Vraag het bookstamel: Hoe kom je aan al die postzegels?

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Veel van jullie volgen mij ook op instagram en zien daar regelmatig mijn boeken foto’s voorbij komen. Op elke foto heb ik dezelfde achtergrond een witte muur en dezelfde ondergrond mijn tafel bedekt met postzegels. Inmiddels weten vele van jullie ook dat ik in mijn eigen minibiebje bezig ben om een kast met postzegels te bekleden. Hierover volgt later nog een uitgebreide post als ik mijn mini bieb aan jullie ga showen maar voor degene die niet weten waarover ik het heb volgt er nu een foto van de beroemde boekenkast.

20190901_083031.jpg

Een vraag die ik daarom vaak krijg is hoe ik aan al die postzegels ben gekomen en hoe het idee voor deze boekenkast is ontstaan.  Eigenlijk komt dat omdat ik heel lang aan postcrossing heb gedaan. Postcrossing is het versturen van ansichtkaarten naar mensen over de hele wereld. (Geen goedkope hobby met al die postzegels en kaarten) Ik vond dat echt heel leuk om te doen je krijgt namelijk gewoon het adres van een wild vreemde en die stuur je een kaartje. Diegene registreert dat die jou kaartje heeft verzonden en dan krijg jij een kaartje. 

20190901_083819.jpg

Naast de kaarten die ik naar het buitenland stuurde deed ik ook swaps met Nederlandstalige postcrossers. Zo spaarde ik de kaarten van Oktoberdots heel fanatiek! Oktoberdots had namelijk super schattige kaartjes maar ook echt hele toffe bookisch kaarten zoals Harry Potter en schaduwhunters! Helaas is  Babette er mee gestopt en moet ik het nu doen zonder de kaarten van Oktoberdots. Maar ik geloof dat ze binnekort toch met een halloween/fall achtige collectie komt dat zou echt gaaf zijn. 

20190901_083518

Op al die kaarten zitten dus mooie postzegels! Meestal vroeg ik om de kaarten in een envelop testuren omdat de kaart dan beschermt werd. Op een dag dacht ik het is toch zonde om al die postzegels gewoon weg te gooien en ben ze van de enveloppen af gaan weken. Tja maar toen daar lagen ze dan zielig en alleen in een mandje. Op een dag kon ik een ouderwetse eettafel krijgen om aan te werken voor mijn mini bieb. Maar die was op sommige plekken beschadigt en toen pling kwam dat lampje boven me hoofd omhoog en wist ik wat ik met die postzegels ging doen. 

Nadat ik de tafel had bekleed met postzegels had ik er nog veel over en dacht ik hé laat ik de boekenkast ook maar beplakken. Maar jeetje had ik me daar even in verkeken inmiddels ben ik daar al 2 jaar mee bezig en hij is nog niet klaar. Maar het einde komt gelukkig in zicht. Helaas doe ik al ruim 1 jaar niet meer aan postcrossing omdat schrijven met mijn handen lastig gaat. Maar wie weet gaat dat nu stukken beter na de operatie. Dus af en toe heb ik ook wat postzegels gekocht via de collect club van post.nl. Die hebben soms pakketten van 1000 postzegels voor een tientje!

Hopelijk is de kast eind van het jaar klaar en kan die mooi staan pronken in de mini bieb

 Heel veel liefs, Melanie 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura
4 jaren geleden

Wat een fantastisch idee om meubels te beplakken met postzegels! Ziet er echt supermooi uit.

(En nu wil ik ook zo’n gave postzegelboekenkast 😛 )

Manon
4 jaren geleden

Super leuk om te lezen! Lak je de tafel dan daarna af zodat het ook echt goed vast zit?

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Jazeker! En dat moet je eigenlijk elke 2 jaar even opnieuw doen. Ik gebruik blanke vernish

Amy
Amy
4 jaren geleden

Het ziet er heel gaaf uit, hopelijk kun je de kast snel afmaken. Leuk, creatief project zeg!
Amy onlangs geplaatst…Terug naar de natuur: beleef het magische BorneoMy Profile

Francis | Mamazetkoers
4 jaren geleden

Wat super creatief zeg die postzegels. Gaaf gedaan. Ik ga verhuizen en straks geen plek meer voor mijn mini-bieb: alles weg gedaan.

Anja
Anja
4 jaren geleden

Wat een gaaf idee zeg. Dat had ik eerder moeten weten. Ik heb zo veel brieven geschreven als kind en tiener, daar had ik ook makkelijk een kast mee kunnen bekleden. Succes met het afmaken!

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Echt heel leuk om te lezen en wat een mooie verzameling heb je gespaard.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat een bijzonder en leuk idee om je kast te beplakken met postzegels zeg. Dat heb ik nog nooit eerder gezien!

Jouvence.nl
Jouvence.nl
4 jaren geleden

Wat een ontzettend leuk idee om je tafel en boekenkast te beplakken met postzegels. Ik kan me voorstellen dat het een hele klus is. Soms kun je bakjes met postzegels vinden op rommelmarkten of op marktplaats.

Laura derks
4 jaren geleden

Wat leuk. Ik merk ook dat postcrossing flink duur wordt.
Heb hier ook nog wel zegels. Mocht je dit willen mail me dan even. Dan mag je ze tegen verzendkosten hebben.

Laura

Wanda
4 jaren geleden

Wat een leuk en origineel idee! Ik had de foto weleens gezien en dacht dat het meer van dat soort plakpapier was.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x