Recensie: Club Vlinder van Kim Bengsten

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje het is alweer oktober. Nog maar drie maanden en 2019 is alweer voorbij. Nog drie maanden en we kunnen beginnen aan 2020. Dit jaar is voor mij echt in een vogelvlucht voorbij gegaan. Toch kijk ik enorm uit naar 2020 waarin ik hopelijk geen operaties en revalidatie nodig heb. Maar goed voor het zover is heb ik nog drie maanden te gaan in 2019 en laten we van oktober een feestje maken! Er komen super veel leuke blogs aan. We hebben nog zo’n 8 auteurs van eigen bodem te gaan plus wat losse interviews, recensies en blogtours. Dus ik zeg ga lekker zitten pak een kopje thee en geniet. Dan gaan we beginnen met de recensie van Club vlinder van Kim Bengsten of te wel Arie met wie we een paar dagen geleden kennis konden maken in een interview. Heb je dit interview nu gemist niet getreurd want je kunt het hier nog terug lezen.

20190805_140901.jpg

Een goed opgebouwde Thriller

Titel: Club Vlinder Auteur: Kim Bengsten Genre: Thriller Uitgeverij: Ambilicious Cijfer: 7,5

Waar het boek over gaat:

Wanneer Tim Hekster op het sterfbed van Bernardus Schoutema een briefje vindt dat hem koppelt aan Nigel en diens alter ego Lattéy da Costa, krijgt zijn leven een drastische wending. De opdracht die zijn grootvader hem naliet: als manager van het dragqueenclubje Club Vlinder een ogenschijnlijk onmogelijk missie uitvoeren. Onwetend van de belangen die er binnen de familie Schoutema spelen, begint hij aan een turbulent avontuur dat hem steeds dichter bij de waarheid brengt. Langzaam maar zeker wordt hem duidelijk dat niet iedereen wil dat de missie slaagt.

Dit vind ik van het boek:

De cover vond ik best intrigerend omdat hij goed past bij de titel en de flaptekst van het boek. Persoonlijk houdt ik niet zo van mensen op de cover maar in dit geval past het wel. Dan het verhaal zelf in het begin had ik een beetje moeite om erin te komen. Misschien omdat het boek niet helemaal mijn genre bleek te zijn of misschien gewoon omdat het in het begin wat langzaam aan op gang kwam. Maar als je dan eenmaal in het verhaal zit dan kom je er achter dat het erg goed in elkaar zit. Laagje voor laagje ontdek je steeds meer over Tim en de mensen in zijn familie. Het boek is op een manier geschreven dat het voelt alsof je midden in een serie zit. Je hebt verraad, passie, liefde, haar en natuurlijk een tintje travestie. Hoewel travestie in dit boek veel voorkomt is het gelukkig niet op een te platvloerse manier neergezet. Al met al dus een prima boek om te lezen. 

Het boek krijgt van mij een mooie 7,5 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

de cover is inderdaad intrigrerend. Maar ik vraag me af of dit een boek is wat ik leuk ga vinden.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

De cover is inderdaad heel opvallend en trekt echt de aandacht. Hij maakt dat ik dit boek in de boekwinkel wel even nader zou bekijken.

Henk
4 jaren geleden

Je hebt meestal Young adult boeken. Is deze ook voor die groep of toch meer voor volwassene

Amy
Amy
4 jaren geleden

Dit boek lijkt me eigenlijk wel interessant, juist omdat er een doelgroep centraal staat waar ik weinig van weet. Dank voor je recensie!
Amy onlangs geplaatst…Het verhaal van Messaure – een verlaten dorp in Noord-ZwedenMy Profile

Cynthia
4 jaren geleden

De cover spreekt mij persoonlijk niet zo aan , maar het past wel goed bij het boek, lees ik.
Cynthia onlangs geplaatst…5x tips voor een persoonlijk kraamcadeauMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Het is heel anders dan fantasy, maar ik houd wel van dit reëele genre. Een soap in een boek dus haha

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Ja zo kun je het zeker zien 🙂 ik houdt van heel veel soorten genre fantasy is wel de nummer 1 maar lees ook veel thrillers, feelgood en ya dit was een uitstapje naar iets totaal nieuws niet slecht maar ook niet helemaal voor mij 🙂

Dhini
4 jaren geleden

De cover past goed inderdaad goed met de titel maar persoonlijk trekt niet aan

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x