Recensie: Fatale keuzes van Nina Verheij

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Het lijkt erop dat Oktober wederom een goede leesmaand gaat worden en dat mag ook wel na al het ziek zijn etc loop ik enorm achter met me recensies en dat vind ik nooit een leuk gevoel. Toch kun je het lezen ook niet overhaasten want je wilt toch een goede eerlijke recensie kunnen schrijven. oktober is de maand van Halloween een maand vol pompoenen en spanning. Daar past het boek waar we het vandaag over gaan hebben prima bij want het is een spannende thriller! Ik doe namelijk mee aan de blogtour van Fatale Keuzes van Nina Verheij wederom georganiseerd door Hamley Books.

20190927_193124

Spannend en meeslepend tot de allerlaatste bladzijden. 

Titel: Fatale Keuzes Auteur: Nina Verheij Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller Cijfer: 8,5

Waar gaat het boek over:

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwgierigheid te bedwingen. Lisa’s vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega’s uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Wat ik van het boek vindt: 

Het boek van Nina Verheij is een thriller echter in het begin had ik het gevoel dat ik meer een romantisch verhaal aan het lezen was. We maken in het begin kennis met Emily die echt van alles mee maakt. Maar daarnaast maken we kennis met Lucas het vriendje van Lisa de huisgenoot van Emily. Met deze Lucas heeft Emily een speciale band maar wat dan precies? Dat moet je zelf gaan ontdekken in het boek. Daarnaast hebben we dus Lisa die opeens het contact met haar vader wil herstellen. Matt de ex van Emily en de mensen van de politie waarbij Emily stage loopt. De karakters weet Nina goed neer te zetten en iedereen heeft wel iets speciaals waardoor je meer wilt weten over die persoon. na zo’n beetje 1/3 van het boek veranderd de sfeer en waan je jezelf in een echte thriller. 

Met elke blz die je verder leest kom je meer te weten over de personages in het boek en de daden die ze hebben gedaan. Vanaf dat moment leest het boek dan ook echt super vlot weg want je wilt weten hoe dit nu afloopt. Tot de laatste hoofdstukken heb je nog geen idee hoe dit in hemelsnaam gaat aflopen en wie de dader is in het verhaal. Natuurlijk kun je echt wel een beetje ontdekken hoe het allemaal in elkaar zit maar die laatste puzzelstukjes die komen echt pas helemaal aan het eind. 

Het mooie aan fatale keuzes vond ik dat het een beetje in het midden bleef hangen tussen een thriller en een mooie romance. Dat de karakters genoeg ontwikkeling door maakte waardoor ze interessant bleven. Plus dat de verhaal lijn gewoon erg goed in elkaar zit en tot het einde spannend blijft. Omdat het een boek is wat ik zeker nog een keer zou oppakken om te lezen. Geef ik het boek een mooie 8,5

Heel veel liefs, Melanie 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
4 jaren geleden

Een prachtig cijfer, zeker een boek voor mij, want ik vind een mengeling tussen roman en triller leuk, mijn man zou na een paar hoofdstukken zeggen, hmm er is nog geen moord gepleegd.

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

Haha die reactie van je ma kan ik me goed voorstellen. Bij een thriller verwacht je meestal in de eerste 2 hoofdstukken al een moord.
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Chloë
Chloë
4 jaren geleden

Hier ook een boekenworm. Maar dan eentje met dyslectie 🙈. Dus wanneer een boek vlot wegleest heeft driggert het me nog extra 👌🏻

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Chloë

Ik heb ook dyslexie 😁 en ben een boekenworm

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Zo gauw er dingen moeten worden uitgezocht door een politie of detective gaan bij mij de lampen uit. Dit boek sla ik even over, ondanks de veelbelovende titel.

kristof
4 jaren geleden

titel spreek aan en 8,5 lijkt me inderdaad een mooie score voor een boek.

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  kristof

een 8,5 is een prachtige score 🙂 want niet elk boek kun je een 10 geven 🙂
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Ik zie hem best vaak voorbij komen en lijkt me een heel leuk boek, na jouwn gegeven cijfer , ga ik hem zeker even onthouden!

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Zeker doen 🙂 sowieso zijn de meeste boeken van Hamley Books ontzettend goed.
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Alexandra
4 jaren geleden

Lijkt me een moi boek, bedankt voor de tip.

Eva
Eva
4 jaren geleden

Dat klinkt veelbelovend, maar eerst maar eens die andere boeken uitlezen die al een tijdje geduldig op een stapeltje op me liggen te wachten

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  Eva

Dat is een goed plan! De boeken op mijn nog te lezen stapel groeien alleen maar.
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Ik ben zelf meer van de thrillers, maar een thriller met een iets andere invalshoek is op zijn tijd ook wel eens fijn, dus ik zet hem in ieder geval op mijn lijstje!

Stefanie
4 jaren geleden

Bedankt voor de tip lijkt me een goed boek!

Jessie
Jessie
4 jaren geleden

Ik had al iets over het boek gelezen. Je weet wel, ergens een paar zinnen die net niet genoeg triggerden om de titel ergens op te slaan. Nu wel. Ik houd van de luisterbieb-app, dus ik ga eens kijken of die het boek ook al aanbiedt.

trackback

[…] Mijn recensie van Fatale Keuzes lees je hier. […]

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x