Interview met Sterre Carron

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer interview tijd. Ik vind interviews zo ontzettend leuk om te doen. Ik heb natuurlijk vroeger bandjes en zangers mogen interviewen voor festivaltv.nl en nu doe ik het op me blog met Nederlandstalige/Vlaamse auteurs! Ik vind het vooral super leuk om vragen te bedenken voor het interview. Het begint meestal met de social media kanalen en website van de auteurs te bezoeken. Want wat houdt ze bezig? Welke boeken hebben ze geschreven? enz ik vind het altijd een leuke uitdaging om naast de standaard vragen ook een aantal unieke vragen te bedenken. Zoals de vraag in het onderstaande interview. Wat de auteur zou doen als ze ergens een lijk zou vinden?

Ik hoop dat jullie net zo veel plezier gaan beleven aan het lezen van dit interview met Sterre Carron als ik had met het maken ervan.

signeren 3[1523].jpg

In 2013 debuteerde je met de thriller Mara. Hoe was het om voor het eerst een van je verhalen in boek vorm te zien? Ik vond het moeilijk te debuteren. Je wordt als een hond in een kegelspel gegooid en je hebt er geen idee van wat er allemaal staat te gebeuren. Dat het verhaal voor het eerst in boekvorm verscheen, was een zeer speciaal moment. Mara werd me overhandigd door de burgemeester van Mechelen en natuurlijk was dat onvergetelijk.

Nu las ik ergens dat je voor Mara 2 autopsies hebt bijgewoond hoe was dat? Ik kreeg deze kans omdat een vriend van mij wetsdokter is. Hoe was het? Vooral koud, heel erg koud. Ik heb niet zoals Rani, de hoofdinspecteur in mijn boeken, de autopsiezaal moeten verlaten. Ik vond het fascinerend en kan de beelden sowieso direct terug oproepen.

En hoe ben je eigenlijk begonnen met het schrijven van boeken? Op een zonnige dag, zeven jaar geleden, dacht ik: nu begin ik eraan. Toen ik 42 jaar was, had ik een plot in mijn hoofd. Ik heb er niet meteen iets mee gedaan omdat ik een drukke job had. Zes jaar geleden ben ik gedebuteerd, wat wil zeggen dat ik zeven jaar geleden het verhaal vorm heb gegeven, in de hoop dat ik een uitgever zou vinden die interesse zou tonen.

Je schrijft Thrillers hoe ben je juist bij dit genre terecht gekomen? Omdat ik als kind fan was van de verhalen van ‘De Vijf’ van Enid Blyton. Toen dacht ik: dat wil ik ook kunnen!

Inmiddels is onlangs je nieuwste thriller Satya verschenen. Dit is alweer je 13de thriller wat heb je geleerd tijdens het schrijven van die 13 thrillers?

Met elke nieuwe thriller die verschijnt, leer ik nieuwe dingen, vooral door de respons van de lezers en de recensenten. Ik vind het geweldig dat deze mensen feedback geven, ook al is die niet altijd positief. Dat hoeft ook niet. Ik heb respect voor elke mening en probeer de minpunten mee te nemen naar een volgend verhaal.

Waar heb je de inspiratie voor Satya vandaan gehaald? Het onderwerp waar het boek uiteindelijk over gaat, intrigeerde me. Ik kan niet zeggen wat het precies is, want dan geef ik een mega grote spoiler weg. 😉

Je boeken worden uitgegeven door Witsand hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen? Door de vraag te stellen of ze geïnteresseerd waren in mijn boek. Het antwoord kwam vrij snel. Vijf minuten later hadden we een afspraak 😊, leuk toch?

