Interview met: Terrence laurehohn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het alweer tijd om afscheid te gaan nemen van Terrence Laurehohn voor deze maand. Want schrijven dat blijft hij nog wel even doen. Dus de kans is erg groot dat jullie nog wel eens iets van hem voorbij zullen zien komen. Maar voor nu mocht ik natuurlijk ook deze Nederlandstalige auteur weer eens even lekker aan de tand gaan voelen. Dus ik klom weer in me pen en bedacht een aantal vragen. Benieuwd naar wat Terrence Laurehohn allemaal te vertellen heeft lees dan snel verder

Terrence Lauerhohn profielfoto klein 2018[749]

Je was een laatbloeier op het gebied van schrijven. Hoe ben je er achter gekomen dat het auteursvak je grote passie was? Dat merkte ik na en tijdens het schrijven van mijn eerste boek. En het is sindsdien alleen maar een grotere passie geworden.

Vond je het niet ontzettend spannend om opeens op latere leeftijd dit vak in te stappen? Mijn leeftijd maakte het niet zo spannend, niemand is ooit te oud om te leren of aan iets nieuws te beginnen. Het was voor mij wel spannend om te ontdekken of ik wel of niet over voldoende talent beschik en of lezers mijn boeken en verhalen willen lezen, want ik beschik over een nogal eigenwijze fantasie.

Je schrijft boeken met een flinke dosis fantasie. Waar haal je de inspiratie voor je boeken vandaan? Die haal ik eigenlijk overal vandaan. Van het nieuws, televisieprogramma’s, wetenswaardigheden, documentaires, enz. Inspiratie schuilt voor mij dus in alles, zelfs in mijn eigen doen en handelen.

Hoe komen de personages in je boeken tot leven? Door ze zo levensecht mogelijk te creëren, met goede en minder goede eigenschappen, of zelfs verschrikkelijke eigenschappen, en door ze ook enkele eigenaardige gewoontes te geven. Voorbeeld: het gewelddadige hoofdpersonage (de Crooner) in mijn volgende boek (Blauwe bonen, misdaadthriller) vindt zichzelf oerlelijk en draagt een verschrikkelijk traumatische jeugd met zich mee, wat zijn zelfvertrouwen negatiever beïnvloedt dan hij zelf vermoedt. Om zijn lelijkheid voor zichzelf te onderdrukken draagt hij altijd een onberispelijk en duur zwart pak, een Rolex en designerschoenen.

Ben je ooit wel eens vastgelopen tijdens het schrijven van een van je boeken. Dat je echt even niet meer wist hoe je verder moest? Ja, maar ook ben ik al zelfs drie keer niet tevreden genoeg geweest over voltooide manuscripten, die ik daarom opzij heb gelegd. Misschien dat ik die ooit nog eens zal gaan herschrijven, maar voorlopig blijven ze dus ongebruikt liggen.

Wat heb je geleerd sinds je aller eerste roman uitkwam en je aller nieuwste boek? Teveel om op te noemen. Het belangrijkste was, dat ik ontdekte dat schrijven een moeilijk vak is waarbij je heel leergierig hoort te zijn. Goed schrijven leer je namelijk alleen door (ook) de vele geschreven en ongeschreven regels en wetten en mogelijkheden aan te leren. Dat houdt ook nooit op. Nog steeds leer ik heel regelmatig nieuwe technieken of betere manieren.

Is er een onderwerp of thema waar je nog graag eens een boek in zou willen schrijven? Ik hoop ooit nog eens eenzelfde soort uitdagend karakter als de Crooner uit Blauwe bonen of als Uwen of Simon uit Nirwana te verzinnen. Zulk soort underdogs zijn heel interessant om over te schrijven. Ik besef echter ook dat dat moeilijk wordt omdat de kans op teveel gelijkenis met die karakters groot is. Een heerlijke uitdaging om dat te voorkomen, dus. Een andere mogelijkheid is dat ik voor de Crooner nog meer avonturen verzin.

Hoe begin je aan het schrijven van een boek? Wanneer ik een kop en een kont en een redelijk ontwikkeld idee heb van wat ertussenin moet komen te staan (waarbij ik flexibel kan blijven).

Op welk boek dat je hebt geschreven ben je het meest trots? Mijn volgende boek, Blauwe bonen, vind ik het meest geslaagd. Hoewel ik natuurlijk trots ben op al mijn boeken (Nirwana als tweede, na Blauwe bonen, vooral vanwege het onderwerp).

Naar welke auteurs keek jij vroeger op of van welke auteurs las jij graag boeken? Ik las vroeger graag veel van Jack Vance. Ook E.A. Poe en H.P. Lovecraft las en lees ik graag. Tegenwoordig lees ik ook heel graag de boeken van Stephen King, Clive Barker en vele Nederlandse en Vlaamse auteurs.

