Leven vanuit verzet van José Bosma

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Dokter Tereng was tevreden over het genezingsproces van mijn hand. Het vinger topje was nog te gevoelig dus moet ik nog wel even over 2 maanden terug komen. Maar ik mag stoppen met de handtheraphie en mijn brace mag af! Hoe fijn is dat gewoon weer normaal een boek vasthouden en type. Ik mag de brace natuurlijk al wel steeds vaker af maar hem helemaal niet meer om hoeven is echt een feestje! Zeker als je bedenkt dat ik sinds december vorig jaar tot nu bijna continu een brace of gips om die hand heb gehad. Jullie kunnen het stiekem ook al wel een beetje aan me blog gemerkt hebben want de boeken vliegen er weer in een razend tempo door heen. Dat betekend dus ook mega veel recensies op de blog maar als ik straks weer helemaal bij ben word dat wel weer minder hoor. Vandaag gaan we het hebben over het boek Leven vanuit het verzet van José Bosma. Het is een boek wat zich afspeelt na de tweede wereld oorlog.

Indrukwekkend waargebeurd verhaal 

Titel: Leven vanuit verzet Auteur: José Bosma Uitgeverij: Selfpub Genre: Waargebeurd Cijfer: 7

Hier gaat het boek over:

Vanaf 1945 heerst er vrede in Nederland, maar bij veel gezinnen thuis duurt de oorlog nog altijd voort. Wanneer José, geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan, de nalatenschap van haar vader ontvangt, krijgt ze het akelige gevoel dat ze haar eigen vader niet goed genoeg kende. Wat had hij allemaal meegemaakt om zo zwijgzaam en verbitterd te zijn? Waarom mishandelde hij haar zo erg? Kwam dit gedrag voort uit wat hij had meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog? Zoals zovelen sprak hij daar nooit over. Ook niet over zijn bijdrage aan het verzet. Dit zwijgen had grote gevolgen voor de relatie tussen vader en dochter. Ze begreep hem niet en werd steeds rebelser.

Zij kwam in verzet tegen de resonantie van deze oorlog die niet de hare was.

Leven vanuit verzet laat zien hoe trauma’s van generatie op generatie worden doorgegeven.

Dit vind ik van het boek:

Hoewel ik de foto op de cover van het boek prachtig vind is de combinatie van lettertype/kleur met de foto niet mijn smaak. Ik vind de titel niet echt opvallen en door de grote valt een groot stuk van de prachtige foto weg. De cover past wel ontzettend goed bij het verhaal. Toen ik de flaptekst van dit boek las verwachte ik echt een verhaal te lezen over wat er allemaal met haar vader was gebeurd tijdens de oorlog. Voor mij was dit veel meer een waargebeurd verhaal over een meisje die geen makkelijk leven heeft gehad.

Een leven waarin ze zich continu heeft moeten verzetten tegen de mensen die niet goed voor haar waren. Dat het begon met haar vader die oorlog trauma’s heeft is duidelijk en ook dat ze daarom wel opzoek ging naar wat er allemaal met haar vader is gebeurd . Maar deze zoektocht was voor mij echt op de achtergrond voor mij stond dit boek vooral in het tekenen van haar leven. Hoe ze ondanks alle tegenslagen in het leven toch overeind is blijven staan. José is voor mij een sterke vrouw met veel levens ervaring en een boeiend verhaal.

Ik heb wel wat langer over dit boek gedaan niet omdat het slecht geschreven was maar omdat er helaas ook een groot aantal trickers inzaten voor mijn PTSS. Het is een aangrijpend en bijzonder verhaal. De schrijfstijl mocht van mij iets minder kinderlijk ( Op sommige momenten) en iets vlotter. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 7

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wat fijn van je hand! Het lijkt mij wel een leuk boek, oorlog spreekt me heel erg aan ook. Ik vind de kaft er wel leuk uit zien!

Stefanie
4 jaren geleden

Wow dat klinkt als een heel interessant boek! Ik ga er ook eens naar kijken!

Sherry
4 jaren geleden

Dit boek lijkt me erg interessant. Ik ga het zeker lezen.

José Bosma
4 jaren geleden

Hoi Melanie

Wat een mooie recensie. Heel veel dank. Bijzonder blij mee.
Misschien vind je het wel leuk om ook eens op mijn website te kijken?
Ik stuur je schrijven nu naar Spanje.. Lieve groet van mij.

Janet
4 jaren geleden

Boeken over dit onderwerp vind ik altijd wel interessant, dus dit zou wel iets zijn wat ik zou willen lezen, mooi.
Janet onlangs geplaatst…Jordanië traveldiary #4 Aqaba en drijven in de Dode ZeeMy Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x