Van eigen bodem: Kim ten Tusscher

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Dit keer heb ik even niet zoveel over mezelf te vertellen want dat is toch een stuk lastiger als je de blogs vooruit moet plannen vanwege je operatie dus tja dat houden jullie even te goed. Vandaag is het weer die tijd van de maand jullie weten het ondertussen wel 🙂 die tijd om jullie kennis te gaan laten maken met een auteur van eigen bodem. Dit keer is het weer een vrouw ze is auteur bij Zilverspoor en de mensen die dit jaar naar CastleFest zijn geweest hebben haar daar vast wel zien staan met haar boeken.

Kim ten Tusscher

Jullie raden het al de auteur van deze maand is niemand minder dan Kim ten Tusscher. Kim ten Tusscher is geboren en getogen in Twente en daar eigenlijk ook nooit meer weg gegaan. Ze woont samen met Björn in een huis uit 1902. De twee delen namelijk een passie voor geschiedenis, reizen en avontuur. Ze fietsten samen van de westkust van Engeland naar de oostkust. Een tentje achterop en gaan met die banaan. Maar naast deze dingen samen met Björn te doen trekt ze d’r ook ontzettend graag alleen op uit. Zo reisde ze naar de Lakota indianen ging ze wandelen in Madeira en een weekendje overleven op de Veluwe.

Verhalen schrijven is een grote passie van Kim ten Tusscher en fantasy ziet ze als een geweldig middel om de wereld om haar heen te onderzoeken. Ze schuwt dan ook geen heftige onderwerpen, omdat die uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen speelt. Haar verhalen staan er dan ook om bekend dat ze overtuigende personages hebben en een wereld die niet zwart – wit is. Ze houdt er juist enorm van om verhalen te schrijven die zich afspelen in het grijze schemergebied tussen goed en kwaad. Maar daarnaast houdt Kim ook enorm van films. Ook heeft ze voor verschillende projecten de kostuums en styling gedaan.

Wil je nog meer te weten komen over Kim blijf dan komende maand zeker de blogs over haar hier volgen. Maar daarnaast kun je ook Kim zelf gaan volgen op social media ze heeft altijd wel wat leuks te vertellen.

Heel veel liefs,

Melanie

Mijn recensie van Bloed kun je hier lezen. Het boek kun je hier kopen.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael
2 jaren geleden

Toen onze Genreclub pas een paar maanden bestond werd er in het Engels taalgebied een heftige discussie gevoerd over verbeeldingsliteratuur. Ik herinner me niet eens meer waar de discussie over ging, maar weet wel nog dat we het er achter de schermen over hadden. Zoals zo vaak het geval is, kregen we tijdens ons gesprek hierover een idee. We zochten al een tijdje naar een leuke manier om aandacht te besteden aan veelbelovende Nederlandse en Vlaamse (reeds gepubliceerde) auteurs. Ergens tijdens ons gesprek besloten we schrijvers te vragen mee te werken aan een feuilleton. Door ze een aflevering te laten schrijven van een vervolgverhaal konden we ze een podium bieden, waardoor meer lezers kennis met hen zouden kunnen maken. De wereld en de personages stonden vast – iedereen moest verder werken met wat eerdere auteurs hadden bedacht – maar verder hadden auteurs die een hoofdstuk schreven veel vrijheid om binnen 500 totwoorden (en soms werden dat er stiekem wat meer) hun eigen stempel op het verhaal te drukken. We wilden hen de kans geven hun sterkte punten te tonen en hun schrijfstijl te laten zien.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x