Recensie: Kwijt van Sandra J Paul

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Kwijt geschreven door Sandra J Paul.  Ik vind het weer een grote eer dat ik mee mag doen aan deze blogtour. Sandra J Paul is namelijk echt een van mijn favorieten auteurs. Haar boeken zijn meestal geweldig ik ben dan ook reuze benieuwd of ik Kwijt ook weer super goed ga vinden. De recensies van mijn collega bloggers zijn tot nu toe super positief. 

Maar wat zou jij eigenlijk doen als je opeens je geheugen kwijt zo zijn. Het lijkt mij echt ontzettend naar. Mijn oma heeft Dementie en begint langzaam aan steeds meer te vergeten. De oma van mijn vaders kant had ook Dementie en werd wel eens thuis gebracht door de politie als ze niet meer wist waar ze woonde. Dat lijkt me echt verschrikkelijk of je gaat boodschappen doen maar halverwege weet je opeens niet meer wat je nou eigenlijk ging doen. Nee ik moet er zelf echt niet aan denken en zou ook niet weten wat ik in zo’n situatie zou doen. 

Kwijt

(Deze taart is gebaseerd op het boek Kwijt en het recept kun je hier vinden)

Dit boek zit ontzettend goed in elkaar.

Titel: Kwijt Auteur: Sandra J Paul Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over: 

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.

Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Dit vind ik van het boek:

Wauw dit boek is zo ontzettend goed in elkaar gezet! Het verhaal word ontzettend goed opgebouwd en elke bladzijde ontraffel je weer een stukje van het verhaal. De patisserie kant is echt tot in details uitgewerkt je kunt merken dat de schrijfster hier onderzoek naar heeft gedaan. Dit geld ook voor het feit hoe een koelkast deur werkt in een horeca zaak. 

Maar naast de details in het boek en de goede opbouw vind ik de onderlingen banden van de hoofdpersonages ook echt ontzettend interessant. Wie is Jim en wat is er allemaal met hem gebeurd. Waarom is Vince zo boos op zijn vader. En wie is toch die mysterieuze vrouw met dat rode haar. Continu vraag je af hoe dingen in elkaar zitten. De banden die de hoofdpersonages met elkaar hebben worden steeds meer zichtbaar in het verhaal en zijn allemaal op een bepaalde manier bijzonder. Maar vooral Vince en Jim maakte me nieuwsgierig ik wil natuurlijk niet teveel verklappen waarom. 

Omdat er zoveel geheimen en intriges in dit boek verwerkt zijn kon ik hem maar moeilijk weg leggen ik las hem dan ook in een dag uit! En het boek heeft me zelfs weer geïnspireerd om te gaan bakken iets wat ik al heel lang niet meer had gedaan. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 10

Liefs, Melanie 

Wil je Joanne/Sandra beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Dat lijkt me een spannend verhaal, helemaal mijn soort boek. Geheugen verlies of dementie hoop ik nooit mee te maken. Dingen niet meer weten, het lijkt me heel onprettig.
Alexandra onlangs geplaatst…Financiële bufferMy Profile

Linne
4 jaren geleden

Super interessant! Zo leer je ook nog is iets over andere dingen

Linne
4 jaren geleden

Super interessant! Zo leer je ook nog is iets over andere dingen en kan je dus gewoon een taart bakken 😉 ook nog is extra lekker!

Kool Family
4 jaren geleden

Lijkt me, afgaand op jouw recensie, inderdaad een goed boek!
Kool Family onlangs geplaatst…Naar kinderboerderij De CampagneMy Profile

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

De auteur ken ik niet. Goede recensie. Het verhaal lijkt mij erg interessant. Eerlijk gezegd heb ik nog genoeg boeken te lezen van mijn favoriete auteurs, dus ik zal niet heel snel dit boek kopen, maar dat ligt dus niet aan het verhaal, maar aan het feit dat ik er niet aan toekom.

Daisy
4 jaren geleden

Lijkt me heel naar om je geheugen kwijt te zijn. Hoop het zelf nooit mee te maken. Ook niet in m’n naaste omgeving.

Wel een pluspunt dat het boek goed in elkaar gezet is. Dat vind ik toch wel het fijnste lezen.
Daisy onlangs geplaatst…Favoriete herfst/winter lipgloss/lipsticksMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Kijk, dit klinkt als een boek voor mij. Spannend!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x