Recensie: Alles is nu van Amy Giles.

 Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Soms word ik wel eens verrast door een uitgeverij zo ook in dit geval. Op een dag kreeg ik een mailtje of ik mee wilde doen met de blogtour van Alles is nu van Amy giles. Natuurlijk wilde ik dat. Alleen de boeken waren nog niet klaar en ik kan geen e-books lezen. Dus wat deed de uitgeverij ze stuurde me een proefdruk! Mooi gebonden en makkelijk leesbaar hoe tof is dat! Het is zo uniek om een proefdruk te krijgen. Ik blijf het ook altijd heel erg bijzonder vinden als ik een uitnodiging krijg voor een blogtour. Ik vind blogtours ook echt ontzettend leuk om te doen. 

Maar goed tijd dus om jullie mee te nemen in mijn mening over Alles is nu van Amy Giles. Ik kan in elk geval verklappen dat je bij dit boek toch echt wel je zakdoekjes bij de hand mag houden.

20191105_135859.jpg

Een aangrijpend verhaal.

Titel: Alles is nu Auteur: Amy Giles Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Ya Crossover Cijfer: 9,5

Hier gaat het verhaal over:

Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu.

Dit vond ik van het verhaal:

Een keer in de zoveel tijd komt er een boek voorbij dat mij enorm weet te raken. Alles is Nu van Amy Giles is dus zo’n boek. Vanaf het aller eerste moment zat ik gelijk in het boek. Het boek gaat steeds op en neer tussen toen en nu. Toen is voor het ongeluk en nu is na het  ongeluk. Ik vind dit zelf een enorme prettige stijl van lezen. Doordat er duidelijk Toen en Nu boven staat weet je altijd waar je in het verhaal bent. 

Ik leefde enorm mee met Hadley die thuis word mishandeld door haar vader. In het verhaal word langzaam steeds meer duidelijk over wat hij zijn dochter allemaal aan doet. Hadley daar in tegen doet er alles aan om haar jonge zusje te beschermen. Het jongere zusje van Hadley is jong en onbezonnen en denkt niet zo goed over de dingen na. Waar Hadley haar vader feilloos kan peilen kan haar jongere zusje dat totaal niet. 

Charlie is een echte steun voor Hadley hij sleept haar door de moeilijke tijden heen en probeert haar op zijn manier te beschermen. Daarnaast heeft Hadley ook nog een goede vriendin Meghan die meer en meer door krijgt wat er allemaal bij Hadley thuis afspeelt.

Alles is Nu is een boek wat speelt met je emoties vanaf het aller eerste moment voel je hoe krachtig Hadley is maar ook hoeveel pijn en verdriet ze diep van binnen heeft. Je voelt de hoop en de wanhoop en wilt alleen maar dat alles uiteindelijk goed komt. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen. Omdat het boek mij ontzettend heeft weten te raken krijgt het een mooie 9,5 van mij 

Heel veel liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Judith
4 jaren geleden

Mooie recensie heb je ervan gemaakt! Ben het helemaal met je eens: prachtig boek 🙂

trackback

[…] gaat het om de blogtour van De Scherven van Amy Giles. Vorig jaar las ik al het aangrijpende boek Alles is nu van Amy Giles. Vooral was ik erg nieuwsgierig of De scherven net zo meeslepend zou zijn als dat ik […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x