Interview met Carine Maes

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het jaar zit er bijna op en dat is super jammer. Want afgelopen jaar mocht ik VIP zijn voor Celtica Publishing en voor deze toffe uitgeverij heb ik heel veel leuke dingen mogen doen. Verschillende boeken mogen lezen auteurs mogen interviewen etc. Zo zijn ook deze blogs van eigen bodem met Carine Maes tot stand gekomen. Volgende maand doet er nog een Celtica auteur mee en dan zit me Vip Spot erop. Ik ben echt super dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en heb genoten van elk boek en interview. Maar vooral ook van het warme welkom wat deze uitgeverij en hun auteurs mij en de andere Vipsters hebben gegeven.

Maar goed tijd om terug te gaan naar de blog van vandaag. We gaan de blogs van eigen bodem met Carine Maes afsluiten en dat doen we natuurlijk weer met een interview. Dat interview kun je hieronder lezen. Nou ja helemaal afsluiten doen we het niet want dit keer heb ik de boel een beetje om gegooid en hebben jullie nog een recensie te goed. Het aller leukste is dat jullie er niet een krijgen maar twee.

Interview met Carine Maes

Interview met Carine maes

 

Raaf is je debuut boek, hoe vond je het om voor het eerst je boek in handen te hebben? Ik heb een rondedansje om de tafel gemaakt!

 Het boek is uitgegeven door Celtica Publishing, hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen? Ik legde Christien Romp, redactrice van Tekstfontein, mijn manuscript voor en zij raadde me twee uitgeverijen aan. Eén daarvan was Celtica. Rianne Lampers las de eerste bladzijden en wilde meteen het vervolg lezen. Ik heb veel geluk gehad, ook met Rianne, ze is een warm, enthousiast persoon, met hart voor haar werk.

Je schrijft verhalen vol met magie en fantasy, heb je altijd al een passie gehad voor dit genre? Ik ben een alleslezer maar mijn voorkeur gaat uit naar verhalen met een absurd én magisch kantje.

Waar haal je de inspiratie voor je schrijfsels vandaan? Sommige elementen haal ik uit het dagelijkse leven. De ‘poort’ waardoor Raaf vliegt, wordt bijvoorbeeld gevormd door de rij bomen bij een veldweg vlakbij ons huis. Het magische drankje uit het verhaal, het elixer van het Ware Zelf, is geïnspireerd op waterkefir, die ik brouw voor mijn paarden.

Welke baan had je voor je begon met schrijven? En werk je momenteel nog steeds?Ik ben analist-programmeur. Ik ben dit jaar een dag minder gaan werken, omdat ik meer tijd wil voor mijn gezin, mijn paarden en om te kunnen schrijven.

De volledige opbrengsten van Raaf gaan naar het goede doel. Waarom heb je hiervoor gekozen en waarom juist dit goede doel? Alle royalty’s die ik voor Raaf ontvang gaan naar Kom op tegen Kanker. Ik heb een familielid verloren aan die ziekte, voor ik hem kon vertellen dat mijn boek zou uitkomen. Daarom vond ik het een mooi idee om de opbrengst van mijn eerste boek aan KOTK te schenken.

Wat vond je het moeilijkste aan het uitgeven van je boek? Daar heb ik niet echt een antwoord op. Ik heb geluk gehad dat Christien Romp me naar Rianne Lampers van Celtica verwees, daarna is het vrij vlot gegaan eigenlijk.

Wat zou je in de toekomst graag nog willen bereiken? Nog meer boeken schrijven!

Ik heb je natuurlijk ook op Facebook en daar zie ik heel vaak mooie natuur foto’s voorbij komen, ben je graag in de natuur? Ik heb geen groene vingers, maar de natuur vind ik intrigerend. Ik ben graag buiten en we gaan regelmatig kamperen. Ik verzamel ook wilde kruiden en maak daarmee crèmes en tincturen voor eigen gebruik en voor de paarden. Voor dat laatste heb ik helaas minder tijd.

Welke wijze les heb je geleerd tijdens het schrijven van Raaf? ‘Raaf’ gaat voor mij voor een groot stuk over het maken van keuzes, en hoe, als je ze niet maakt, je jezelf tekort doet. Het is iets wat ik tijdens het schrijven ontdekt heb.

Zijn er auteurs geweest die jou hebben geïnspireerd om te gaan schrijven? Niet echt iemand in het bijzonder, ik houd van veel verschillende genres. ‘De Meester en Margarita’ van Boelgakow is de roman die me altijd het meest gefascineerd heeft. Het grappige is dat er ook in dat verhaal een kater voorkomt, de boosaardige handlanger van de duivel; helemaal niet zoals Balderus de weerkat in ‘Raaf’.

Wat het fantastische genre betreft: Tolkien en C.S. Lewis vond ik uiteraard meteen geweldig. Samen met mijn kinderen, die fervente fantasy lezers zijn, las ik de Harry Potter reeks, Eragon, Robin Hobb, Jean M. Auel en we hebben die boeken verslonden! En dan is er nog Roald Dahl natuurlijk. Er zijn te veel goede auteurs om op te noemen.

Verder bewonder ik de beeldrijke taal van Angela Carter en Tanith Lee. Ik las ook altijd graag sprookjes.

Wat is jouw favoriete magische kracht of wezen? Kunnen vliegen!

Wat kunnen we in de toekomst nog gaan verwachten van Carine J.A Maes.? Ik hoop nog lang en veel te kunnen schrijven.

Tot slot heb ik natuurlijk ook nog een aantal meerkeuze vragen. Welke kies jij en waarom.

Stedentrip of ergens door de natuur trekken? Zonder twijfel: door de natuur trekken

Nooit meer schrijven of nooit meer lezen? Geen van beide

Zoete snacks of hartige snacks? Hartige

Schrijven met pen en papier of gewoon lekker op de computer? Op de computer is net iets praktischer, hoewel ik ook veel op papier zet.

Herfst of zomer? Herfst

Thee of koffie? Koffie in de ochtend, thee na de middag

Bedankt voor dit leuke interview!!

Heel veel liefs, Melanie

Wil je na de Interview met Carine Maes nog meer lezen van Carine lees dan eens hier de blog waarin ik haar voorstel of hier de blog waarin ik alles vertel over haar boeken. Of lees mijn recensie van Raaf hier. Raaf kopen dat kun je dan weer hier doen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

ik weet ondertussen een hoop van schrijvers door jou site 😀 deze ook weer leuk om te lezen

Skincarebynaomi
4 jaren geleden

Echt heel leuk om te lezen dit. Gaaf dat ze ook zelf crèmes maakt en zoveel inspiratie haalt uit het dagelijkse leven. Erg tof!

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Leuk om deze interviews te lezen. Ik heb een aantal favoriete auteurs en deze auteur ken ik bijvoorbeeld niet. Altijd weer fijn om nieuwe auteurs te ontdekken.

Amina
4 jaren geleden

Je eigen boek in handen hebben. Zo tof! En wat prachtig dat Carine alle opbrengsten aan KOTK geeft. Wauw xxx

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x