Vraag het bookstamel Teatopic

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om de persoon achter bookstamel weer wat beter te leren kennen. Dit keer heb ik geen vragen aan jullie gevraagd maar ga ik een aantal tea-topics beantwoorden van Pickwick. Ik drink namelijk heel veel tijd voornamelijk losse thee maar zo nu en dan ook eens een zakje pickwick. Elke keer zie ik dan die leuke vragen voorbij komen. Tijd dus om er eens een aantal te gaan beantwoorden.

20180501_102450.jpg

Mijn zoon en ik op Zakynthos bij rocky beach!

Als je de hele dag één gerecht moest eten, wat zou dat dan zijn? Als ik heel de dag maar een gerecht mocht eten dan zou dat zeker sushi zijn. Sushi daar mag je me echt dag en nacht voor wakker maken. Of het nou met vis erop of erin is of juist lekker fris met komkommer echt het maakt me niet uit ik vind het allemaal even lekker. Ik ben zoiezo gek op rijst tja dat klinkt misschien raar. Vroeger als kind at ik al het liefst rijst ik draaide daar dan bolletjes van met me handen zoals ze in sommige landen doen en at het op. Niet dat ik ooit in die landen ben geweest maar ergens heb ik dat schijnbaar opgepikt. Als je het aan me moeder zou vragen zou ze zeggen dat ik ooit een afrikaan ben geweest.

Wat kocht je van je eerste salaris? Van mijn eerste Salaris kocht ik het aller eerste Harry Potter boek dat ooit verscheen en nieuwe kleren. Maar ik was vooral erg trots op mijn boek van Harry Potter. Daarna was ik met elk nieuw Harry Potter boek de eerste die s’nachts in de winkel stond om me nieuwe exemplaar zo snel mogelijk te kunnen lezen.

20190613_195843.jpg

Wat motiveert jou?Ik ben vroeger heel erg veel gepest om mijn Dyslexie en om het feit dat ik anders was als anderen (Waarschijnlijk door mijn autisme) Doordat ik dus een groot deel van mijn leven heb moeten vechten voor wat ik waard ben haal ik daar mijn motivatie uit. Ik wil de mensen laten zien dat Dyslexie helemaal niet erg is net zoals autisme en dat je altijd in je zelf moet geloven. Je moet gewoon elke dag weer het beste uit jezelf naar boven halen en vooral genieten van de dingen die je doet.

Wat staat er nog op je bucketlist?Ik zou heel erg graag nog eens naar Amerika gaan. Amerika lijkt me echt zo’n mooi land super veel mooie grote natuurparken. Maar ook de mooie lichten in Las Vegas. Daarnaast ben ik gek op Kerstmis en kerst is in Amerika echt heel groots dus ik zou dan het aller liefste in December daar naar toe gaan. Maar goed ik heb vliegangst dus waarschijnlijk blijft het bij een droom want 3 uurtjes is echt de max dat ik zonder paniek in een vliegtuig kan zitten.

Daarnaast zou ik ook heel graag een boek over mijn leven willen uitgeven. Geloof me over mijn leven kun je misschien wel 10 boeken vol pennen. Maar ik heb helaas niet echt het talent om een heel boek vol te schrijven. Ik ben meer van de korte stukjes. Maar wie weet ooit.

Wat was jouw favoriete televisieprogramma toen je klein was?Toen ik heel klein was keek ik altijd erg graag naar de beren boot samen met mijn zus. Maar wat misschien ook wel leuk is om te weten. Toen wij een jaar of 12 en 15 waren had je een programma wie o wie zijn harte dieven waarin kinderen opzoek gingen naar een partner voor een van hun ouders. In een opwelling hadden mijn zus en ik ons pap hier voor opgegeven. Een aantal gesprekken later (Dat is een lang verhaal). Waren wij opeens uitgekozen en deden we mee aan deze tv-show.

Wat zou je nog heel graag aan iemand willen vragen?Voor mijn vader stierf heeft die eerst nog 2 weken in het ziekenhuis gelegen. Op een avond moesten wij met spoed komen omdat papa in coma gebracht zou worden en geopereerd. We waren net op tijd en konden papa nog een kus geven. Echter wilde hij op dat moment ook nog wat tegen ons zeggen maar daar was geen tijd voor. Dus zei ik Papa dat komt later wel. Later is helaas nooit meer gekomen en tot op de dag van vandaag zou ik hem nog steeds willen vragen wat hij toen heeft willen zeggen.

