aan denken om rauw inktvis of rauwe biefstuk te eten brrrrrr. Vis daarin tegen eet ik dan weer het liefste rauw.

Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden? De perfecte baan vinden. Voor mij is het vinden van een baan die ik vol kan houden mijn hoofdoel. Helaas zijn ze tot nu toe allemaal afgelopen met nachten lang huilend in me bed van de pijn. Een emmer naast me omdat ik van de pijn moet overgeven en me vervolgens weer moeten ziek melden. Ik heb HMS, Fibromyalgie en Autisme. Toch geef ik de hoop op een leuke baan zeker niet op er moet toch iets te vinden zijn ook voor mij al is het maar 8 uurtjes in de week. Alles is beter dan alleen maar thuis zitten. De perfecte baan zou voor mij dan ook niet een bepaald soort werk zijn. Als ik het maar vol houdt dan vind ik alles prima.

Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn? Nee ben je gek ik zou voor geen goud 10 jaar willen inruilen. Ik geniet veel te veel van het leven en zeg nou zelf geld maakt niet gelukkig. Ik heb periodes gehad dat ik alles kon kopen zonder na te denken en periodes waarin ik helemaal niks kon kopen. Natuurlijk is winkelen leuk of uit eten gaan maar het aller belangrijkste zijn de mensen om je heen zonder hun heb je niks.

Zou je liever gedachten kunnen lezen of onzichtbaar willen zijn? Gedachten lezen zeker weten. Ik ben namelijk autistisch en vind het erg moeilijk om mensen te peilen. Ik vraag me altijd af of mensen mij wel leuk vinden, of ik het wel goed begrijp, of ik me niet raar gedraag etc. Hoe fijn zou het dan zijn als je iemand zijn gedachten zou kunnen lezen.

Zou je lang alleen kunnen zijn? Ik denk het wel want ik ben graag gewoon alleen thuis. Geef mijn een boek of een computer en ik vermaak me wel.

Heb je broers en zussen? Jazeker ik heb een zus ze heet Joyce en hoewel we elkaar niet heel vaak zien is onze band tegenwoordig helemaal prima! Vroeger konden we elkaar nog wel eens de kiet uit vechten. Hele gevechten hielden we met bussen haarlak en deo wat een blamage was dat.

Zijn er dingen die je verzamelt? Jazeker ik verzamel een aantal dingen! Kerstspullen, boeken , boeken goodies postzegels en kaarten. Al verzamel ik die laatste 2 dingen tegenwoordig een stuk minder.

Nou dat was het voor deze keer weer 🙂 volgens mij hebben jullie me weer veel

beter leren kennen.

Liefs, Melanue

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

wat leuk om te lezen weer 😀 en ik houd ook niet van spelletjes en dacht dat ik de enige was haha gelukkig niet dus

Wanda
4 jaren geleden

Leuk om je zo weer wat beter te leren kennen! Vervelend joh dat het zo lastig is om een leuke baan voor een paar uurtjes te vinden. Hopelijk lukt dat volgend jaar, zo dat je dan helemaal je draai hebt gevonden.

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Leuk hoor, en je liefde voor de Thaise keuken deel ik met je.

Wendy
4 jaren geleden

Leuk weer! Boeken verzamelen, check!
Wendy onlangs geplaatst…Wat heb jij jouw klant te bieden?My Profile

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  Wendy

Volgens mij ben je een doorzetter en iemand die probeert om alles positief te benaderen. Balen dat werken zo heftig voor je is. Een bijdrage kun je leveren op meerdere manieren. Het is aan jouw te bepalen wat belangrijk is. Ik duim voor gezondheid en je huidige baan.
Alexandra onlangs geplaatst…Boek ‘Mindgym, sportschool voor je geest’My Profile

Monique
4 jaren geleden
Antwoord aan  Wendy

Leuk om te lezen. Hopelijk vind je snel een leuke baan. En iets wat met je gezondheid goed te combineren is.

Sherana | Reisenergie.nl
4 jaren geleden
Antwoord aan  Monique

Wat leuk om op deze manier iets meer over jezelf te vertellen. Je bent een positief persoon ondanks dat het niet altijd even makkelijk is. Knap van je en houdt dat zeker vast meis. Ik wens je een fijne dag toe. Groetjes.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik ben ook niet zo van de spelletjes. Ik lees liever een boek eigenlijk.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Muizenvallen: nieuwe versus de houten muizenvallenMy Profile

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Leuk interview! Ik houd ook niet zo van spelletjes. En boeken verzamelen, wat leuk en verrassend :-). Ik ben meer van de digitale boeken. Ik wens je veel succes toe met het vinden van een leuke baan!

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Wat een leuke vragen weer! Ik vraag mezelf ook weleens af of ik het zou overleven een week of maand op een onbewoond eiland.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wat een leuke blog! En super leuke foto van jullie 2, echt leuk om zulke blogs over jou te lezen!

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

wat een dappere overgrootvader had jij !

Custodia Chineva
4 jaren geleden

Wat een leuk blog zeg een ook hee leuk vragen. Zo leuk om te lezen

Custodia Chineva
4 jaren geleden

Wat een leuk blog zeg een ook hee leuk vragen. Zo leuk om te lezen…

Janet
4 jaren geleden

Ik vind spelletjes spelen juist super leuk.. dat kan ik elke dag wel doen hoor! 🙂
Janet onlangs geplaatst…Langkawi, Maleisië: 11x doen op dit tropische eilandMy Profile

Sherry
4 jaren geleden

Wat een leuke tag. Ook leuk beantwoord. De gave die jij wil zou ik ook graag willen hebben.

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x