Van eigen bodem: Karin Hazendonk 2

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Jeetje de tijd vliegt vinden jullie niet? Vandaag gaan we verder met de blogs van eigen bodem van Karin Hazendonk. Het is alweer de tweede week van haar blogs van eigen bodem en dat betekend boekenpraat! En jullie kennen mij ik hou enorm van boeken ūüôā dus praten over boeken vind ik heerlijk. Verder heb ik vandaag niet zo heel veel te vertellen eigenlijk behalve dan dat mijn hand super goed aan het genezen is en daar ben ik heel erg blij mee.

Karin Hazendonk schrijft geweldige thrillers en ik wil beginnen met het boek Waanidee. Ik wil met dit boek beginnen omdat ik de kleur van de cover gewoon heel erg mooi vindt!

Karin Hazendonk

Waan idee gaat over Victor Bronckhorst. Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af…

Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn. Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Het tweede boek waar we het over gaan hebben is ongenadig

Ongenadig van Karin Hazendonk ligt pas sinds een kleine week in de schappen van jou favoriete boekenhandel. Dit is dan ook het boek wat ik voor jullie ga recenseren. Volgende week kunnen jullie dus lezen wat ik van dit boek vindt.

Karin Hazendonk 2

In ongenadig Raakt Anouk tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is. Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.

Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan. Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.

Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap. Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Het derde en laatste boek dat ik in het zonnetje zet is De Dood heeft blauwe ogen. 

Dit boek doet het ontzettend goed het is uitgekomen in 2018 en heeft een gemiddelde van 4 sterren.

Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah.
Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel.
De verdwijning van hun dochter maakt de scheurtjes in het huwelijk van Jan en Martine groter en zichtbaar voor de buitenwereld.
Leugens die diep begraven liggen in het leven van Martine, komen langzaam maar zeker aan de oppervlakte.

De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt met de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak.
Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek.
Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar √©√©n persoon …

Dat was het ik ga snel verder lezen en wens jullie een fijne dag.

Heel veel liefs, Melanie

Wil je karin Hazendonk nog wat beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier  Alle boeken die Karin heeft geschreven op een rijtje vind je hier.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

De tijd vliegt echt! Dit lijken me best leuke boeken, komt ook door de kaften

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x