Recensie: Schemerzone van Cocky van Dijk J. Sharpe

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Inmiddels ga ik alweer me derde week in bij me nieuwe baan en tot nu toe bevalt het prima 🙂 Het is leuk werk en ik heb top collega’s. Helaas heb ik wel een griepje te pakken maar dat heerst want een aantal collega’s hadden het ook. Ik merk wel dat ik iets minder aan lezen toe kom. Dus waarschijnlijk moet ik volgend jaar iets minder recensie exemplaren aannemen maar hé als ik daar een leuke baan voor terug krijg vind ik dat helemaal niet erg.

Het bloggen daar zal ik echter nooit mee stoppen want mijn missie om de Nederlandstalige auteurs in het zonnetje te zetten en te laten zien dat lezen met dyslexie erg leuk kan zijn is natuurlijk nog lang niet voorbij.

20191110_103821.jpg

Een dystopisch verhaal Wat je blijft boeien tot het einde.

Titel: Schemerzone Auteurs: Cocky van Dijk en J. Sharpe Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Young Adult/ Dystopie Cijfer: 9

Hier gaat het verhaal over:

Zoë leeft voorbij de schemerzone, op het gedeelte van de wereld waar de orizon al in geen eeuwen meer heeft geschenen. Ze is een Afvallige, omdat ze het lichtgen mist. Op haar zestiende verjaardag wordt ze uit het weeshuis gezet en moet ze voor zichzelf zorgen. Met gevaar voor eigen leven besluit ze naar de schemerzone te gaan om te jutten, zodat ze wat spulletjes heeft om te verkopen.

Als ze tijdens het jutten op een lijk stuit en een chip vindt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Op de chip staan filmpjes die de vrede tussen de donkere en de lichte kant van de planeet aan het wankelen brengt. Zoë wordt door de regering gedwongen om onderzoek te doen.

Doordat ze Christiaan ontmoet, een jongen van de lichte kant van de planeet, komt ze meer en meer in de problemen. Ze heeft geen idee hoe ze hier ongeschonden uit moet komen. Het leven van haar vrienden hangt als een molensteen om haar nek, net als het voortbestaan van haar land.

Dit vind ik van het verhaal:

Ik was echt super benieuwd naar dit boek! Ik kende het werk van J.Sharpe al maar het werk van Cocky van Dijk nog niet. Daarnaast was ik super benieuwd hoe de samenwerking tussen deze twee auteurs zou zijn.  De cover van dit boek vind ik super gaaf en de bril past ontzettend goed bij het verhaal maar daar kom je tijdens het lezen wel achter. 

Wat ik heel bijzonder vind aan dit boek is dus dat het door twee auteurs is geschreven maar hun werk sluit zo naadloos aan op elkaar dat je dit echt niet merkt tijdens het lezen. Het boek lijkt gewoon door een auteur geschreven te zijn. Daarnaast hebben beide auteurs een schrijfstijl die vlot weg leest waardoor je het boek binnen no time uit hebt. 

Wat ik ook heel prettig vind aan het boek is dat we het verhaal lezen vanuit 2 kanten lazen de donkere kant en de lichte kant. Maar het meest opwindende gebied vond ik natuurlijk de schemerzone die tussen deze twee gebieden in lag. 

De personages hebben allemaal een opwindend verhaal Zoë is toch wel mijn favoriet denk ik. Want dat is gewoon een heerlijk tof en stoer wijfie. Maar Christiaan die juist aan de kant van het licht woonde vond ik ook echt heel erg interessant. Ik vond het mooi om te zien hoe hij bepaalde dingen ontdekte in het verhaal. Hector de leider van de Jutters is ook echt een geweldig personage. 

Bij dit soort boeken denk ik altijd het zo ons zomaar kunnen overkomen met alle techniek van nu. Maar aan de andere kant is het ook echt science fiction en het blijkt dat dit een genre is wat mij ook wel heel erg ligt. 

Nou ja eigenlijk moet je gewoon het boek zelf gaan lezen want het is echt te gek! Daarom krijgt het boek van mij een welverdiende dikke 9 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabrielle
4 jaren geleden

Wat een spannend boek, ik krijg meteen zin om hem te lezen. En fijn trouwens dat je het leuk hebt bij je nieuwe baan, en beterschap!
Gabrielle onlangs geplaatst…Telefoon op reis: Samsung S10 is een aanrader!My Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat fijn dat je nieuwe baan zo goed bevalt! Maar ik kan me goed voorstellen dat er wel wat minder tijd voor lezen overblijft.

Sandy Stokkel
4 jaren geleden

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Dit boek klinkt goed. Ik houd altijd wel van die fantasiewerelden waarin de samenleving heel anders in elkaar zit dan dat wij gewend zijn.
Sandy Stokkel onlangs geplaatst…Het herschrijven van je manuscript: hoe doe je dat eigenlijk?My Profile

Alexandra
4 jaren geleden

Het lijkt me een geweldig boek, terwijl ik eigenlijk niet zo van fantasie verhalen hou. Fijn dat je werk zo goed bevalt.
Alexandra onlangs geplaatst…New Orleans (LA)My Profile

trackback

[…] Het boek heet Schemerzone en ze schreef het samen met J.Sharpe. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Maar goed ik dwaal af toen ik dus hoorde dat zij ook 2 series had geschreven waar draken in […]

trackback

[…] we het over dit mooie boek hebben. Dit is het derde boek van J.Sharpe wat ik las eerder las ik al Schemerzone en Donkere […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x