Nocturna van Maya Motayne

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Voor we het gaan hebben over Nocturna moet ik jullie eerst over mijn week vertellen. Want wat een begin van de week. Maandag belde ik eerst het uwv om te vragen of ze al iets wisten over mijn proefplaatsing. Na vele minuten wachten en doorverwijzingen kreeg ik uit eindelijk iemand aan de telefoon die aangaf dat ze niks ontvangen hadden. Waarschijnlijk omdat ze me het naar een verkeerde locatie hadden laten sturen. Dus ik snel het bedrijf waar ik eigenlijk nu vrijdag zou willen starten gebeld of ze hem nog een keer konden tekenen en het gelijk weer op de bus gedaan. Maar ja nu is de kans klein dat ik vrijdag kan gaan starten. Daarna belde ik de huisarts omdat ik al een tijdje last heb van me voet maar die had weer eens geen plek. Vervolgens bleken we die avond toen we naar boven gingen de oven niet goed hadden uitgezet. Dus toen mijn vriend moest vertrekken naar zijn nachtdienst stonk het hele huis en was onze beenham een versteend kooltje geworden.

Dinsdag was de dag van de dokteren. In de ochtend moest ik eerst naar de huisarts toe maar gelukkig bleek mijn voet niks ernstigs te zijn maar door mijn HMS gewoon overbelast. Daarna moesten we om 12.00 in het ziekenhuis zijn voor de uitslag van het slaap onderzoek van mijn vriend. En om 14.00 moest ikzelf in het ziekenhuis zijn om te kijken of mijn hand goed geneest. Al met al ben ik dus wel een beetje klaar met alles. Maar goed dat het vandaag gewoon gezellig boekenclub is bij mij thuis en ik heerlijk kan gaan kletsen over boeken.

Maar goed tijd voor weer een recensie. Ik deed mee aan de read a long van Theqeeunofgeek op instagram. Dit keer gingen we het bok Nocturna van Maya Motayne lezen. Wat ik van dit boek vond kun je hieronder lezen.

Vermakelijk maar niet vernieuwend.

Titel: Nocturna Auteur: Maya Motayne Uitgeverij: Moon Young Adult Genre: Young adult Cijfer: 6,5

Hier gaat het boek over:

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.
Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Dit vind ik van het boek:

De cover van dit boek vind ik echt heel erg mooi om te zien. Al die pakjes en al die tekeningen. In het boek zelf staan ook een super mooie landkaart. Dan over naar het boek zelf. We maken in het begin van het boek kennis met Prins Alfie die zijn broer wil proberen te redden en Finn een dief. Finn en Prins Alfie moeten gaan samenwerken om het kwaad te stoppen. Wat het kwaad precies is en hoe ze het moeten stoppen dat kun je in het boek lezen.

Nocturna is een verhaal wat veel potentie heeft maar het regelmatig net niet helemaal is en daarnaast is het een verhaal wat veel lijkt op verhalen die ik al gelezen heb. Denk hierbij aan een mantel waaronder je onzichtbaar bent. Dit kennen we natuurlijk allemaal uit Harry Potter. Ik denk dat door dit soort vergelijkingen het verhaal nooit helemaal geweldig is geworden en was niet echt iets waarvan ik dacht dit is uniek.

Nocturna is voor mij dus geen heel opwindend verhaal maar zeker wel gewoon vermakelijk. De schrijfstijl leest op zich heel makkelijk weg en ik had er dus ook geen moeite mee om het boek uit te lezen. (Dit hoorde ik wel van sommige andere in de read a long) Het boek krijgt van mij een mooie 6,5

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HippeShops
4 jaren geleden

Wat een gedoe met het UWV hè? Hopelijk kun je vrijdag toch nog starten.

Rory
4 jaren geleden

Prachtige cover inderdaad van het boek. Wel heel goed wat je over de inhoud schrijft. Soms kan een verhaal inderdaad ‘net niet’ zijn. Of net niet helemaal . Nuttig om te weten. Vervelend van al die toestanden met het ziekenhuis.
Rory onlangs geplaatst…Zijn wij echt ‘flat-agers’? En wat betekent dat voor ons?My Profile

Kristof
4 jaren geleden

Toch maar oppassen met die oven!

Het boek op zich ziet er wel goed uit maar zoals iedereen wel weet… don’t judge a book by the cover.
Kristof onlangs geplaatst…Adventskalenders van Playmobil en LegoMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x