Als je jou stijl van schrijven moet omschrijven hoe zou je dat dan doen? Mijn huidige uitgever weet het mooi te verwoorden: Terrence beschikt over een heel donkere pen.
Ik schrijf namelijk heel graag spannende boeken met minstens een duidelijke vleug horror.

 boeken zijn een kwestie van smaak natuurlijk. Maar wat nou als iemand een minder leuke review plaatst? Hoe ga je daar mee om? Ik weet dat geen enkele schrijver door iedere lezer de hemel in wordt geprezen, dus ik evenmin. Zolang de mindere kritiek goed is onderbouwd en het duidelijk is dat de bekritiserende lezer het bewuste boek goed heeft gelezen, kan ik die kritiek waarderen als opbouwend. Wat ik wel heel negatief vind, is dat sommige lezers af en toe fouten vermelden die niet in mijn boeken staan. Dan baal ik omdat deze lezers mij onterecht bekritiseren. Maar ik heb helaas geen macht over het wel of niet plaatsen van recensies, dus moet ik er maar tegen kunnen.

Wat zijn je dromen naast het schrijven van boeken? Ik droom niet graag. Mijn type dromen zijn niet vaak nachtmerries, maar ze zijn wel zo vreemd dat ze me nog een flinke tijd bijblijven en mij nogal verwarren. Zo af en toe gebruik ik ze ter inspiratie voor verhalen, dan hebben ze tenminste nog enig nut. Ik wens wel graag in plaats van dromen, maar ik hou er ook rekening mee dat wensen heel vaak niet uitkomen, al doe je nog zo je best om ze wel uit te laten komen. Ik ben daarom vooral een pragmaticus en realistisch ingesteld.

 Is er ook nog iets dat je graag zou bereiken op het gebied van schrijven? Ja… doorbreken met een bestseller, of in elk geval iets dat er veel van wegheeft. Beloond worden voor al het harde werk en immense inzet, dus.

Wat doe je in je vrije tijd graag? Schrijven, met de hond wandelen, en basgitaar spelen in mijn bandje.

Hield je altijd al van sci-fi en fantasy? Ik lees sinds mijn kindertijd al Fantasy (bijv. Wipneus en Pim, twee kabouters). Later las ik heel veel klassieke scifi en horrorverhalen, zoals The war of the worlds, Frankenstein, Dracula, de verhalen van E.A. Poe en H.P. Lovecraft. Ik lees weinig andere genres.

 Met welke Nederlandstalige auteur zou je wel eens willen samenwerken aan een boek? Mijn goede collega Anthonie Holslag heeft mij ooit eens benaderd met het idee om samen een boek te schrijven. Dat voorstel vergeet ik niet en zullen we zeker ooit eens uitvoeren.

 Ben je momenteel ook bezig met het schrijven van een boek? Op dit moment ben ik druk bezig aan de laatste loodjes en redactie van Blauwe bonen. Ik heb nog een aan ander vers manuscript liggen, dat ik binnenkort nog een tikje wil herschrijven. Dat is een paranormale Thriller.

Tot slot ook voor jou natuurlijk een paar meerkeuze vragen welke kies jij en waarom?

Fantasie of science fiction? Wat schrijven betreft neig ik eigenlijk vooral naar de Thrillers, waarin van mij Scifi, bovennatuurlijke zaken, of Horrorelementen mogen voorkomen. Ik sluit Fantasy niet helemaal uit, maar ik vrees dat mijn idee over van wat Fantasy zou moeten (te?) veel afwijkt van de standaard, c.q. commerciële verhalen, over draken, elfen, tovenaars, etc. Mijn grote voorbeelden in het Fantasygenre zijn Clive Barker, E.A. Poe, Lovecraft. Dat zegt wel voldoende, denk ik.

Overdag of Nacht? Overdag. Ik ben een dagmens.

Koffie of thee? Koffie.

Zoet of Hartig? Hartig.

Spanning of Roman? Spanning.

Lezen of schrijven? Schrijven.

Luisteren of Vertellen? Beide evenveel.

Nooit meer schrijven of Nooit meer praten? Nooit meer praten.

wil je nu meer te weten komen over Tererrence of op de hoogte blijven van zijn boeken dan kun je een kijkje nemen op zijn website  www.123website.nl/lauerhohn

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

wat een duidelijk en mooi interview!!

Alexandra
4 jaren geleden

Weer een duidelijk beeld van een schrijver. Blijft leuk om te lezen wie het gezicht achter een boek is.
Alexandra onlangs geplaatst…WinterdepressieMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x