Recensie: Raaf van Carine Maes

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag kwamen mijn moeder en haar vriend onverwachts langs om samen een lekkere wandeling te maken en te gaan borrelen. Inmiddels zijn ze naar een heerlijke middag weer naar huis toe gegaan en heb ik tijd om mijn recensie van Raaf te gaan schrijven. Ik las dit boek al een paar dagen geleden maar door allerlei omstandigheden had ik nog niet eerder de tijd gehad om mijn recensie te schrijven. Maar hier komt die dan.

Raaf

Wil je Raaf van Carine Maes kopen dan kun je dat hier doen.

Wil je Carine Maes beter leren kennen? lees dan het blog waarin ik haar voorstel hier de blog waarin ik haar interview hier en de blog over haar boeken hier.

Het gevoel van een heerlijk ouderwets sprookje!

Titel: Raaf Auteur: Carine J.A Maes Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en een bende wulpse heksen bevolken het universum van Raaf.

Een verloren prins trekt naar het oosten om zijn lotsbestemming te vervullen. Zal hij de tiran van het Oostrijk en zijn handlangster kunnen verslaan? De driehoeksverhoudingen tussen de hoofdrolspelers en de halfslachtige raad van de kater Balderus maken dat een en ander niet volgens plan verloopt…

Dit vond ik van het boek:

Raaf is voor mij een sprookje zoals een ouderwetse troubadour hem zou kunnen vertellen. Een magisch verhaal maar wel een waar je je koppie bij moet houden. Raaf is geschreven als een Fantasy boek voor volwassen en door de manier van schrijven zou ik hem daar ook onder plaatsen. Soms gebeurde er zoveel dat je even dacht van waar was ik ook alweer. Toch denk ik dat de young adult lezers dit ook een heerlijk boek kunnen vinden.

De hoofdpersoon in dit boek is Raaf. Raaf is zowel vogel als mens en duidelijk op een missie. We zien raaf veranderen van een onzeker jochie naar een meer volwassen personage. Maar het personage dat mijn hart heeft gestolen vanaf het aller eerste moment dat die in beeld kwam was Balderus een pratende kat. Balderus heeft de zelfde flair als de kat uit Alice in Wonderland alleen net een beetje meer humor tenminste dat vind ik dan. Ook de Heksen vond ik een super leuke toevoeging.

Het verhaal zelf mocht van mij net iets vlotter geschreven worden maar dat is mijn persoonlijke smaak want het verhaal zit verder echt enorm goed in elkaar. het maakt je nieuwsgierig naar wat er allemaal nog komen gaat. Daarnaast wilde ik ook weten hoe bepaalde personages weer samen zouden komen of juist niet.

Het boek krijgt daarom van mij een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x