Recensie: 3 Oktober. “Ik zal je krijgen” van Anya van der Gracht

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag krijgen jullie van mij niet 1 maar 2 recensies! Ik probeer de komende 1.5 maand namelijk weer op schema te komen met mijn recensie exemplaren zodat ik met een schone lei aan 2020. Door alle operaties en andere dingen liep ik namelijk achter en geloof me als je een blog hebt is het geen fijn idee om te weten dat je nog boeken hebt liggen die al gerecenseerd hadden moeten zijn maar het nog niet zijn. Ondertussen gaan alle andere blog afspraken gewoon door dus als je eenmaal achterloopt is het lastig in te halen. De meeste die mij kennen weten dat ik dingen vaak minstens 5 maanden van te voren aanvraag of in plan. 

Het boek waar we het nu over gaan hebben is 3 Oktober “Ik zal je krijgen” van Anya van der Gracht. 

9200000121691272

Heftig, meeslepend , aangrijpend waargebeurd verhaal.

Titel: 3 oktober “ik zal je krijgen” Auteur: Anya van der Gracht Uitgeverij: Ambilicious Genre: Spanning/Thriller Cijfer: 7

Hier gaat het boek over: 

Sjaak laat niets aan het toeval over. Alles heeft hij uitgestippeld. Totdat hij Janine ontmoet en ontdekt dat in een relatie niet alles verloopt zoals gepland. Het ‘Ik zal je krijgen’ wordt met de dag sterker in zijn hoofd. Op 3 oktober neemt hij een cruciale beslissing. Zal zijn droom waarheid worden? Een verhaal dat je gevangen houdt tot aan de laatste pagina en de handgeschreven brief van Sjaak. “3 oktober

Dit vind ik van het boek:

Wauw!!! Dit verhaal is heftig en daar is geen woord van gelogen. De schrijfster vroeg mij of ik mee wilde doen aan een blogtour van dit boek en de titel en de achterflap tekst spraken mij enorm aan. Echter begon ik dit verhaal te lezen in een week dat ik me echt rot voelde. Ik was ziek mijn moeder had nieuws uit het ziekenhuis en ik voelde me gewoon belabberd. Ik heb vroeger PTSS gehad en soms met dit soort verhalen of dagen moet ik opletten dat ik die niet laat opspelen. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment niet verder kon in het verhaal. Dus legde ik het boek even weg tot ik wat fitter weer was om vervolgens weer verder te lezen. De heftige scene’s vliegen je namelijk om de oren. Je snapt soms echt niet hoe Janine zolang bij sjaak heeft kunnen blijven. Heftige verkrachtingen mishandelingen ze zijn Sjaak niet vreemd. Deze man is ziek maar dan ook echt ziek in zijn hoofd.

Ik denk dat mensen die niet weten dat dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal soms wel eens kunnen denken jeetje dit is wel veel zeg ! Een beetje over de top om het zo maar te zeggen. Echter is het geen fictie en kun je van een waargebeurd verhaal niet zeggen doe maar een beetje minder want zo werkt het niet. Wij denken vaak dat dit soort dingen niet gebeuren maar toch gebeuren ze en vaak is er niemand die het ziet of doorheeft. Deze dingen spelen zich vaak achter gesloten deuren af. Door de schrijfstijl van Anya word je al snel meegezogen in het verhaal. Als lezer moest ik soms echt even slikken en wilde ik tegen Janine schreeuwen ga nou bij hem weg. En ik denk dat als je dat kan bereiken als auteur je zeker iets goed doet!

Daarom raad ik dit boek aan bij mensen die van stevige psychologische thrillers houden. Deze doelgroep zal door Anya niet teleurgesteld worden. Het boek zit ontzettend goed in elkaar en weet de lezer enorm mee te sleuren. Daarom krijgt het boek een mooie voldoende van me een 7

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Deze plot spreekt me wel aan. Hij doet me denken aan de serie You op Netflix.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Muizen in huis wat nu? Soms hoor ik ze in de muren….My Profile

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Lijkt me een heftig, maar interessant boek om te lezen!

Chloë
Chloë
4 jaren geleden

Wow heftig! Ik Kan ook echt hebben dat een verhaal zo beklijvend is dat het te lang blijft hangen in mijn hoofd… ik durf het dan soms gewoon niet meer uitlezen 🙈

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x