Aangespoelde verhalen – 1

Hallo lieve lezers van Bookstamel.

Vandaag is de Lancering  van Aangespoelde verhalen. Een verhalen bundel geschreven door 15 auteurs. Alle verhalen in deze bundel spelen zich af om en nabij de waddeneilanden. Het mooie aan deze bundel is dat 1 euro van elk verkocht exemplaar naar het goede doel gaat namelijk de zeehondenopvang.

Helaas kan ik vandaag niet bij de boekpresentatie zijn enorm jammer want die is namelijk in de Dierentuin hoe tof is dat! Maar de komende 4 weken ga ik jullie uitgebreid kennis laten maken met de auteurs die mee werkte aan de bundel. Maar natuurlijk ook de bundel zelf. We trappen af met een column van de uitgeefster van het boek 🙂 Volgende week volgt een interview met 2 auteurs over het schrijfproces die week daarop de recensie en we eindigen met een interview met alle 15 auteurs! Hoe tof is dat. Ik zou dus zeggen leun lekker achterover en lees de Column van Esther van de Ham

76260365_2598397140268222_7354376546523545600_n.jpg

aangespoelde verhalen kun je hier kopen en kost slechts 12,50

Van alle projecten binnen mijn uitgeverij is dit de meest uitdagende: één bundel met verhalen van vijftien auteurs op zo’n manier tot stand laten komen dat iedereen tevreden is, inclusief initiatiefneemster Marelle Boersma. Na de goed ontvangen Waddenbundel Paal 15 is het nu tijd voor deel 2: aangespoelde verhalen.

Ondanks het feit dat ik dit jaar zelf niet mee kon naar het mooie eiland, heb ik weer met veel plezier de bijzondere en afwisselende verhalen van de auteurs ontvangen en verwerkt tot de Waddenbundel ‘Aangespoelde verhalen’. Inmiddels heb ik de meeste auteurs door het veelvuldige e-mail en app contact een stuk beter leren kennen. Bij de boekpresentatie op 23 november zal ik de meeste auteurs voor het eerst ontmoeten. Ik verheug me daar erg op.

Ik ben heel blij om mee te kunnen werken aan dit project: vijftien (beginnende) auteurs een schrijfpodium bieden en het uitgeef- en marketingproces mee laten ervaren. Ik houd van samenwerken, wat in dit project nog meer noodzakelijk is dan anders. Achter de schermen moet er namelijk best een en ander gebeuren: de redactie van het boek en dit communiceren met de auteurs, het opmaken van het boek, diverse rondes om te checken op het juist plaatsen van afbreekstreepjes en voor het verwijderen van de laatste foutjes (hopen we), het checken van het persbericht, ondersteunen bij de marketing, regelen dat iedereen een toegangskaart heeft voor de boekpresentatie in Ouwehands dierenpark … Fantastisch dat we daar met 170 (!) belangstellenden te gast mogen zijn voor de boekpresentatie.

Op verzoek van Marelle heb ik ook een verhaal geschreven in de bundel: De duivel van Hollum. Het is gebaseerd op een heel oude traditie op het eiland. Midden in de nacht kon ik een keer niet slapen en piekerde ik over het onderwerp voor mijn verhaal in de bundel. Surfend op internet kwam ik deze levende legende tegen en besloot daarop mijn verhaal te baseren. Het is nogal spannend geworden, maar de eilandbewoners die ik het als proeflezer heb laten lezen, konden zich er gelukkig goed in vinden.

Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt om dit project tot een goed einde te brengen. Ouwehands Dierenpark, Marelle en Antoinette van de Thrilleracademie, de auteurs, de mensen die er vanuit mijn uitgeverij aan hebben meegewerkt en natuurlijk alle bloggers die met veel plezier over het boek schrijven en het straks gaan recenseren. Geweldig! Veel leesplezier en tot volgend jaar!

Esther van de Ham auteur en uitgever. 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wat een leuke foto en lijkt me heel bijzonder dit <3

trackback

[…] zijn een initiatief van Marelle Boersma. Eerder verschenen ook “Paal 15” en “Aangespoelde verhalen“. Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan stichting Texel […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x