Recensie: Ongenadig van Karin Hazendonk

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag heb ik lekker een dagje vrij! Wat klinkt dat gek om te zeggen als je ruim 2 jaar niet gewerkt hebt. Inmiddels heb ik me eerste 2 werkdagen gehad en bevalt het super goed! Ik heb enorm leuke collega’s en het werk is ook goed te doen. Dus ik kijk alweer uit naar morgen dan mag ik weer een halve dag gaan werken.

Maar goed maandag toen ik thuis kwam uit het werk besloot ik om lekker in bad te gaan met een goed boek. Ongenadig van Karin Hazendonk was het boek dat ik had uitgekozen. Dat bleek een enorm goede keuze te zijn want voor ik het wist was die uit. Tijd dus om dit boek te gaan bespreken.

Ongenadig

Ongenadig van Karin Hazendonk kun je hier kopen. De auteur beter leren kennen? Lees dan het blog waarin ik haar voorstel hier.

 

Een meesterlijke thriller die je laat sidderen tot op het bot.

Titel: Ongenadig Auteur: Karin Hazendonk Uitgeverij: Letterrijn Genre: Thriller Cijfer: 10

Hier gaat Ongenadig over:

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.

Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Dit vond ik van het boek:

Ooooh wauw! Ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen de cover maar. De kleuren van de cover vind ik echt prachtig. Door de strop vraag ik me gelijk af wat deze met het boek te maken heeft en weet ik dat het om een thriller draait. 

Maar dan oooh boy wat heeft Karin Hazendonk mee enorm weten te verassen met deze steengoede thriller. Hij liet me sidderen en beven van spanning en nadat die uit was vroeg ik me serieus af of ik nog wel zou kunnen slapen die nacht. Dat kan natuurlijk maar een ding betekenen Karin Hazendonk heeft precies de juiste snaar weten te raken met ongenadig. 

De hoofdpersonen zijn enorm goed uitgewerkt. Vooral Sven een nogal luguber persoon om het zo maar even te zeggen. Aan de ene kant voel je enorm mee met zijn achtergrond en aan de andere kant walg je van de dingen die hij doet. Elke keer dacht ik erger kan het niet worden maar ooh oooh wat had ik het dan weer mis. Ook met Anouk leef je gelijk ontzettend mee. Zal er iets met haar gebeuren of komt ze er achter dat Sven niet helemaal de persoon is die ze denkt. 

Ook wist Karin mee enorm te verassen met de plottwist op het einde maar daar ga ik natuurlijk lekker niks over verklappen want dit is een boek dat je echt zelf moet lezen. Ik wil nog wel kwijt dat Karin echt een hele fijne schrijfstijl heeft je leest snel door de hoofdstukken heen en elke keer gebeurd er wel weer iets waardoor je snel verder wil lezen. 

Ongenadig is luguber, Sinister, Duister, Spannend eigenlijk alles wat een goede thriller moet zijn en daarom krijgt deze thriller van mij een wel verdiende 10 de eerste van de maand. 

Heel veel liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

fijn om te lezen dat je werk bevallen is!! en dat na 2 jaar 😀

Amina
4 jaren geleden

Een tien, wow! Dan moet het wel echt keigoed zijn! Leuk dat jij ook gewoon boeken snel uitleest. Ik zit meer op Insta dan in een boek. Moet ik echt gaan switcheeeennnnnn xxx

Eemy Louise marcella
4 jaren geleden

Ik lees bijna nooit boeken helaas heb ik er weinig tijd voor maar misschien moet ik er eens tijd voor maken! Echt heel leuk om de lezen dat het zo goed bevallen is

HippeShops
4 jaren geleden

Leuk zeg dat je nieuwe baan je bevalt, hopelijk zet dat zo door. En dan het boek, lijkt me inderdaad best spannend!

lodi
4 jaren geleden

De kaft zegt al heel erg veel, wat een spannend boek zeg. En wat een prachtig cijfer heb je gegeven.

Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Zo, een 10…nou heb je me toch wel nieuwsgierig gekregen 🙂 Ik vind de cover ook heel tof trouwens.

Skincarebynaomi
4 jaren geleden

Wat goed dat je weer aan het werkt bent. En oh wat lijkt me dit een fantastisch boek. Deze wil ik echt gaan lezen.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wow wat een hoog cijfer! Het boek spreekt mij ook heel erg aan.

Juliette - Strongbody.nl
4 jaren geleden

Nou het klinkt als een super spannend boek! Ik lees eigenlijk vrijwel alleen non fictie maar zou wat vaker wat fictie boeken moeten lezen!

trackback

[…] geworden naar het boek ongenadig lees dan mijn recensie hier of koop het boek […]

trackback

[…] van dit interview met Karin Hazendonk. Benieuwd naar haar boek Ongenadig lees dan mijn recensie hier of koop het boek […]

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x