Van eigen bodem: Aline van Wijnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De laatste tijd pak ik steeds vaker een lekker feelgood boek naast de thrillers, Young Adult en Fantasy boeken. Feelgood boeken worden naar mijn idee vaak ondergewaardeerd door woorden als ‘een heerlijk boekje voor tussendoor’. Want wat bedoelen lezers daar precies mee? Voor mij laat een goed feelgood boek je heerlijk wegdromen, denk je even nergens aan en lees je hem in een ruk uit. Dat zijn voor mij allemaal positieve punten.

68808131_2471314352916738_7894371003554332672_n.jpg

Ik vind het dan ook superleuk dat ik jullie deze keer mag voorstellen aan een superleuke feelgood auteur van eigen bodem! En geloof me ze is echt heel erg goed! We hebben het namelijk over Aline van Wijnen. Veel van jullie zullen haar kennen van de schrijfwedstrijd uit 2016 van Zomer & Keuning en Vriendin waarbij ze unaniem tot de winnaar werd bekroont met haar boek Halsoverkop. Haar liefde voor boeken is haar eigenlijk met de paplepel ingegoten. Alles in haar leven draaide om boeken. In haar ouderlijk huis stonden overal boekenkasten van het halletje tot de keuken. Daarnaast gaf haar oma Literatuurles op school en werkte haar moeder in de bibliotheek. Jullie snappen dus dat het niet anders kon dan dat ze als kind al veel boeken verslond.

Lezen was daarnaast ook een uitvlucht voor Aline van Wijnen, ze kon zich volledig verliezen in de verzonnen werelden. Schrijven bood echter nog meer want met schrijven kon ze zelf andere werelden scheppen. De eerste stukjes die ze schreef waren boekverslagen op school en daar was ze heel erg goed in en vond ze ook echt leuk om te doen. Het schrijven van boeken begon dus met het schrijven over boeken. Inmiddels heeft Aline van Wijnen haar tweede boek uitgebracht Liefde met gebruiksaanwijzing. Volgend jaar februari komt ze met haar derde boek Bestemming geluk.

Naast lezen en schrijven is Aline van Wijnen een echte Bourgondiër: ze houdt van lekker eten (vooral sushi is ze gek op), spreekt ze graag met vrienden af en doet ze zo nu en dan eens aan sport.

Volgens mij hebben jullie Aline van Wijnen nu wel iets beter leren kennen. Volgende week zijn we terug met een blog over de boeken van Aline van Wijnen.

Heel veel liefs, Melanie

Meer ontdekken over Aline van wijnen lees dan hier de blog waarin ik vertel over haar boeken, Hier de blog met mijn recensie van haar boek Halsoverkop en hier een uitgebreid interview met Aline van wijnen. Haar boek Halsoverkop kun je hier kopen 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Custodia Chineva
4 jaren geleden

Moet je zeker doen zo boek geeft toch bepaald de rust.

Francis | Mamazetkoers
4 jaren geleden

Ben erg benieuwd wat je te vertellen hebt over haar boeken!
Francis | Mamazetkoers onlangs geplaatst…Persoonlijk update: overlijd oma & hebben we griepMy Profile

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Een boek hoeft niet altijd diepgang te hebben. Als een boek heerlijk weg leest is dat prima for the soul.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Caroline

Jup zo denk ik er ook over

MC Kleuver
4 jaren geleden

Oeh, leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar haar boeken. De titels spreken mij zeker aan!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  MC Kleuver

Ik ben er ook reuze benieuwd naar. Ik ga volgende week de eerste lezen.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x