Van eigen bodem: Karin Hazendonk

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is tijd om kennis te maken met een nieuwe auteur van eigen bodem. Dit keer is dat Karin Hazendonk. Haar boek Ongenadig komt uit op 24 oktober en dat gaan we natuurlijk vieren. Maar voordat we het over dit nieuwste boek gaan hebben in een van de volgende blogs lijkt het me slim om eerst eens kennis te gaan maken met Karin Hazendonk, want wie is deze auteur eigenlijk?

Karin Hazendonk

Karin Hazendonk werd geboren in Utrecht. Ze was enig kind in het gezin en groeide op in Waddinxveen. Lezen was iets wat ze al vanaf hele jonge leeftijd deed. Het werd haar zeg maar met de paplepel ingegoten. Omdat ze zoveel van lezen hield, kwamen de verhalen al op jonge leeftijd in haar hoofd. Maar na haar opleiding kwam ze eerst in het bedrijfsleven terecht. Daarnaast trouwde ze al op jonge leeftijd ze was net 20 en werd moeder van 2 dochters en een zoon. Karin zorgde jaren lang voor haar gezin maar keerde later toch terug in het bedrijfsleven. Dit keer koos ze voor een carriere in finance en werkte daarin voor verschillende bedrijven. Toen ze in 2013 door een reorganisatie haar baan verloor, vond ze het tijd om iets anders te gaan doen. Het verliezen van haar baan gaf haar de mogelijkheid om iets te gaan doen met de verhalen die nooit uit haar hoofd waren verdwenen. Ze schreef een kinderboek en een boek voor de oudere jeugd. Daarna volgden twee thrillers (Blun en Handelswaar) bij een POD uitgeverij die inmiddels is opgeheven. In 2016 stuurde ze het manuscript van Waanidee naar uitgeverij LetterRijn. Dat kwam september 2017 uit, gevolgd door De dood heeft blauwe ogen in 2018. En nu komt er dus een vijfde thriller aan. In het dagelijks leven werkt Karin als boekhouder bij een klein bedrijf. In haar vrije tijd houdt Karin zich voornamelijk bezig met lezen en schrijven. Natuurlijk is er ook tijd om te genieten van haar gezin, kinderen en kleinkinderen en niet te vergeten de twee herders Yaro en Cindy. Als de mogelijk zich voordoet, gaat ze graag naar een boekpresentatie of een boekenmarkt. Verder is ze dol op snuffelen in een kringloopwinkel en dan vooral, niet geheel verrassend, de boekenafdeling.

Volgende week gaan we het uitgebreid hebben over de boeken van Karin Hazeldonk ik zeg tot dan!

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar het boek ongenadig lees dan mijn recensie hier of koop het boek hier

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost
4 jaren geleden

Leuk, nieuwe inspiratie! Haar levensloop spreekt mij aan! Nu het boek nog.

hippiemeisje
4 jaren geleden

Denk niet dat ik er al een boek van gelezen heb.
is best wel herkenbaar, lezen met de paplepel ingegoten en nu schrijven. 😉

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x