Recensie: Terrence laurehohn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik heb zo ontzettend positief nieuws ik ben helemaal in de wolken! Ik dacht onlangs toen ik een vacature tegen kwam online hé dat is een leuke functie. 16 uurtjes in de week dicht bij huis lekker afwisselend ik ga er maar eens op reageren. Omdat ik nog bezig was met het herstel van me hand was ik niet echt opzoek naar een baan maar dit kwam toevallig op me pad. Ik dacht in eerste instantie ik zal er wel niks op horen maar ik mocht op gesprek komen. Ik had een fijn en positief gesprek met de leidinggevende en ging met een goed gevoel naar huis. Een paar dagen geleden kwam het verlossende woord ik mag gaan proefdraaien. Omdat ik langdurig in de ziektewet heb gezeten mogen hun en ik het eerst 2 maanden uitproberen met behoudt van mijn uitkering. Super spannend allemaal maar vanaf ongeveer 1 november heb ik dus naast mijn blog een echte baan!!! Hoe tof is dat ik kan het nog steeds niet geloven en heb er echt ontzettend veel zin in.

Maar goed terug naar deze week. We hebben weer lekker veel boeken gelezen de inhaal slag van tijdens de operaties gaat als een speer. Ik denk dat ik over een paar weekjes weer helemaal bij ben en dat is maar goed ook nu ik dus bijna weer ga werken. De afgelopen tijd las ik wat meer spannende boeken. Het boek wat we vandaag gaan bespreken is Wegversperring van Terrence Laurhohn.

20191020_181433 (1)

Titel: Wegverspering Auteur: Terrence Laurhohn Uitgeverij: AqauZZ Genre: Thriller/spanning Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Richard reist met zijn vrouw en haar negenjarige dochter naar een oud fort in Clarksonville. In de woestijn komt het Nederlandse gezin in een file terecht. Onbegrijpelijk en onwaarschijnlijk op de zo veilige snelwegen in Noord-Amerika. De verbazing groeit als er vreemde verschijnselen in de atmosfeer optreden: radio’s vallen uit, auto’s willen niet meer starten, vreemd onweer dat het landschap verandert.


Richards voornaamste taak is zijn gezin tegen deze dodelijke fenomenen te beschermen en hen veilig naar de beschaving brengen. Dit wordt nog zwaarder wanneer hij vermoedt dat iemand van zijn medevluchtelingen het op zijn gezin heeft voorzien.


Door het gedrag van de onbehouwen en gevaarlijke Jake, en het oudste lid de mysterieuze Floyd Couldren dringt een gehaat deel van Richards verleden naar de voorgrond. Floyd dient zich ongewenst aan als raadgever, hoewel zijn adviezen op den duur meer kwaad dan goed lijken te doen.


Richards woede en haat die met zijn jeugdtrauma gepaard gaan zijn echter slechtere raadgevers. Tijdens de tocht beseft hij dat dit helaas de enige wapens zijn die de menselijke dreiging kunnen tegenhouden. Durft hij die wapens op tijd en op de juiste manier te gebruiken?

Dit vind ik van het boek:

Wegverspering van Terrence Laurehohn is een boek in een genre waar ik niet zoveel in lees. Namelijk een beetje thriller schi-fi achtig. Maar het boek heeft me heel erg verrast. Terrence Laurehohn heeft een prettige vertellende schrijfstijl die heel erg makkelijk weg leest. Het verhaal begint met het rare oponthoud en de vreemde dingen die gebeuren terwijl ze stil staan. Op dat moment heb je echt het idee dat het om een schi-fi verhaal gaat. Maar gaande weg kom je er achter dat het verhaal eigenlijk draait Om Richard en zijn gezin, De gevaarlijke Jake en de Mysterieuze Floyd Couldren. Het boek begint dan echt een thriller te worden en Terrence Laurehohn weet op een mooie subtiele manier de spanning op te bouwen. Het hele boek bleef ik me afvragen hoe dit nou zou gaan aflopen. 

Ik kan dus wel zeggen dat Terrence Laurehohn mij heeft weten te verassen met zijn verhaal en dat is altijd een goed teken. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 8,5

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefaan De Winter
4 jaren geleden

naast de goede recensie, wil ik je toch even complementeren met je job! Ik wens je alvast véél succes en voldoening!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Stefaan De Winter

Dankjewel ik kijk er enorm naar uit !

Alexandra
4 jaren geleden

Ik hou wel van een spannend boek, alhoewel ik niets met scifi heb. Gelukkig heb ik nog een hele stapel liggen om te lezen.
Alexandra onlangs geplaatst…Vermoeidheid te lijf met vitaminenMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Oooooh wat ligt er allemaal op je stapel?

Henk
4 jaren geleden

Gefeliciteerd, goed nieuws van je baan! Je sprong zeker een gat in de lucht? En het boek klinkt als een genre waar nog niet zoveel van is, knap.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Ik deed zeker een happy dansje! Ik heb er enorm veel zin in.

Sherana | Reisenergie.nl
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Ten eerste van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Toevallig start ik volgende week ook met een nieuwe functie dus ik kan me heel goed voorstellen dat je er super veel zin in hebt.

En over het boek gesproken. Zelf houd ik wel van een spannend boek die me kan verrassen.
Sherana | Reisenergie.nl onlangs geplaatst…Accommodatie tip Uluwatu: overnachten in een containerMy Profile

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wat een goed nieuws! Ik hoop dat het van beide kanten bevalt, is je zo gegunt!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Ja ik hoop het ook we gaan ons best doen

Amy
Amy
4 jaren geleden

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, wat een mooi nieuws! Hopelijk ben je helemaal op je plek daar! En mooie recensie van dit boek, ik weet alleen niet of het helemaal mijn genre is.
Amy onlangs geplaatst…Op de elektrische step door Göteborg (én Malmö en Stockholm)My Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Van harte gefeliciteerd met je baan! Wat fijn dat dit op je weg kwam zeg.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x