Recensie: Stof van Joanne Carlton

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Wat een drama publiceer ik deze post wil ik een tag toevoegen weg complete recensie. Dus snel offline gehaald en dan gaan we hem maar opnieuw type. Het is geloof ik niet mijn geluksweek. Ik lig al heel de week met een flinke griep op bed. Gisteren besloot ik even naar buiten te gaan samen met me vriend. Toen maakte ik toch een enorme smakker ik verzwikte me enkel waardoor me knie uit zijn kommetje schoot en daar ging ik dan neer als een zoutzak. Natuurlijk ving ik automatisch de val op met de hand waaraan ik geopereerd ben vorige maand. Tja dom dom dom ik weet het. Dus inmiddels ben ik helemaal beurs en stijf. Dan denk je even iets aan te passen en boem weg is die post maar goed we blijven altijd lachen.

Ik las afgelopen week dus het boek stof van Joanne Carlton toen ik ziek op bed lag. Dit boek heeft mij enorm weten te verassen. Waarom dat lees je in onderstaande recensie.

Stof van Joanne Carlton

Wil jij Stof van Joanne Carlton kopen dan kun je dat hier doen. Benieuwd naar de auteur achter dit boek lees dan mijn interview met haar hier. 

De verassing van 2019

Titel: Stof Auteur: Joanne Carlton Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller/dystopie Cijfer: 10

Waar gaat het boek over:

Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven? Simon James is een gelukkig man. Hij heeft een mooie baan, een prachtig gezin en geniet van het leven. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest. Drie weken en ettelijke miljoenen doden later is het einde nabij. Er bestaan geen mirakels om de overlevenden te redden. Op de laatste dag van zijn bestaan krijgt Simon het ultieme dilemma voorgeschoteld: wil hij overleven aan de zijde van een onbekende vrouw in een verwoeste wereld, om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen? Of wil hij zijn leven vandaag beëindigen na het verlies van zijn vrouw en zoon? Maar … krijgt hij nog wel de keuze?

Wat vind ik van het boek:

Degene die de blogtour van dit boek volgen hebben hem waarschijnlijk al heel vaak met een andere cover voorbij zien komen. Ik was een van de gelukkige die hem in de speciale hardcover met de cover van de Engelstalige versie van dit boek mocht ontvangen. Van deze hardcover is slechts een beperkte oplage bedrukt die alleen via Hamley Books zelf te verkrijgen is. Ik was gelijk fan van deze cover omdat je de prachtige wereld bol ziet met daarboven de grote giftige stofwolken uit het boek. 

Simon James is het hoofdpersonage in stof. Vanaf het aller eerste moment leef je mee met Simon die eerst zijn zoon en later zijn vrouw verloor door een giftige stofwolk die de aarde zoals wij hem kennen vernietigd. Simon is dan ook klaar om te sterven met de volgende giftwolk die de hele wereld onder giftige stof zal bedekken. Echter word hij gedwongen om verder te leven en zich te geven aan een andere vrouw. Een beetje het Adam en Eva verhaal. Wat stof denk ik zo goed maakt is dat het allemaal niet eens zo heel ver van je bed lijkt te komen. Hoe wij momenteel met het klimaat omgaan en alles laten regelen door computers en machines zou dit zomaar eens realiteit kunnen worden. 

Daarnaast weet Sandra op een zeer pakkende en meeslepende manier te schrijven. Je voelt woede verdriet wanhoop en toch ergens ook een beetje hoop bij hoofdpersonage Simon. Je voelt liefde en onvoorwaardelijk houden van. Simon heeft namelijk alles over voor zijn puppy. Daarnaast weet Sandra het boek spannend en boeiend te houden tot het aller laatste moment je wilt gewoon weten hoe het verder gaat. Ook het einde is zeer mooi neergezet. 

voor mij is stof dan ook echt de verassing van 2019 en tot nu toe het beste boek samen met Oragayn dat ik dit jaar heb gelezen. Ik had het boek binnen een paar uur uit ik begon erin en ik kon het niet meer weg leggen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat mijn lees dip helemaal verdwenen is. Dus mocht je opzoek zijn naar een boek over hedendaagse problemen dat je gaat verassen dan moet je stof zeker lezen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x