Mijn 5 Favoriete vertaalde boeken series.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Meestal staat mijn blog in het teken van Nederlandstalige boeken en auteurs. Maar vandaag doe ik het eens totaal anders en zet ik mijn favoriete vertaalde series in het zonnetje. Natuurlijk kunnen jullie binnenkort een zelfde post verwachten maar dan over de Nederlandstalige boeken. Ik kies ervoor om eerst de vertaalde series te doen omdat van een van de auteurs op 15 november een nieuw boek uit komt 🙂 Ik kijk echt enorm uit naar dat boek maar daar gaan we het zo meteen over hebben.

20191109_222337.jpg

Ik val maar meteen met de deur in huis met mijn nummer 1 serie! Gewist, Gebroken en Versplinterd van Teri Terry. Echt geloof me als je deze serie dit jaar niet hebt gelezen dan heb je echt iets gemist. Bij deel 2 was ik bang dat die tegen zou vallen maar de serie werd alleen maar beter. Het heeft even geduurd en bijna dacht ik dat ik dit jaar geen toffe serie zou ontdekken en toen kwam Gewist voorbij en was ik verkocht. Op 15 november komt het nieuwe boek Exit van Teri Terry uit. Dit boek word wederom uitgegeven door Imagine young adult en is een prequel op de gewist serie. Jullie snappen het al ik kan niet wachten tot ik dit pareltje in mijn handen heb. 

nieuwsgierig geworden naar deze serie lees dan hier de recensie van Gewist, Hier die van Gebroken en hier die van Versplinterd. 

20190613_195727.jpg

Tja en ik kan er toch echt niet onderuit om Harry Potter van J.K Rowling op nummer 2 te zetten. Deze serie heeft namelijk ontzettend veel voor mij betekend. Het was het eerste boek dat ik ooit kocht van me eerst verdiende geld. Het was de serie die mij door mijn donkerste periodes in het leven heen heeft geholpen. Het is geen geheim dat ik behoorlijk wat heb meegemaakt en daar gelukkig super goed uitgekomen ben. Maar misschien was dat allemaal wel heel anders geweest als ik mezelf niet had kunnen laten verdwalen in de wereld die J.K Rowling heeft weten te schapen in de boeken van Harry Potter. De magie de betovering de spanning deze serie heeft het allemaal. 

20191112_180158.jpg

Op nummer 3 staat een serie van mijn favoriete Buitenlandse auteur. Tenminste ja dat kan je wel zo stellen. Ik heb zo goed als alle boeken van deze auteur in mijn kast staan en gelezen. De ene serie vind ik beter dan de andere. Zo ben ik helemaal weg van de schaduw van de vos en de vampieren serie maar vond ik de ijzeren engelen serie wat minder. Misschien hebben jullie nu al geraden over welke auteur ik het heb. Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Julie Kagawa en mijn all time favorieten serie van haar is toch wel de Talon Saga. Tja wat kan ik zeggen Spanning, liefde en heel veel draken wat wil eens mens nog meer. 

20190901_083518.jpg

Op nummer 4 staan voor mij de boeken van Cassandra Clare. Eigenlijk kun je deze zien als een serie die nooit afgelopen is. Het begon voor mij allemaal met de kronieken van de onderwereld ik huurde deze boeken ooit in de bieb en was gelijk verkocht. Helaas heb ik deze serie nog niet compleet in me kast staan en daar baal ik echt enorm van. De laatste 2 boeken van deze serie staan dan ook heel hoog op mijn wensenlijstje. De kronieken van de onderwereld is zoals ik al zei pas het begin daarna volgde nog vele boeken. Zoals de duistere machten serie, Schimmen van de schaduwmarkt , Schakelrode magie, en de kronieken van bane. Tegen de tijd dat ik al deze boeken verzamelt heb staat mijn boekenkast denk ik helemaal vol! Maar ik koop er met liefde een bij zodat alle boeken erin passen. 

20191112_180534.jpg

Voor plek 5 twijfel ik een beetje er zijn namelijk nog 2 series die ik allebei heel graag wil vermelden. Eigenlijk vind ik deze 2 ook allebei even goed,. Ik denk dat ik op nummer 5 The Darkest minds trilogie neer ga zetten. Dit verhaal is een beetje dystopisch en gaat over kinderen die bepaalde krachten hebben en naar kleur ingedeeld worden. Nou ja het is een beetje lastig uit te leggen je moet de boeken denk ik zelf gelezen hebben. 

Tot slot ga ik dan nog voor drie eervolle vermeldingen. 

The hungergames Tja wie kent deze serie niet. Ik denk dat elke boekenliefhebber deze serie wel gelezen heeft of de films heeft gezien. Helaas ben ik ooit zo dom geweest om deze serie te verkopen en heb ik er dus geen mooie bookisch foto van. Maar als ik de serie weer wil herlezen kan ik hem aan zoonlief vragen want die heeft hem wel in zijn kast staan. Dat is heel erg handig want dit jaar werd bekent dat er een nieuw deel van de hongerspelen uit gaat komen. 

20190628_061000.jpg

De volgende serie heb ik ook echt verslonden als jong meisje. Namelijk Twilight van Stefanie Meyer. Ik heb de boeken en de films al wel 100x gelezen en gezien denk ik. Altijd als ik denk tja wat zal ik nu eens gaan lezen of kijken kom ik toch weer bij Twilight uit. Ik wilde vroeger Bella zijn en was verliefd of Edward tja welk meisje was dat nou niet. De gouden schittering over hun lichaam zoals in het boek werd beschreven zag ik altijd voor me. Ik kon me dan ook heerlijk verliezen in mijn eigen fantasy. 

En nu dan echt de aller laatste vertaalde serie die ik echt steengoed vond. De Labyrintrenner van James Dashner, Deze serie zit zo ontzettend goed in elkaar. Tot het laatste boek heb ik me afgevraagd hoe alles nu echt in elkaar zat. Het einde was dan ook echt een super grote plottwist. Als je van Dystopische verhalen houdt dan moet je deze serie echt gelezen hebben. 

Natuurlijk zou ik nog tientallen series en auteurs kunnen noemen waar ik enorm van genoten heb. Maar soms moet je keuzes maken in het leven en deze series zou ik echt niet willen missen in mijn boekenkast en leven.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cynthia
4 jaren geleden

Oh jee ik loop nog steeds hopeloos achter met mijn boeken to read lijst. Hiervan ken ik alleen Harry Potter!
Cynthia onlangs geplaatst…Sinterklaas Bloghop: Win een canvas!My Profile

Xarifa
4 jaren geleden

Harry Potter vind ik de leukste van dit rijtje!
Xarifa onlangs geplaatst…Zes tips om je beter te concentreren voor school werk | &XaarMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x