Interview met: Jorien Cohrs.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jorien Corhs ontdekte ik doordat ik Jacco het gezicht achter uitgeverij ISJB ontdekte op facebook. Volgens mij zag ik eerst in een facebook groep een post voorbij komen van een boek dat hij had uitgegeven. En zo ben ik eens gaan rondneuzen op de pagina van deze uitgeverij. Daardoor raakte ik aan de praat met Jacco en zo is het balletje gaan rollen. Mocht je nog nooit van deze uitgeverij hebben gehoord check dan zeker eens de website want ze hebben prachtige boeken in hun assortiment. Nou ga lekker zitten voor het interview en geniet ervan.

foto voor Bookstamel[645].jpe

Zou je jezelf misschien eerst even in het kort kunnen voorstellen aan de lezers van bookstamel die jou nog niet zo goed kennen? Mijn naam is Jorien Cohrs. Ik woon in Almere samen met mijn vriend en mijn 4jarige dochtertje. Mijn hobbys zijn sporten, schrijven, nagelstyling en natuurlijk ook lezen!

Onmenselijk is je debuut boek! Hoe voelde het om je eerste boek in de winkels te zien liggen? Ja tot op de dag van vandaag n0 g steeds heel onwerkelijk. Als mensen mij er wel eens over aanspreken ben ik nog steeds verbaasd, en vergeet ik dat het over mijzelf gaat.

Je houdt enorm van Fantasy  wat zijn jou favoriete fantasy boeken of films/series?Heb je even haha? Boeken : Harry potter,Twilight, Vampire Diaries, zowel boeken als films. Good Witch. Stranger Things, The orginals, Game of Thrones, Reign, the 100, Black Sails. alles met een magisch tintje eraan!

Waar haalde je de inspiratie voor onmenselijk verliefd vandaan? Nou de inspiratie is wel vooral gehaald uit hetgeen wat ik zelf gezien heb. Vooral vampire diaries vond ik zelf een mooie serie. Ik was echt verdrietig toen ik het laatste seizoen had gekeken. ik heb daaruit wel het een en ander gepikt….. met vooral Damon Salvatore in mijn hoofd hehe.

Onmenselijk verliefd is natuurlijk een love story! Vertel heb jij zelf de prins op het witte paard al gevonden?  Ik ben al 8 jaar gelukkig met mijn vriend. Wij maken onze eigen love stories!

Sophie Ann heeft last van Nachtmerries heb jijzelf ook wel eens last van nachtmerries gehad?. Gelukkig niet en zeker niet zoals Sophie-Ann ze heeft. ik moet zeggen ik ben wel echt een dromer. elke nacht droom ik veel en voor mijn gevoel heel lang. Zoals vannacht bijv. droomde ik nog over onze afgelopen vakantie. 

Je hebt een nogal druk leven je bent auteur, moeder en hebt een goed lopende nagelstudio hoe krijg je het voor elkaar om alle ballen hoog te houden? En vergeet niet ook nog een 32uur contract in de week als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg haha. Fantastsich trouwens! uhm ja. Gewoon doen. ik moet eerlijk zeggen. Ik heb zelf een hele fijne vriend en wij spreken onderling alles goed af. zo kunnen we beide doen wat we leuk vinden en werken zoals het uitkomt. Maar makkelijk is het zeker niet af en toe! 

Heb je eigenlijk altijd al auteur willen worden? Nee, absoluut nooit over nagedacht. dit is echt zo gelopen.

Hoe zijn de personages in onmenselijk verliefd ontstaan?
Bedacht door mijzelf. ik wist in mijn hoofd wat ik wilde schrijven en heb dat steeds beetje bij beetje uitgebreid. De personages zijn gebaseerd op personen die ik zelf het leukste zou vinden om terug te lezen in een boek ( stel, familie,ander familie,huisdieren)

Wat vond je het moeilijkste aan het schrijven van je boek onmenselijk verliefd? Het weten waar ik gebleven was. Onmenselijk verliefd is niet in een keer geschreven maar in delen. soms zat er tussen hoofdstukken wel een paar weken verschil. dan was het wel weer lastig om alles bij elkaar te schrijven.

