Van eigen bodem: Terrence laurehohn 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het alweer de tweede week in de blogs van eigen bodem van Terrence Laurehohn. Dat betekend dat we het vandaag dus gaan hebben over boeken. De boeken van Terrence Laurehohn. Ik vind het vooral leuk om samen met jullie de boeken te ontdekken die deze auteur heeft geschreven. Ik was namelijk nog niet heel bekent met zijn werk. Zijn naam daarin tegen had ik wel al vaak gehoord. Daarnaast las ik ook voornamelijk positieve reacties over zijn boeken. Dus laten we beginnen. Zit je er klaar voor?

9200000099604376.jpg

Ik ben echt reuze benieuwd naar de boeken van Terrence Laurehohn het is een genre waarin ik nog niet zo bekend ben. Het is allemaal wat duisterder dan ik gewend ben. Zielenmemmer gaat over het volgende: De ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen. Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong. Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-, dat letterlijk ‘schatdrager’ betekent. Hij draagt inderdaad een grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron te bereiken. Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven. … Niet elke mens heeft een menselijke ziel …

9789491897559-480x600.jpg

Het tweede boek dat ik met jullie wil delen is Wegversperring dit boek ga ik lezen voor mijn recensie. Ik ben er echt heel benieuwd naar. Richard reist met zijn vrouw en haar negenjarige dochter naar een oud fort in Clarksonville. In de woestijn komt het Nederlandse gezin in een file terecht. Onbegrijpelijk en onwaarschijnlijk op de zo veilige snelwegen in Noord-Amerika. De verbazing groeit als er vreemde verschijnselen in de atmosfeer optreden: radio’s vallen uit, auto’s willen niet meer starten, vreemd onweer dat het landschap verandert. Richards voornaamste taak is zijn gezin tegen deze dodelijke fenomenen te beschermen en hen veilig naar de beschaving brengen. Dit wordt nog zwaarder wanneer hij vermoedt dat iemand van zijn medevluchtelingen het op zijn gezin heeft voorzien. Door het gedrag van de onbehouwen en gevaarlijke Jake, en het oudste lid de mysterieuze Floyd Couldren dringt een gehaat deel van Richards verleden naar de voorgrond. Floyd dient zich ongewenst aan als raadgever, hoewel zijn adviezen op den duur meer kwaad dan goed lijken te doen. Richards woede en haat die met zijn jeugdtrauma gepaard gaan zijn echter slechtere raadgevers. Tijdens de tocht beseft hij dat dit helaas de enige wapens zijn die de menselijke dreiging kunnen tegenhouden. Durft hij die wapens op tijd en op de juiste manier te gebruiken?

9200000063271891.jpg

Ik sluit deze over de boeken van Terrence Laurehohn af met 1897. Terrence heeft nog veel meer boeken geschreven maar dit waren de drie boeken die er voor mij uitsprongen. 1897 gaat over een jager die rond waard in Venetië. Aan de oevers van de Laguna Veneta worden de lichamen van tientallen mensen gevonden. Inspecteur Giacomo krijgt opdracht hun gewelddadige dood te onderzoeken en hun wrede moordenaar op te sporen.
Wanneer een prachtige dochter van een adellijke familie hem om hulp vraagt, heeft Giacomo moeite om zijn aandacht bij deze vreselijke situatie te houden. Maar dan leidt zijn speurtocht hem naar de waarheid over een verschrikkelijk wezen…

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

goede uitleg weer! wegverspering trekt mij het meeste denk ik

Joost
4 jaren geleden

Ik moet nodig weer gaan lezen! Ik heb nog een stapel liggen. Deze spreekt mij echter ook aan!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x