Recensie: Halsoverkop van Aline van Wijnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Romantiek en liefde dat is toch een mooi iets. Hoeveel boeken zijn er ondertussen wel niet geschreven vol romantische liefdes verhalen? Een ding weet ik wel romantische verhalen gaan nooit vervelen. Wie zwijmelt er nou niet graag weg bij een lekkere romcom of een heerlijk Feelgood boek. Lekker stukje chocolade erbij een warme chocolade melk met slagroom of kopje thee kaarsjes aan en wegdromen maar. Van de week had ik even een dip dagje. De spalk voor mijn hand was aangepast (hij mocht rechter ) en dit deed best wel veel pijn. Dus kroop ik lekker op de bank met deze dingen en Halsoverkop van Aline van Wijnen. Tijd om weg te gaan zwijmelen. Of dat ook gelukt is lees je in onderstaande recensie.

20190805_140836.jpg

Halsoverkop van Aline van Wijnen kun je hier kopen.

Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen.

Titel: Halsoverkop Auteur: Aline van Wijnen Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Waar gaat het boek over:

In halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm) Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… Met een boek in zijn handen.

Wat vind ik van het boek:

Het is alweer even geleden dat ik een lekkere feelgood heb gelezen. Ik keek er dan ook echt enorm naar uit om Haloverkop van Aline van Wijnen te gaan lezen. De cover riep me al dagen lang vanuit me kast door zijn felle kleuren. Toen ik het boek open sloeg en begon te lezen bouwde ik al snel een band op met Nicole en haar 2 vriendinnen. Nicole houdt net als mij enorm van boeken maar met mannen heeft ze nog niet echt geluk gehad. Inmiddels is ze alweer een aantal jaar vrijgezel en hoewel ze soms echt een maatje mist moet ze er ook niet aan denken samen te zijn met een man die alleen maar voor de tv hangt. Ze ontmoet een geheimzinnige man en dan begint het verhaal. Opzich vind ik dit echt een mooi debuut boek. De schrijfstijl is heerlijk vlot en met een vleugje humor. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt maar ik had veel meer willen weten over de vriendinnen van Nicole en de zus van de mysterieuze man. Het verhaal is dus heerlijk om te lezen maar heeft nog veel meer potentie. De verwijzingen naar de verschillende boeken en auteurs vond ik als boekengek natuurlijk helemaal leuk om te lezen.

Omdat het gewoon een fijne luchtige feelgood is met nog veel meer potentie krijgt het boek een mooie 8 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

Meer te weten komen over Aline van Wijnen lees dan hier het voorstelblog, Hier de blog over haar boeken en hier het interview. 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Ik lees nooit dit soort boeken. Maar door jouw staat ie nu te wachten om gelezen te worden. Lijkt me heerlijk ontspannend.
Alexandra onlangs geplaatst…Vermoeidheid te lijf met vitaminenMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Het klinkt als een makkelijk leesbaar boek, maar niet bijzonder boeiend.

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

ik mag ook graag een feelgood lezen op z’n tijd. Maar het is een lastig genre: we weten dat ze mekaar krijgen op het eind, dus de weg daar naar toe moet wel heel boeiend beschreven zijn.

rachel
4 jaren geleden

weer en duidelijke review.

Marieke
4 jaren geleden

Die ga ik onthouden, dit lijkt mij wel wat.
Marieke onlangs geplaatst…Review: Washimals Safari | CrayolaMy Profile

trackback

[…] jaar mocht ik al Halsoverkop van Aline van Wijnen lezen. Mijn recensie van dat boek kun je hier lezen. Maar dit keer mocht ik […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x