Recensie: Niet voor mietjes De roddel van Jo Claes

Hallo lieve lezers van bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over het boek Niet voor mietjes De roddel. Pesten iets waar mensen soms hun hele leven last van hebben. Pesten is iets wat veel mensen wel kennen is het niet dat ze zelf gepest zijn dan kennen ze wel iemand die gepest is. Ik ben vroeger op school jarenlang gepest dit begon denk ik in groep 4 en eindigde in het laatste jaar van de middelbare. In eerste instantie hadden mijn ouders geen idee dat ik gepest werd. Tot mijn moeder enorm veel blauwe/gele plekken op mijn benen ontdekte voor de zoveelste keer. Waar ik eerder nog aangaf gewoon gevallen te zijn kwam uiteindelijk de aap uit de mouw. Jarenlang was ik bang om naar school te gaan en dacht ik dat ik niks waard was. Heel veel pesters hebben niet eens in de gaten hoe grote impact het pesten kan hebben op het leven van degene die gepest word.

Inmiddels ben ik ouder en wijzer en weet ik dat het niet mijn schuld is dat ik gepest werd. Ik was een makkelijke prooi omdat ik anders was als de andere kinderen en het liefste alleen in een hoekje zat. Maar sindsdien heb ik altijd het gevoel gehad mensen die gepest worden te beschermen. Vaak begint het pesten met een simpele roddel en laat dat nou net het onderwerp zijn van het nieuwste jeugd boek van Jo Claes een Vlaamse auteur.

Niet voor mietjes De roddel

Recensie niet voor mietjes de roddel

Titel: Niet voor mietjes de roddel Auteur: Jo Claes Uitgeverij: De Fontein Genre: Spanning/Jeugd Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Tot tweemaal toe wordt op school een roddel verspreid. Niet alleen zijn Matthias en Linde het slachtoffer, het levert ook nog eens grote ruzie op tussen hun ouders.
Wie doet zoiets? En met welke reden? Waarom moet iemand zo nodig Lindes en Matthias’ namen door het slijk halen?
De directeur eist dat de daders snel worden opgepakt, maar niemand heeft enig idee wie het gedaan kan hebben.
Dan zet Matthias een list in om de dader te ontmaskeren…

Dit vind ik van het boek:

Niet voor mietjes de Roddel van Jo Claes is het derde boek in de Niet voor Mietjes serie maar lees je ook gemakkelijk als los staand boek. Wat ik mooi vind aan het boek is dat het zo’n hedendaags onderwerp als roddelen/pesten aanpakt maar ook nog eens een stukje geschiedenis les mee geeft. ( Wat ik daar mee bedoel tja daarvoor moet je dus het boek zelf gaan lezen.) Het boek is in een duidelijke jeugdige taal geschreven en op een heerlijke vlotte manier zodat het voor de doelgroep makkelijk weg leest. De manier waarop Jo Claes onderwerpen bespreekbaar maakt en toch een spannend en plezierig boek neerzet vind ik super cool.

De hoofdpersonages zijn erg cool neergezet je leeft vanaf het begin mee met Matthias en Linde. Daarnaast vond ik het mooi om te zien hoe Matthias zich ontwikkelde ten aanzien van zijn 2 beste vrienden. De vriendengroep is uniek en bijzonder en je voelt de band die ze hebben met elkaar.

Jup dit is een super leuk boek voor de jeugdige lezer en daarom krijgt het van mij een mooie 8,5

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar nog meer jeugdboeken lees dan ook eens Meisje van Glas geschreven door Bjorn van den Eynde

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x