Recensie: Een extra wens voor kerst van Kathryn Freeman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Zoals de meeste van mijn lezers ondertussen wel weten ben ik echt een enorme kerstfan! Kerst kan voor mij niet vroeg genoeg beginnen en mijn eerste kerstboom staat al sinds begin november in de woonkamer. Langzaam aan komen ook de kerstkussentjes en andere prullaria te voorschijn. De kerstfilms worden al weer volop gekeken vooral op de app With Love zijn deze volop te vinden. Maar ook op netflix staan er een boel. Als echte kerstfan baal ik wel dat we geen hallmark in Nederland hebben want die brengen zo’n 40 kerstfilms per jaar uit.

Daarnaast hebben we dan natuurlijk ook nog de boeken die over kerst gaan! Toen ik dan ook gevraagd werd voor de blogtour van het boek Een extra wens voor Kerst van Kathryn Freeman hoefde ik daar niet over na te denken. Een paar dagen geleden viel het boek op de mat en inmiddels is die al uit Yes! Hieronder kun je mijn recensie van dit boek lezen.

20191118_155016.jpg

Romantiek bij de kerstboom

Titel: Een extra wens voor Kerst Auteur: Kathryn Freeman Uitgeverij: Choc Lit nl Genre: Feelgood Cijfer: 7 

Hier gaat het boek over: 

Melissa hecht niet zoveel waarde aan kerst. Met haar kille, afstandelijke ouders en later met haar manipulatieve echtgenoot (nu ex!) Lawrence heeft ze nooit zo’n echte, heerlijke en warme kerst gevierd. Niets geen gezellig gedekte tafel waar de hele familie aan zit en geniet van elkaar en de feestdagen.

Zelf heeft ze ermee leren leven maar het breekt haar hart dat haar zevenjarige zoon William er ook maar mee heeft moeten leren omgaan dat kerst ‘niets bijzonders’ is. Terwijl de meeste jongetjes van zijn leeftijd reikhalzend uitzien naar de grote dag, kan William maar moeilijk geloven dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als de kerstman.

Dan wandelt Daniel McCormick het leven van Melissa en William binnen en verandert alles. Met zijn hulp hebben Melissa en William eindelijk de kans om erachter te komen wat de ware kerstgedachte is. En het kan zelfs maar zo gebeuren, dat al hun wensen eindelijk gaan uitkomen…

Dit vind ik van het boek:

Een extra wens voor kerst heeft een typische kerstcover Sneeuw kerstbomen en de titel in het rood. Het is dan ook geen verassing dat dit een romantisch kerstverhaal is. De titel past ook echt ontzettend goed bij dit mooie verhaal.

Tijd om over te gaan met de personages! Daniel wat een heerlijke man is dat een ex prof tennisser met een hartje van goud. Deze geweldige man doet er alles aan om William uit zijn schulp te laten kruipen en Melissa dat beetje vertrouwen terug te geven. 

Het personage van william is ook echt heel leuk het is een schattig jongetje en hij maakt een mooie ontwikkeling door in het verhaal.

Dan Melissa alhoewel ik de bedoeling van de schrijfster snap vind ik dit personage niet helemaal goed ontwikkeld. Ik mis een beetje de echte angst voor haar ex man en ook het niet vertrouwen van mannen kwam niet altijd helemaal goed over. Ik vond het meer een spelletje worden van nu wel en nu niet… 

Het verhaal zelf is super vlot geschreven en leest lekker weg. Het boek heeft ook echt de juiste feeling voor een heerlijk kerstverhaal om bij weg te dromen. William en Daniel maakte dit boek voor mij:)

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Een romantisch verhaal. Klinkt goed. Weet niet of het nou echt een boek voor mij is. Soms vind ik een roman heerlijk relaxing.
Alexandra onlangs geplaatst…Het beweegplanMy Profile

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Het klinkt als een goed boek. Toch zou ik ‘m niet snel kopen, omdat ik meer van de thrillers ben en nog genoeg te lezen heb.

Linne
4 jaren geleden

Hier nog een groot kerstfan! Je beschrijft het boek mooi

Karin
4 jaren geleden

een kerstboek heb ik nog nooit gelezen, ik kijk wel altijd naar romantische kerstfilms en een verfilming van dit boek zou precies in het rijtje passen.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x