Welk bekend persoon zou jij een dag willen zijn?Daar hoef ik niet over na te denken dat is Chantal Janssen het lijkt me heerlijk om zo vrij als haar te zijn. Niet teveel nadenken en gewoon doen. Daarnaast is het gewoon een super leuke vrolijke persoonlijkheid en daar hou ik van.

Welk boek heb je het laatst gelezen?Momenteel lees ik black-out Remi versie 2.0 van Lara Reims ik heb enorm naar dit boek uitgekeken. Het is een dystopisch verhaal maar geen ver van je bed schow.

Welke voorwerpen uit je huis zou je meenemen bij een brand?Voor mij zou dat echt alleen foto’s zijn het is misschien raar omdat ik zo enorm van boeken houdt. Maar boeken zijn vervangbaar en foto’s zijn dat niet ik moet er niet aan denken dat ik geen foto van me vader meer heb of van me zoontje als baby bijv.

Wat is jouw favoriete sprookje?Oooh ik hou echt van sprookjes dus deze vond ik vrij moeilijk. Maar een van de sprookjes die ik echt heel erg mooi vind vooral rond de kerstperiode is het meisje met de zwavelstokjes. Op twee staat denk ik vrouw holle dat vond ik als kind echt een geweldig sprookje.

Wat is jouw favoriete boek?Met alle boeken die ik al heb gelezen vind ik het moeilijk om een favoriet te kiezen maar kwa genre weet ik inmiddels wel dat ik echt van fantasy en dystopie houdt.

Wat is jouw favoriete vakantieland?Griekenland en dan met name Zakynthos ik vind dat echt zo’n geweldig mooi eiland. Vooral buiten het seizoen of nou ja als het seizoen net begint zo in April. Dan is het nog heerlijk rustig en heb je al die romantische plekjes voor je eigen alleen. Rust Natuur en lekker eten echt genieten is dat.

20180501_105416.jpg

Wat is jouw favoriete nummer van afgelopen maand?Ik vind het nieuwe nummer van Maan zo kan het dus ook echt super leuk momenteel.

Wat is je droombaan?Mijn droombaan zou echt bij een uitgeverij zijn maar dat is lastig met mijn dyslexie. Maar wie weet vind ik ooit een leuke baan aan de receptie bij een uitgeverij. Of in een showroom waar ik mogelijke klanten rond leidt etc.

Van welk boek zou je graag een verfilming zien?Stof van Joanne Carlton lijkt me echt heel erg geschikt voor een mooie film

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenni at I on Image
4 jaren geleden

Leuke vragen en antwoorden. Top blog post idee!
Jenni at I on Image onlangs geplaatst…October 2019 GiveawayMy Profile

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Wat een ontzettend leuke vragen en antwoorden allemaal! Als ik thee drink (met tea topic) dan stel ik die altijd aan mijn partner.

Kristof
Kristof
4 jaren geleden

Amerika moet je sowieso een keer doen!
Ik ben een keer in Miami geweest en heb dan daar in de grote omgeving best veel gezien. Miami is echter helemaal niet representatief voor de rest van Amerika dus ik ga zeker nog een keer terug.

Wat je zegt over dat boek.. Waarom schrijf je niet alle korte stukken op en maak er binnen één of twee jaar een boek van?

Maaike
4 jaren geleden

Wat leuk om eens een keer wat meer over jou te lezen. Wat ontzettend mooi dat je zoveel leest terwijl je dyslexie hebt. Ik zou dan eerder verwachten dat je dan minder met lezen zou hebben, maar waarschijnlijk dus een ontzettend vooroordeel van mij 😉

Sushi is ook een van mijn favorieten. Van mijn eerste salaris heb ik mijn ouders mee uit eten genomen naar ee Japans restaurant.

Sven Demeyere
Sven Demeyere
4 jaren geleden

Tof om je op deze manier beter te leren kennen. ik heb ook een zoontje met autisme en dit is inderdaad niet altijd gemakkelijk in een schoolomgeving.
Voor de rest komen we overeen voor reizen. Griekenland is prachtig en Amerika wil ik ook zeker nog gezien hebben. Enkel het eten zal niet lukken. Ben geen sushi fan.

Tineke
4 jaren geleden

Chantal is een heel leuk persoon! Hier ook al zo dol op sushi!
Liefs

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Nice to meet you, leuk om zo weer meer over je te weten te komen. Sushi is ook 1 van mijn favorieten.

Manon
4 jaren geleden

Leuk om te lezen! Kerst in Amerika lijkt me ook zo tof.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x