Recensie: Satya van Sterre Carron

 Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Wat is het toch fijn om met deze donkere dagen heerlijk op de bank te kruipen met een boek. De afgelopen 2 dagen heb ik gewerkt maar vandaag heb ik weer heerlijk de tijd om lekker veel te gaan lezen. Helaas is me boek van Sterre Carron al weer een paar dagen uit… Dus gaan we aan een nieuw boek beginnen. Maar dat doen we natuurlijk niet voordat we een recensie hebben geschreven over Satya. Dus ik zou zeggen ga lekker zitten en lees mijn mening over deze thriller in onderstaande recensie.

20191115_093032

Een spannende zoek tocht naar de dader. 

Titel: Satya  Auteur: Sterre Carron Uitgeverij: Witsand Genre: Thriller Cijfer: 7,5

Waar gaat het boek over:

De Vietnamese Dien-Lien Huang groeit op in een wereld van honger en gebrek. Op haar dertiende belooft ze zichzelf plechtig dat ze die cirkel van armoede zal doorbreken. In een bar ontmoet ze op een dag de welgestelde westerse ingenieur Rudy Van Daele. Hij toont belangstelling voor haar en zij wordt smoorverliefd. Met hem zal ze het geluk vinden, dat weet ze zeker. Maar zijn Rudy en Dien-Lien wel de mensen die ze zeggen te zijn? In de buurt waar Dien-Lien jaren later woont, vindt een dronken man het naakte en verminkte lijk van een vrouw op straat. Het team van hoofdinspecteur Rani Diaz breekt zich het hoofd over het hoe en het waarom van deze misdaad. Wanneer blijkt dat de moord slechts het begin is van een snel uitbreidende cirkel van geweld, wordt het onderzoek een zenuwslopende achtervolging.
Als ook een immens populaire leerkracht van de plaatselijke basischool zich bedreigd voelt, breekt de hel pas echt los. Het onderzoek wordt een niet te stoppen race tegen de klok. De dader speelt een verderfelijk spel met de
speurders. Oude demonen keren terug. Zal Rani het monster op tijd kunnen stoppen of sleurt het hen mee in een genadeloze spiraal van moord en verderf?

Wat vind ik van het boek:

Hoewel Sterre Carron inmiddels al 13 boeken heeft geschreven heb ik deze nog niet allemaal gelezen. Nu was ik even bang dat dit boek misschien niet goed te lezen was omdat ik haar boeken niet op volgorde heb gelezen en alle boeken over Hoofdinspecteur Rani Diaz gaan. Maar ik kan beamen dat je dit boek heel goed als stand alone kunt lezen. Toch zou ik je aanraden om de boeken op volgorde te lezen want zo ontdek je veel meer over Rani Diaz en haar gezin en snap je sommige dingen in het boek beter. 

Dat gezegd hebbende tijd om naar de recensie te gaan en die begin ik zoals altijd met de titel in dit geval Satya. Voor ik het boek las wist ik niet goed waar de titel op sloeg maar al heel snel in het boek lees je dat Satya waarheid betekend en dat past echt uitstekend bij het boek. De cover is geweldig het blauw van de titel en het oog van de vrouw spatten van de cover af. Daardoor zou ik dit boek in de boekhandel ook snel uit het rek pakken.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Het valt me op dat we ook veel leren over het privé leven van Rani Diaz en ik merk dat ik dat prettig vind. Op die manier snap je namelijk beter waarom ze op een bepaalde manier reageert op situaties. Het zusje van Rani die in dit deel van de boeken van Sterre Carron een beetje een rebelse afslag neemt vind ik ook een prettig toevoeging aan het verhaal. 

De eerste moord knalt er gelijk in en deze vind ik ook echt ontzettend sterk neergezet. Tot en met alle ranzige details. Het valt me dan ook op dat vooral de moorden erg sterk zijn neergezet deze worden heel beeldend omschreven en slepen je mee het verhaal in. Daar in tegen vind ik de onderzoeken naar de moord wat vlak ik mis vooral wat details. De plot daarin tegen had ik weer niet zien aankomen en vond ik ontzettend goed. 

Al met al heb ik dus enorm genoten van deze Thriller maar is het niet de aller beste die ik van Sterre Carron heb gelezen. Ik mis een beetje meer achtergrond informatie en diepgang in de zoektocht naar de moordenaar. Maar de moorden zelf zijn zeer goed omschreven. Een boek dus met veel plussen en een paar minnen en daarom krijgt het boek van mij een mooie voldoende een 7,5 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Hmm, aan de ene kant lijkt het me een leuk boek maar er is ook iets dat me tegen spreekt.

Karin
4 jaren geleden

inderdaad een heel pakkende cover, maar ik weet nog niet of dit wel een boek voor mij is. Aan de andere kant is het vast heel wat ontspannender dan de vakliteratuur die ik momenteel aan het lezen ben 🙂
Karin onlangs geplaatst…Wat doe ik met die lege muur? + winactie!My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x