Recensie: Leven met een leugen van Wendy Brokers.

Hallo Lieve lezers van Bookstamel,

Kennen jullie het concept van de strandjutters al? Dit is een super leuke Facebook pagina waarop een boek op tour gaat langs meerdere mensen en uiteindelijk weer bij de auteur terug komt. Het leuke hieraan is dat iedereen iets in het boek mag schrijven en daarna ook nog een brief stuurt naar de auteur. Via deze groep las ik het boek baguette met jam van Wendy Brokers. Wendy had er helemaal een feestje van gemaakt door er voor iedereen ook nog eens een boekenlegger en een recept bij te stoppen. Ik had zo genoten van het boek dat ik een gat in de lucht sprong toen het nieuwe boek van Wendy Brokers uitkwam. Het nieuwe boek heet Leven met een leugen en daar gaan we het vandaag over hebben.  

20190830_192646.jpg

Een heerlijke feelgood

Titel: Leven met een leugen Auteur: Wendy Brokers Genre: Feelgood Uitgeverij: Boekerij Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Dit vind ik van het boek:

De kaft van Leven met een leugen van Wendy Brokers vind ik echt perfect bij het boek passen. Hij is heerlijk zoet sappig roze en daar houdt ik wel van. Leven met een Leugen is een heerlijke feelgood. We maken al snel kennis met Sofie een heerlijke meid die nog niet zo veel kaas heeft gegeten van de liefde. Ze is op een skivakantie met haar beste vriendin en komt daar Jelle tegen de beste vriend van haar broer Nate. Je merkt gelijk dat er spanning hangt tussen Jelle en Sofie en dat is ook niet zo gek als je kijkt naar hun verleden. Dat Jelle en Sofie zich tot elkaar aangetrokken voelen is vanaf het begin duidelijk zoals in bijna elke feelgood. 

maar Leven met een Leugen is zoveel meer dan dat. Want wat heeft het overlijden van hun jeugd vriend Twan voor invloed op alle levens gehad. En welk geheim heeft Lize de vriendin van Nate. Leven met een Leugen is een verhaal over liefde over leugens een verhaal over hoop en wanhoop een verhaal over verlies. Al met al heeft leven met een leugen dus een hoop interessant verhaal lijnen naast het liefdes verhaal. En deze diepgang in het boek maakt dat leven met een leugen voor mij een super goede feelgood roman is. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 9

liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Het is helemaal niet mijn genre boeken. Maar als ik jouw recensie lees wordt ik toch nieuwsgierig om het boek te gaan lezen.
Alexandra onlangs geplaatst…Vermoeidheid te lijf met vitaminenMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat een bijzonder concept zeg! Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Ik vind het erg leuk klinken en ook bijzonder voor de auteur.

Cynthia
4 jaren geleden

Ik houd van feelgoods, maar ben ook erg benieuwd naar de extra diepgang in dit boek. Je maakt me nieuwsgierig!
Cynthia onlangs geplaatst…Review: What Do You Meme | Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 | 18+My Profile

Stephanie
4 jaren geleden

Lijkt me een heel leuk boek! En inderdaad, die kaft spreekt enorm aan! Evenals de titel!

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

De kaft geeft me direct al zin om dit boek te lezen, lijkt me een leuk boek!

Marcelina de Boer
4 jaren geleden

Ik heb expres deze aangeklikt en mijn vermoedens bleken waar te zijn: dit boek wil ik lezen haha! Ik ga hem reserveren bij de bieb als dat al mogelijk is 🙂 Dit zijn echt mijn soort boeken.
Marcelina de Boer onlangs geplaatst…Herfst in je interieur? Zo heb ik het opgelost!My Profile

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x