Van eigen bodem: Kim ten Tusscher 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer maandag en dat betekend dat ik weer lekker mag werken vandaag! Op maandag werk ik de komende weken een halve dag. Ik vind het zo tof dat ik nu kan zeggen jongens ik ben naar me werk toe laters!  Ik merk dat ik ontzettend veel energie krijg nu ik werk. Natuurlijk na het werk ben ik nog moe maar ik heb echt zin om dingen te doen. Nu zeg ik Yes ik kan een swap inpakken en vroeger was het oooh ik zal die swap maar eens gaan inpakken. Daarnaast fiets ik nu dus drie keer in de week 15-20 min heen en terug dus ik doe gelijk wat meer aan sport. Naast dat ik dus weer meer zin heb in koken, swaps etc. Kan ik ook echt steeds weer meer genieten van de rust momentjes waarin ik heerlijk een boek kan lezen. Lezen was op een gegeven moment echt meer uit verveling dan dat ik er van genoot en de laatste weken geniet ik er dus weer enorm van! Dus laten we het maar weer eens over boeken gaan hebben. Dit keer gaan we het hebben over de boeken van Kim ten Tusscher.

9200000073280738.jpg

Laat ik beginnen met het boek dat ik ga lezen voor een recensie dat is namelijk deel 1 in de vertellingen van de ondergang deel 1 Bloed. Ik vind alleen de cover van dit boek echt ontzettend gaaf kijk die geweldige vuurspuwende draak. Tja daar ga ik weer draken en ik dat is gewoon een match made in heaven. Waar het boek over gaat dat kun je lezen in onderstaande flaptekst.

Iedereen dacht dat het moment dat Lilith het profeetschap aanvaardde het einde betekende van Merzia. Haar aanwezigheid bracht echter vrede en stabiliteit naar het koninkrijk. Daaraan komt een einde als de erfgenaam van de troon terugkeert. De jonge, maar haatdragende Rayender wil wraak om wat zijn vader en het rijk tien jaar eerder is aangedaan. Wanhopig probeert Lilith een nieuwe oorlog tegen te houden.

Ook de plannen van Kiril worden ruw verstoord door de terugkeer van de koning. Zelfingenomen als hij is, ziet hij zichzelf als de man die Merzia naar een hoger plan kan tillen. In plaats van zijn greep op de macht te versterken, moet hij echter zijn zwaard weer oppakken en in dienst van de mee dogenloze Rayender strijden voor het behoud van zijn eigen idealen.

Ver van dit grimmige strijdtoneel, in de woestijn Cornuagh woont Nighram samen met haar ouders. De enige schaduw op haar eenvoudige leven is de hoon van haar leeftijdsgenootjes. Dan duiken ook hier de strijders van de Goden op…

 

9200000027267710.jpg

Jager en Prooi kun je hier kopen.

Jager is onderdeel van een tweeluik die Kim Ten Tusscher schreef. Het andere boek heet Prooi. Ik kies er bewust voor om jullie kennis te laten maken met Jager omdat ik geen spoilers wil verklappen. Jager heeft wederom echt een prachtige cover. Als me iets opvalt aan de boeken van Kim Ten Tusshcer dan is het de super toffe covers van haar boeken. Waar jager over gaat kun je in onderstaande flaptekst lezen.

Sinds de terugkeer van de Godin Margal naar
de wereld, proberen haar Jagers de vrede te
herstellen. Wisselaars worden gedood en half-
bloedjes gezuiverd in een oorlog die geen
inwoner van Naftalia ongemoeid laat.
Meaghun is Margals oudste zoon en haar
meest gevreesde Jager. Maar kan hij het ge-
vaar dat Ilahidir nadert tegenhouden?
Of is hij het zelf die de idealen waar hij voor
vecht omver zal werpen?

9200000001051930.jpg

Gebonden in duister is het begin van de succesvolle Lilith Trilogie van Kim Ten Tusscher. Ik heb zelf helaas deze trilogie nog niet gelezen maar hij staat wel erg hoog op mijn wishlist sinds ik Kim Ten Tusscher heb leren kennen. Natuurlijk stiekem ook omdat er draken in voor komen. Waar het boek over gaat lees je in onderstaande flaptekst.

Lilith, een jonge en zeldzame drakenwisselaar, is als baby door de onbuigzame profeet Kasimirh geroofd om haar gave. Hij wil de wereld te vuur en te zwaard bekeren tot het geloof van Jakob. Kasimirh zet Lilith, die niet beter weet, aan tot gruwelijke daden jegens zijn tegenstanders. Als Lilith na jaren door begint te krijgen tot wat voor gruwelijk wapen haar ‘vader’ haar gesmeed heeft, besluit ze te vluchten. Maar Kasimirh laat de verwrongen relatie tussen meester en dienaar niet zomaar tot een einde komen… WIE KUN JE VERTROUWEN, ALS JE HET ULTIEME WAPEN BENT?

In Gebonden in Duister wordt de voortvluchtige Lilith gevangen genomen en te werk gesteld in het paleis van de koning van Merzia. Als de hofmagiër Ferhdessar in de gaten krijgt wat ze werkelijk is, beginnen de problemen pas echt. Hij wil haar inzetten als wapen tegen haar voormalige meester, zijn aartsrivaal Kasimirh, die op het punt staat Merzia bin- nen te vallen met zijn leger. Maar is de kille, afstandelijke Ferhdessar wel te vertrouwen?

9200000017132956.jpg

Het laatste boek wat ik jullie wil laten zien van Kim Ten Tusscher is volgens mij haar aller eerste boek ooit. Hydrhaga ook dit boek heeft wederom een geweldige cover. Het boek gaat over het volgende.

Hydrhaga is een mythische stad, die enkel gevonden kan worden door mensen die
genodigd worden haar te betreden. Zo ook de rebelse Lumea, die van ver komt om vrijheid, acceptatie en wasdom te vinden in deze mys-terieuze stad. Voor ze echter haar doel bereikt, komt ze in aanraking met de enigmatische Elion, een lid van het onderdrukte elfen-ras en zijn vriend Siard. Gezamenlijk bereiken ze Hydrhaga, maar onder haar idyllische uiterlijk verbergt de stad een gruwelijk geheim. In de daaropvolgende spannende verwikkelingen moeten zware keuzes gemaakt worden, waarbij loyaliteit aan ras, vrien-den en geloof zwaar op de proef gesteld wordt.

Ik kan niet wachten om jullie te vertellen over wat ik van bloed vind. Maar daarvoor zullen jullie toch echt nog even tot volgende week moeten wachten.

Heel veel liefs, Melanie

Kim beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

zo te lezen zit je helemaal in je hum met je werk en 3 keer per week fietsen is zeker lekker!!!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x