Recensie Smeulend Venijn van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag mag ik je mijn recensie van Smeulend Venijn van Johanna Lime laten lezen. Ik leerde Johanna Lime enige tijd geleden alweer kennen op facebook. Ik mocht haar boek sluimerend vuur lezen. De recensie van dit eerste deel vind je  hier . Dit eerste deel in de serie beviel me zo ontzettend goed dat ik deel 2 ook gelijk wilde gaan lezen. Helaas gooide een aantal recensie exemplaren roet in het eten. Maar deze week was het dan eindelijk zo ver en kon ik verder in Smeulend Venijn. Of ik dit deel net zo goed vond als het eerste lees je in mijn recensie van Smeulend Venijn van Johanna Lime

Recensie Smeulend Venijn van Johanna Lime

Recensie Smeulend Venijn van Johanna Lime

Smeulend venijn kun je hier kopen mocht je dat willen doen. 

Goed uitgewerkt Verhaal

Titel: Smeulend Venijn Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverbron Genre: fantasie Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Sylviana Attholred, de kroonprinses van Berinyi, leeft door toedoen van de Avatars in de Rosettenevel. Haar moeder houdt haar status van koningin krampachtig vast. Als de tijd komt dat Sylviana zal regeren, erft ze een oorlog. Bovendien zit ze met een probleem: de zonen van priesteressen sterven te jong.

Als er eindelijk weer iemand op de troon komt waarmee te praten valt, besluiten Sammerah, Jacky en Tatjana dat ze de nieuwe Eerwaarde Moeder moeten steunen. Alle bevolkingsgroepen zullen eensgezind de vijand het hoofd moeten bieden. Het is echter de vraag wie de werkelijke vijand is.

Helena Attholred heeft zo haar eigen mening over wat het beste is voor haar gezin. Het venijn smeult al sinds ze de bloedband met Sana aanging. Als zij haar zin krijgt, werkt deze oorlog in haar voordeel. De magiërs op Laskoro zijn immers veel te zwak geworden, of vergist ze zich daarin?

Dit vind ik van het boek:

Johanna Lime  weet met Smeulend Venijn een prachtig vervolg neer te zetten na Sluimerend Vuur. In smeulend Venijn leren we Kroonprinses Sylviana veel beter kennen. Sylviana is een pittige jonge dame die zich niet snel het kaas van haar brood laat eten. Sylviana weet wat ze wilt en denkt goed over dingen na. Ze is niet bang om tegen haar moeder de koningin in te gaan en ze voelt dat er dingen moeten veranderen. 

In het boek leert Sylviana haar vriendinnen kennen die stuk voor stuk allemaal een mooie persoonlijkheid hebben en waar Sylviana veel van kan leren. De personages zijn in smeulend venijn voor mijn gevoel beter uitgewerkt dan in smeulend vuur ze weten me in elk geval meer te raken. Ik leefde al snel helemaal mee met Sylviana. 

Ook het verhaal is beter opgebouwd dan in het eerste deel. Waar het daar een mooi begin was van een trilogie loopt het boek nu lekker vlot en is het een stuk spannender. Ik genoot van elke bladzijde en het boek was binnen een mum van tijd uit. Het boek is in een vlotte schrijfstijl geschreven ik moest soms even wennen als we opeens weer een sprong vooruit in de tijd maakte maar verder heb ik eigenlijk dit keer niet veel aan te merken op het boek! Ik vond het een mooi vervolg op deel 1 en ben reuze benieuwd naar deel 2

Smeulend Venijn krijgt daarom van mij een mooie 9. En nu ga ik geduldig wachten op het derde deel.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cynthia
4 jaren geleden

Ik weet niet of dit helemaal mijn soort boek is, maar je hebt wel weer een goede review geschreven!
Cynthia onlangs geplaatst…5x Tips voor groente eten met peutersMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

de vergeten vloek is natuurlijk een spannende en intrigrerende titel. Maar ik vind het altijd lastg om bij een fantasy boek geboeid te blijven. Meestal haak ik halverweg e af

Xarifa
4 jaren geleden

Je brengt me weer op een nieuw idee om te lezen als ik klaar ben met de volgende serie. Dankjewel!
Xarifa onlangs geplaatst…Zes tips om je beter te concentreren voor school werk | &XaarMy Profile

Bregtje
4 jaren geleden

Ik ben ook helemaal gek van fantasy boeken! Deze lijkt mij ook erg gaaf. Al wil ik wel eerst deel 1 lezen dan natuurlijk 🙂 Dank voor de fijne recensie!

trackback

[…] je Johanna nog wat beter leren kennen lees dan mijn recensie van Smeulend Venijn hier. Wil je het boek kopen dan doe je dat […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x