Vraag het bookstamel: Je mag maar 30 boeken kiezen welke houdt je? 1

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een poosje terug gaf ik jullie op mijn instagram de kans om mij het hemd van het lijf te vragen. Er kwamen super leuke vragen binnen maar ook echt super gemene vragen en de vraag van vandaag is echt een de meest moeilijke vraag ooit!. 

Als je maar 30 boeken zou mogen houden, A La Marie Condo welke zouden dat dan zijn. 

Nu ben ik geen fan van Marie Condo want waarom zou ik spullen weg doen die ik nog elke dag gebruik of nog vaak wil gebruiken. Kom op zeg 30 boeken dat is toch niks. Mijn moeder en zus komen al regelmatig eens snuffelen in mijn boekenkast en dan zijn er zo weer een stapel boeken verdwenen in hun tas. Ja ik krijg ze wel terug maar toch met maar 30 boeken in me boekenkast zou die dan wel erg leeg zijn. Hoe zou ik in hemels naam 30 boeken kunnen kiezen elk boek heeft een eigen verhaal en is bijzonder. Tuurlijk doe ik soms wel eens boeken weg dan maak ik er andere mensen in mijn omgeving blij mee maar de meeste boeken zijn te speciaal om weg te geven. 

Maar goed 30 boeken :O Echt 30 maar hé! oke daar gaan we dan

20190613_195727.jpg

De eerste 7 boeken dat is niet zo moeilijk! Want never nooit niet dat mijn Harry Potter boeken de deur uit gaan. Ik heb mijn oude edities ooit verkocht en daar altijd spijt van gehad. Harry Potter is voor mij altijd speciaal ik hou van de magische wereld waar de boeken zich in afspelen. Het waren de eerste boeken die ik ooit kocht van mijn aller eerste Salaris en de boeken die mij door een moeilijke tijd heen hebben gesleept. Dus tja deze zullen toch echt allemaal hoe dan ook in de kast blijven staan.

20190722_070808.jpg

Als tweede zou ik er voor kiezen om mijn boeken van de Drägan Duma serie van Patty van Delft te houden. Ik mis helaas nog 1 deel dus momenteel zouden dat drie boeken zijn. Maar natuurlijk heb ik ze het liefst alle 4 in me kast. Zien jullie hoe snel dat gaat. 7 boeken plus 3 boeken pff we zitten al op de 10 boeken. De boeken van Patty van Delft gaan over draken en degene die mijn blog al een tijdje lezen weten dat ik gek ben op draken! Daarnaast zijn ze van een Nederlandstalige auteur dus dat is helemaal top!

20190507_134319.jpg

Het 11 de boek dat ik zou willen bewaren in Zondagskind van Judith Visser dit boek heeft er namelijk voor gezorgd dat ik mijn diagnose van autisme heb gekregen. Nou ja dit klinkt een beetje raar ik heb me natuurlijk altijd al anders gevoeld. Ik gaf altijd me eigen en de dingen die ik heb meegemaakt de schuld. Ik had al de nodige theraphie gehad en niks hielp. Tot ik bij mijn laatste vertrouwenspersoon kwam zei vroeg heb je wel eens aan autisme gedacht. Had ze dat een paar maanden daarvoor gevraagd had ik waarschijnlijk nee gezegd. Maar ik had net dit prachtige boek zondagskind gelezen van Judith Visser en herkende zoveel daarin bij me eigen dat ik vol mondig ja zei. Een paar maanden later was het zover na veel onderzoeken had ik me diagnose.

20190803_130848.jpg

Hart van het beest is het volgende boek wat ik zeker zou willen bewaren nummer 12 in het rijtje. Belle en het Beest is al jaren mijn favoriete sprookje. Als meisje trok ik me graag terug met de videoband op de bank! Ja je leest het goed videoband die bestonden toen nog. Later heeft mijn tante hem voor mij op dvd gezet vanaf de videoband en nog kon ik daar uren naar kijken. De laatste verfilming vond ik dan ook erg mooi. Dit boek van Emma Anna is daarop gebaseerd en zit zo goed in elkaar dat die gewoon niet mag ontbreken in mijn kast.

20190703_193420.jpg

Soms heb je zo’n dag dat je een boek wilt lezen wat je zo diep weet te raken dat het daardoor speciaal is. Hart-slag van Joanne Carlton is het 13 de boek dat ik zou bewaren. Het is gewoon zo ontzettend mooi en ontroerend geschreven dat ik bij dit boek echt een traantje heb gelaten.

20190507_131756.jpg

Boek 14, 15 en 15 😛 Nee geintje 16 natuurlijk dat is de In de ban van de Wolf serie van Christine Charliers. Ik ben zoiezo natuurlijk gek op boeken over wolfen, draken en vampieren nou ja eigenlijk alle magische wezens. Maar deze serie is zo spannend en meeslepend dat als je er eenmaal in begint je hem niet meer kan wegleggen. En tja als ik dan maar 30 boeken mag kiezen om te houden dan moet je natuurlijk wel boeken kiezen die je keer op keer kunt blijven lezen. Geloof me dat kun je met deze serie.

Ik heb nu nog 14 boeken over en de keuze word dus al moeilijker want tja ik heb nog 100derde boeken dus over die laatste 14 ga ik nog even een paar nachtjes slapen en kom ik later op terug.

Welk boek zou jij nooit weg kunnen doen?

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marieke
4 jaren geleden

Leuk om te lezen wat jouw favoriete boeken zijn! Hmm.. maar boeken zullen bij mij niet zo snel weggaan, dus 30 boeken kiezen zou nog een hele opgave zijn.

Marieke onlangs geplaatst…Maaltijdpakket: AH Surinaamse roti verspakketMy Profile

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Ben benieuwd naar de andere 14 boeken! Ik heb niet zoveel boeken geloof ik, maar ik zou de hele Game of Thrones boekenserie bewaren.

Sherry
4 jaren geleden

Wat een mooie blog. Ik ben ook geen fan van Marie Condo ik doe nooit spullen zomaar weg. Leuke boeken heb je.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Bees brilliance producten  My Profile

Manon
4 jaren geleden

Lastige vraag voor jou haha! Ik snap dat je de HP boeken niet weg wil doen. Sentimentele waarde!

Mandy
Mandy
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Wat een leuke blog! Echt super leuk om zulke dingen van je te lezen. Kijk hoeveel jij er noemt joh haha, denk dat ik in mn hele leven nog niet zoveel boeken uitgelezen heb haha

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Leuke blog!

Ben altijd wel nieuwsgierig naar wat voor boeken mensen lezen.

Eerlijk gezegd ken ik bijna alle auteurs niet die je benoemt. Ik ken alleen J.K. Rowling, de auteur van Harry Potter.

Ik heb ook alle boeken gelezen van Harry Potter. Geweldig. Ik las deze boeken in de tijd dat ik nog “echte” boeken in mijn boekenkast had. Inmiddels ben ik overgegaan op e-books. Ik heb tijdens het ruimen al mijn boeken weggedaan. Ik had een beetje de toen nog niet voor mij bekende Marie Kondo-methode toegepast.

Nu heb ik een paar boeken van Lee Child, Mo Hayder en Harlan Coben. Deze boeken heb ik gekregen en hebben emotionele waarde en zal ik hierdoor niet snel wegdoen.

Veel leesplezier!

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x