Mijn top 5: Nederlandstalige auteurs

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Oooh jeetje jullie weten ze wel te bedenken die vragen aan mij 🙂 Zo kreeg ik onlangs de vraag welke 5 Nederlandstalige auteurs mijn favoriet waren. Maar hoe kan ik nou in hemels naam uit al die geweldige Nederlandstalige auteurs een top 5 gaan samenstellen. Zo heb ik in elk genre wel een aantal favorieten. Maar ja om een lijstje te maken per genre is ook weer zoiets. Dus nu heb ik een lijstje gemaakt met van elke genre mijn nummer 1. Wees niet getreurd als je niet in mijn lijstje voorkomt als nummer 1 auteur want ik vond het echt heel heel moeilijk om te kiezen. Ik heb namelijk de afgelopen 2 jaar ontelbaar veel leuke auteurs van eigen bodem ontmoet met allemaal steengoede boeken. 

Laat ik dan toch maar gaan beginnen. Ik denk dat een van mijn favoriete auteurs die ik in de twee jaar dat ik nu blog heb leren kennen Sandra J Paul / Joanne Carlton is. Alle boeken die ik tot nu toe van haar hand heb gelezen zijn echt steen goed. Of het nu haar jeugd boek De duister school is, of haar boeken voor volwassenen als Stof en Hartslag. Al deze boeken weten me te raken ze heeft gewoon een heerlijke vlotte schrijfstijl. Ik kan dan ook niet wachten om in de toekomst nog veel meer van haar te gaan lezen. 

20190703_193420

Een andere auteur waar ik groot fan van ben is Garvin Pouw. Garvin Pouw schrijft fantasy boeken een genre waar ik natuurlijk enorm veel van hou. Garvin Pouw heeft jarenlang geschreven aan zijn eigen fantasy wereld Valtada en inmiddels heeft hij al 4 boeken uitgegeven die zich in deze wereld afspelen. De wereld van Valtada is tot in de puntjes uitgewerkt en Garvin weet je dan ook echt mee te sleuren in zijn boeken. Een hele poos geleden mocht ik Garvin Pouw interviewen dat interview kun je hier lezen.  Binnenkort kun je op mijn blog de recensies lezen van zijn boeken Schimmenstorm en Schaduwkoninging. 

20190530_184442.jpg

Op nummer 3 hmmm nu word het al lastiger want er zijn nog zoveel auteurs die ik ontzettend goed vind. Ik denk dat onder de Nederlandstalige auteurs ook zeker Marina Folkers niet mag ontbreken. Marina Folkers is een Feelgood auteur en dat doet ze super goed! Ik heb inmiddels al 2 boeken van haar gelezen Faye & Sean en Onder de sterren van Montpellier en ga binnenkort beginnen aan meer dan ooit. Alle boeken van Marina brengen een lach op je gezicht en lees je binnen no time uit. Meer dan ooit is pas een paar weekjes uit en doet het nu al super goed.

20191011_153311

Nummer 4 is sorry wederom een Fantasy auteur maar eentje die voor mij echt niet mag ontbreken. Dat is Patty van Delft. Patty van Delft heeft een geweldige serie geschreven over draken! Zoals jullie weten ben ik gewoon super gek op draken. Dus een boek met draken erin doet het al snel super goed bij mij. Maar deze boeken zijn dan ook nog eens ontzettend goed geschreven. De boeken lezen vlot weg zijn spannend en vermakelijk dus wat wil een mens nog meer. Ik heb de serie Drägan Duma bijna compleet ik mis alleen deel 3 nog 🙂 ik kan niet wachten tot ik deze in mijn bezit heb. 

20190507_132531.jpg

Dan tot slot jeetje wat wil ik eigenlijk nog veel auteurs noemen denk aan een Mirjam Mous, Dianne Arentsen, Christine Charlies, Chinouk thijssen, Pjotr Vreeswijk, Lara Reims en ga zo nog maar even door. Maar ik heb mijn keuze gemaakt. De 5 de auteur van eigen bodem in dit lijstje word Yvonne Franssen. Yvonne Franssen kennen veel mensen van haar boek #omazegt Maar ik ken Yvonne Franssen vooral van haar geweldige thrillers. Het begon allemaal toen ik gevraagd werd om een recensie te schrijven voor schaduwen. Dit was de aller eerste keer dat iemand mij vroeg om een recensie te schrijven en dat blijft natuurlijk heel erg bijzonder. Onlangs kwam haar nieuwste thriller kamer 305 uit en ook daar heb ik weer enorm van genoten. Haar thrillers zijn altijd steengoed.

20190911_151712

Heel veel liefs, Melanie 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik ken er echt niet 1! De Nederlandse schrijvers die ik ken zijn o.a. Cissy van Marxveldt (dood) Thea Beckman, Evert Hartman en Leni Saris.

rachel
4 jaren geleden

sorry ik ken er ook geen eentje

Alexandra
4 jaren geleden

Fantasie boeken liggen me niet echt. Vind het knap dat je ze kunt benoemen. Ik ben door jouw eigenlijk sinds kort boeken van Nederlandse auteurs aan het lezen. Ben blij met je recensies.
Alexandra onlangs geplaatst…Kookboek ‘Life in Balance’ van Donna HayMy Profile

Amelie van Writings by Amelie

Ik kende geen van de 5 auteurs! Wat fijn dat je ze deelt. Weer wat inspiratie om te lezen!

Janet
4 jaren geleden

Haha wat grappig, ik ken gewoon niet een van de auteurs (gelukkig ben ik niet de enige).
Janet onlangs geplaatst…Jordanië traveldiary #2 dwalen in Petra en touren door Wadi RumMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Ik lees niet zo vaak iets van eigen bodem, maar deze ken ik helemaal niet. Ik ben wel nieuwsgierig naar kamer 305 dus die ga ik even reserveren bij de bieb.

Custodia Chineva
4 jaren geleden

Wat erg, ik ken er geen een van. Ze lijken me wel heel interessant. Ik ga me er in verdiepen…

Rory
4 jaren geleden

Garvin Pouw! Daar heb je regelmatig over geschreven (toch?). Voor de rest ben ik bang dat ik de anderen (nog) niet ken, daarentegen lees ik tegenwoordig veel van je reviews dus daar ga ik ongetwijfeld nog kennis mee maken. Leuke vraag en leuk uitgewerkt. Hier hebben wij – als lezer – ook weer wat aan.
Rory onlangs geplaatst…I see you rollin’ with your pure chocolate locks of hairMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Ik ken ze ook niet, maar ze hebben alle 5 tenminste 1 fan! 😉

Cynthia
4 jaren geleden

Ik ken ze allemaal niet! Oeps! Marina Folkers staat door jou al wel een tijdje op mijn ’to read’ lijstje, maar ik ben nog niet aan ‘haar toegekomen’.
Cynthia onlangs geplaatst…5x Tips voor groente eten met peutersMy Profile

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x