Blogtour : Het zoeken van Vera van Peter Elshout.

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Ik mag weer eens mee doen aan een leuke blogtour 🙂 dit keer een van uitgeverij Willowtreez. Het is de eerste keer dat ik met deze uitgeverij mee doe aan een blogtour en dat blijft dan toch altijd een beetje spannend. Maar die spanning zakt altijd weer snel als ik met het boek op schoot en een kop thee in de hand lekker aan het lezen sla.

Ik mocht dus Het zoeken van Vera van Peter Elshout lezen een young adult boek. Wat ik van dit boek vind dat kun je in onderstaande recensie gaan lezen.

20191110_103448.jpg

Een mooie en ontroerende Young Adult

Titel: Het zoeken van Vera Auteur: Peter Elshout Uitgeverij: WillowTreez Genre: Jeugdboek Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over: 

De zestienjarige Vera loopt weg van huis. Ze is op zoek naar haar kleine broertje, Stijn. Dat hij moeilijk te vinden zal zijn weet ze heel goed, Stijn is namelijk al drie jaar dood. Een week later vindt Vera’s vader Johan haar dagboek. Hoe meer hij daarin leest, hoe meer hij beseft dat de tijd dringt om haar te vinden. Met hulp van de bijzondere mix van mensen die Vera in haar week van huis heeft ontmoet, gaat ook Johan op zoek naar antwoorden. Waar is Vera? En, misschien nog wel belangrijker: waar is Stijn?

Dit vind ik van het boek: 

Het zoeken van Vera is een jeugdboek met een mooi onderwerp.

In het zoeken van Vera leren we Vera heel erg goed kennen. Vera is een jong meisje met gescheiden ouders die haar broertje Stijn is verloren en het moeilijk vind dat een plekje te geven. Daarnaast moet ze naar haar moeder toe wat ze niet wil dus loopt ze weg van huis. Ze schuilt in een busje in een loods van een boer en leert nieuwe mensen kennen. Op een dag krijgt haar vader Johan een briefje in de bus dat het niet goed gaat met Vera en dat die haar kan vinden in de Bus. Daar aangekomen is er geen Vera maar ligt daar wel haar dagboek. 

We lezen dit boek dan ook deels verteld en deels door middel van de fragmenten uit het dagboek van Vera. Door deze dagboeken leren we het verhaal van Vera kennen. Maar Johan leert ook dat zijn dochter niet altijd positief over hem denkt.

Het zoeken van Vera is dan ook een prachtig boek over verlies en wat dat met een gezin kan doen. Over de band tussen een Vader en zijn dochter. Iedereen verwerkt dingen op zijn eigen manier en dat word heel mooi verteld in dit verhaal. Ik vond het dus een prachtig boek om te lezen. Hier en daar miste ik wat diepgang in de setting. Hoewel de personages goed waren uitgewerkt en er veel verschillende onderwerpen aan bod kwamen was dat met de setting minder. Ik denk dat dit het perfecte jeugdboek is om kinderen kennis te laten maken met verlies en andere religies. 

Het zoeken van Vera krijgt van mij een mooie 7,5 

Heel veel liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] verdriet en toch weer door gaan. Dit boek kreeg een mooie 7,5 van mij. De complete recensie kun je hier […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x