Voor de mensen die jou boeken nog niet hebben gelezen kun je kort iets vertellen over de hoofdpersoon Rani Diaz? Rani is een koppige vrouw die goed weet wat ze wilt, maar nog meer wat ze niet wilt. Ze heeft een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen en geeft nooit op. Rani is humeurig, maar diep vanbinnen is ze een zeer gevoelige vrouw. Je moet door haar pantser heen kunnen prikken en eenmaal ze je in het hart gesloten heeft, gaat ze voor die persoon door een vuur. Ze heeft het niet makkelijk gehad tijdens haar kinderjaren, waardoor leed haar erg aangrijpt. Dit is ook een van de redenen dat ze rechercheur is geworden. Ze kan niet tegen onrecht.

Hoe komt zo’n personage eigenlijk tot stand? Ik had een goed uiterlijk beeld van hoe ze eruit moest zien en ik wilde een sterk personage. Ik denk dat ik daarin gelukt ben. Ik denk dat er een heel klein beetje van mezelf in haar karakter aanwezig is, ik geef ook nooit op. Als ik een doel voor ogen hebt, dan ga ik door tot het bereikt is. Eerder stop ik niet.

Zou je na 13 thrillers niet eens iets in een totaal ander genre willen schrijven? Ik heb de vraag gesteld in ‘Sterre Carrons Rani Diaz thrillers’. 90 procent van de lezers en fans kozen ervoor om voorlopig verder te gaan met Rani. Dus het antwoord is: nee, voorlopig blijft Rani nog in de ‘running.’

Wat zou jijzelf doen als je ergens een lijk zou vinden? Heel erg schrikken. Ik denk er veel aan als ik met mijn hond ga wandelen en ik op verlaten plekken terechtkom. Dan denk ik dikwijls: hier is de ideale plek om een ontzield lichaam te vinden. Meestal neem ik die plaatsen dan mee in een volgend boek!

Wat zou je graag nog willen bereiken op het gebied van schrijven? Ik denk er eigenlijk niet veel over na. Als mijn lezers enthousiast zijn, is het goed voor mij. Dat maakt me blij en gelukkig.

En buiten het schrijven wat is dan je aller grootste droom? De Himalaya beklimmen.

Sinds ik mijn blog ben begonnen heb ik gemerkt dat heel veel mensen eigenlijk niet zo bekend zijn met Vlaamse en Nederlandstalige auteurs. Had jij toen je jong was een favoriete Nederlandstalige/vlaamse auteur of boek? Niet echt, nu wel! Een hele reeks 😊

Lezen word sowieso steeds minder gedaan sinds er tv netflix en youtube is. Persoonlijk vind ik het veel leuker om een boek te lezen omdat je dan zelf de wereld er omheen kan bedenken en een voorstelling over hoe de personages eruit moeten zien. Stel je boeken zouden verfilmd worden en je moet een actrice vinden voor de rol van Rani wie zou je daar dan geschikt voor vinden? Ik moet hier op terug komen, ben haar naam even kwijt! O ja, Marie Vinck.

Welke boodschap zou je aan de lezers van je boek willen meegeven? Geniet ervan en geef me tips ivm dingen die beter kunnen!

Tijd om nog een aantal keuze vragen te stellen welke kies jij en waarom?

Lezen of tv kijken? Lezen, omdat ik dan uit mijn denkwereld kan stappen en terechtkom in de mijmeringen en de wereld van een ander auteur.

Schrijven in het bos of aan het strand? In het bos, ik hou van rust.

Zoetigheid of hartig ? Beiden

Fruit of Groente? Groente

Hardback of Paperback? Paperback, ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik ‘de krak’ die vele lezers haten, verheerlijk.

Pen of keyboard? Keybord, gaat sneller. Research met pen.

Koffie of thee? Beiden, maar toch een lichte voorkeur voor koffie.

Dankjewel Sterre Carron voor het beantwoorden van de vragen. Ik vond de antwoorden erg leuk! Helaas was dit alweer de laatste week van de blogs van eigen bodem met Sterre Carron. Maar volgende week zijn we natuurlijk terug met nieuwe auteurs van eigen bodem.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x