Recensie: Ashan deel 1 – Overleven van Dirk Warnaar

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een maand of twee geleden mocht ik Dirk Warnaar interviewen voor mijn blog. Dit interview kun je hier terug lezen.  Dit interview was om de release van zijn boek Ashan, Deel I – Overleven te vieren. Snel daarna wilde ik Overleven lezen, echter gooide mijn lichaam de afgelopen tijd flink roet in mijn leesschema en duurde het allemaal wat langer dan gepland. Maar afgelopen week was het moment daar, ik had eindelijk tijd om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en Ashan. Tijd dus om jullie te gaan vertellen wat ik van dit boek vindt.

20190713_174017

Een mooie uiteenzetting van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt

Titel: Ashan, Deel 1 – Overleven Auteur: Dirk Warnaar Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Waar gaat het boek over:

De rijke erfgenaam Belim Parsis is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij onder de schuilnaam Ashan stiekem zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn geliefde onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit.

 Belims zus Salvia is jaloers op de vrijheid die mannen hebben. Ongeacht hun kwaliteiten hebben vrouwen in de Stad weinig te vertellen. Als haar een huwelijk in het vooruitzicht gesteld wordt met een man die ze verafschuwt, vlucht Salvia naar de Tempel. 

En dan is daar Belims afgunstige broer Varas. Aangezien in de Stad de oudste zoon alles erft, blijft er voor hem niets over. De vriendschap met een sluw heerschap biedt hem echter onvermoede kansen.

Wat vind ik van het boek:

Ik begin zoals gewoonlijk bij de cover, deze vind ik namelijk echt prachtig getekend. De cover maakte me gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. Dat begint met een mooie kennismaking met Belim. We leren hem kennen en volgen hem in de vlucht van zijn familie. Tijdens deze vlucht maakt hij kennis met drie vrienden. Deze vlucht en de kennismaking met Belim vind ik echt heel mooi beschreven. Je kunt merken dat het om een eerste deel van een serie gaat en de auteur je echt kennis wil laten maken met de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en het personage van Belim.

Vervolgens maken we kennis met Varas, de broer van Belim. Deze Varas heeft niet zoveel goeds in zijn mars. Dit karakter trekt me niet helemaal. De zus van Belim en Varas vind ik daarentegen een krachtige vrouw om de manier waarop zij zich aansluit bij de tempel en voor zichzelf opkomt. Je merkt in het boek wel dat het zich afspeelt in een zeer vrouwonvriendelijke wereld. Als vrouw heb je weinig te zeggen en moet je maar dansen naar de pijpen van de mannen. 

Op de een of andere manier trekt het middelste gedeelte me minder dan het begin. Ik heb minder feeling met Varas en Salvia dan met Belim. Dit komt denk ik omdat ik veel beter kennis heb kunnen maken met Belim dan met de andere karakters. Echter vanaf het derde deel van het boek verandert dit enigszins als Salvia een grotere rol krijgt in het verhaal en we meer teruggaan naar wat er met Belim en zijn vrienden gebeurt. Vanaf dat moment gaat alles in een sneltreinvaart en word ik helemaal het boek weer ingezogen en las ik het in één ruk uit. 

Al met al is Ashan – Overleven voor mij dus een boek met een sterk begin, een wat zwakker middelstuk en een goed einde. Daarom krijgt het boek een mooie 8,5 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ingrid
ingrid
4 jaren geleden

de kaft spreekt me wel aan, maar denk dat het niet helemaal mijn genre is

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  ingrid

Het is een Genre waar je van houdt
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

De cover is inderdaad erg mooi. Bijna stripboek achtig.

N.B. Snoep en/of snack jij terwijl je leest?

Melanie Hoogvliet
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Ja hoor soms doe ik dat wel 🙂 maar geen chips ofzo wat echt heel veel vlekken op je boek kan geven. Meestal een dropje soms een paar M&M maar altijd een enorme grote mok thee.
Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Aline van WijnenMy Profile

Monique
4 jaren geleden

Het is niet mijn genre boeken maar de kaft is wel tof en spreekt mij aan
Monique onlangs geplaatst…Optrekken / Klimmen en klauteren – Ivan 8 maandenMy Profile

trackback

[…] complete recensie over dit boek kun je hier lezen. En ben je nu benieuwd naar de auteur achter dit boek, dan kun je mijn interview met Dirk […]

trackback

[…] Ashan van Dirk Warnaar Gesponsord door Celtica Publishing […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x