Hoe ben je eigenlijk bij uitgeverij ISJB terecht gekomen? Via offerti.nl daar had ik een samenvatting geplaatst met het bericht dat ik iemand zocht voor het redigeer werk van mijn verhaal. Uit ruim 60 reacties heb ik zelf ISJB gekozen.

Is er een onderwerp waar je nog graag eens een boek over zou willen schrijven? Het zal altijd liefde blijven met een vleugje magie. Dat zegt natuurlijk niet dat ik niet iets anders wil proberen. maar dat zijn wel de 2 onderwerpen die mij het meeste liggen.

Stel je zou een personages moeten baseren op jezelf welke eigenschappen zou dit personage nou moeten hebben?

  • sterk
  • positief
  • naief
  • dromer

Vogeltjes hebben in  mijn oor gefluisterd dat je inmiddels alweer aan een nieuw boek bent begonnen kunnen je misschien al een tipje van de sluier geven?Nog meer fantasy! dat is alles wat ik erover kan vertellen.

Wat heb je geleerd tijdens het schrijven van boek 1 dat je tijdens het schrijven van boek 2 anders zou doen? Goede vraag. Ik zou soms de opbouw van de spanningsmomenten korter maken. maar dat leer je gaande weg!

vind je het lastig om de recensies van lezers te lezen? Nee, ik vind dat ik er alleen maar van kan leren.

Tot slot ook voor jou natuurlijk een aantal keuze vragen 🙂 Ik vind het ook leuk als je verteld waarom je het een of het ander kiest. leuk!

Fantasy of Werkelijkheid?
Fantasy

Heksen of Vampieren? Oh mag het ook allebei….stiekem dan toch heksen

Harry potter of Vampire diary? Oefffff….. ik denk toch harry potter

Schrijven of je Nagelstudio? schrijven… als ik er uiteindelijk van kan leven

Papieren boek of e-boek? papieren boek

Vrije tijd of Hardwerken? in mijn vrije tijd hard schrijven

Recensies van Lezers of Kenners? Kenners

Hardcover of Paperback? paperback ( heeft iets romantisch)

Bij je keuze antwoorden zou ik denk ik in 90% het zelfde hebben gekozen! I love harry potter en lees alleen maar papieren boeken hihi.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Ik ken haar niet maar dat vind ik juist zo leuk aan je blog, altijd nieuwe namen en nieuwe boeken ontdekken!

Neeltje
4 jaren geleden

Ah zo leuk om te lezen! Ik vind dat je echt leuke vragen stelt.

rachel
4 jaren geleden

ik ken haar verder niet maar vind het een leuk interview en meid wat een gave tattoo!!

Melissa
4 jaren geleden

Weer een leuke interview om te lezen. Had nog niet eerder van haar gehoord

Kool Family
4 jaren geleden

Ik ken haar niet, maar fijn interview en zo leren we toch iemand kennen. 😉
Kool Family onlangs geplaatst…Zeg eens even goeiedagMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat leuk, een boek door een moeder! De uitgeverij kende ik nog helemaal niet.

Henk
4 jaren geleden

Weer een leuk interview! Maar voor een vakantie kies ik toch echt voor een e-reader. Dan kan het k veel meer boeken meenemen
Henk onlangs geplaatst…Je zal maar boer zijn…My Profile

Janet
4 jaren geleden

Leuk interview weer, het blijft leuk om te lezen. Ik ben niet een heel groot fan van fantasy maar Harry Potter en GOT vind ik ook heel erg tof! Leest lekker weg.
Janet onlangs geplaatst…Jordanië traveldiary #1 Amman en de ruïnes van JerashMy Profile

Rory
4 jaren geleden

Mooie en leuke vrouw en leuk interview. Ik vind die vragenlijst op het einde ook altijd erg leuk, omdat je zo toch iets meer te weten komt over de persoon. Ik zou overigens voor vampieren kiezen ipv heksen, maar dat komt door een (foute maar) heerlijke serie over een vampier die ik ooit heb gezien (man, wat een lekker ding was dat 😉
Rory onlangs geplaatst…Over moeilijke, ongemakkelijke onderwerpen praat je niet. Hoort dat bij de Indische cultuur?My Profile

Stefaan De Winter
4 jaren geleden

weeral een toffe inkijk in de persoonlijkheid van de schrijver!
Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Dessertje om duimen en vingers van af te LiQenMy Profile

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x