Mijn top 5: Nederlandstalige Young Adults

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Yahoo het is weer tijd voor een rijtje van 5! Dit keer gaan we het hebben over de 5 aller leukste Nederlandstalige Young Adult boeken die ik gelezen heb. Yes ik heb me zo verheugd op dit lijstje 🙂 want we hebben super veel leuke Nederlandstalige young adult schrijvers. Denk aan Chinouk Thijssen, Bjorn van Den Eynde, Miranda Peters, Kaat De Kock, Mirjam Mous en Dianne Arentsen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vond het dan ook erg moeilijk om van al deze boeken slechts een top 5 te maken. Maar het is gelukt hoor en  over mijn nummer 1 in dit lijstje hoefde ik eigenlijk niet zo lang na te denken. Eigenlijk zijn het drie boeken die op nummer 1 staan want ik heb het in dit geval gewoon over een steen goede fantasy serie.

20190507_131756.jpg

De in de ban van de wolf van Christine Charliers. 

Deze serie heb ik echt in een ruk uitgelezen. Dus als je besluit om deze serie te gaan lezen zorg er dan voor dat je gelijk alle drie de delen in huis hebt.

De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam?

20190627_200202.jpg

He licht van Lorelei van Jen Minkman

Het licht van Lorelei is een van de mooiste boeken geweest die ik dit jaar heb gelezen. Het boek kreeg dan ook een dikke 10 voor mij. Hou je van mooie verhalen met een klein fantasy tintje dan is dit het boek voor jou!

Enna wil meer dan een leven als arm vissersmeisje. Aska wil weg uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda gelooft niet meer in de regels van haar volk. Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar De Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang. Maar zijn de Sirenes de Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft? Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot

20190805_140526.jpg

Zwarte lieveling van Susanne Koster 

Dit boek las ik nog niet zo heel lang geleden voor de blogs van eigen bodem en heeft me echt diep in me hart weten te raken. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de twee vervolg delen.

Saskia is eindelijk buiten het bereik van haar stiefvader. Buiten het bereik van zijn vuisten. In het kindertehuis probeert ze een nieuw leven op te bouwen, maar het verleden dringt zich nog vaak aan haar op. Blauw wordt dan grijs, grijs wordt donkergrijs, tot er alleen nog zwart over is. Maar Saskia wil zich niet laten onderdompelen in het duister. Ergens diep vanbinnen zit een prachtige bloem, die vecht om tussen het onkruid omhoog te komen.

20190814_114054.jpg

Upgrade van Lara Reims

Upgrade of te wel Remi Versie 1 is het debuut boek van Lara Reims. Lara heeft in die boek echt een prachtige wereld weten neer te zetten. Black-Out het tweede deel van dit boek komt bijna uit yes!

Rémi (12) woont bij zijn ouders en zus. Hij voelt dat hij anders is. Als zijn familie omkomt bij een bomaanslag, vangt de onbekende Thot hem op. Hij brengt Rémi naar een klein eiland bij Groenland waar onder een gigantische stolp een Creodroom is gecreëerd. Deze is gemaakt in de jaren zestig van de vorige eeuw door drie wetenschappers. De leefwereld daar is qua techniek veel verder dan die in de huidige wereld. Rémi wordt ingedeeld bij de Neoten, jongeren van 12 tot 14 jaar die naar school gaan. De techniek beheerst en controleert alles, maar met behulp van twee klasgenoten probeert Rémi te ontdekken wat het doel van de Creodroom is en wat zijn echte achtergrond is.

20190507_134927.jpg

Het claiming ritueel van Bernadette Lugies

Ik sluit af met dit prachtige debuut boek van Bernadette Lugies. Een boek wat bij het groote publiek nog niet heel bekend is en dat is ontzettend jammer. Want dit boek verdiend het echt om een mega grote verkoop oplage te hebben. Het is een van de beste debuut boeken ever die ik heb gelezen. Dus mocht je hem nog niet gelezen hebben zet hem zeker op je lijstje.

17 jaar geleden kwam de wereld stil te staan door een elektromagnetische puls.
Sophie’s dorp werd overgenomen door het leger en de generaal bepaalde vanaf dat moment wat er gebeurde in het dorp. Maar het is nu 17 jaar later en Sophie is het ouderwetse denken meer dan zat. Ze verzet zich tegen het leger en het claiming ritueel.
Ook begint ze steeds meer te twijfelen aan de woorden van de generaal en het doel van het leger in haar dorp.  Tot overmaat van ramp wordt ze door de generaal verplicht om samen te werken met de arrogante luitenant Jason Bane. Na een korte ontmoeting met de rebellenleidster wordt haar wereld op zijn kop gezet. Ze twijfelt over de dood van haar vader en het ware verhaal achter de betrokkenheid van de rebellen bij zijn dood.
Lukt het Sophie om trouw te blijven aan zichzelf nu haar leven zo verandert. En wie kan ze nog vertrouwen in het dorp?

Hopelijk vonden jullie het weer een leuk lijstje

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

Chinouk Thijssen en ik volgen elkaar al jaren en echt ben weg van haar en mijn dochters lezen haar boeken graag

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Chinouk is een geweldige schrijfster. Maar ook een van de meest sympathieke 😁

Naomi
4 jaren geleden

Ik ben gek op Chinouk!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Naomi

Love chinouk!

Melissa
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Ik ken geen een van deze boeken. Wel klinken ze goed

Frédérique
Frédérique
4 jaren geleden
Antwoord aan  Melissa

Leuk lijstje, ik denk qua boeken wel meer de stijl van mijn dochter dan van mij.

Daisy de Vos Burchart
4 jaren geleden

Zitten echt wel een paar titels tussen waarvan ik denk: nou die zou ik best nog wel eens willen lezen.

Blijf het echt tof vinden dat je echt de nederlandse schrijvers support!
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…Essence x Pacman: terug de tijd inMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden

Wat lief dankjewel!

Laura derks
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Oew. Zijn goede boeken voor op mijn lijstje. Ben benieuwd wat ik er zelf van vind.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik lees eigenlijk zelden young adult hoewel ik nu wel net Looking for Audrey van Sophia Kinsella heb gelezen.

Elles
4 jaren geleden

Ik heb nog aardig wat young adult boeken moeten lezen voor school maar kende geen van deze. Leuk lijstje, klinken allemaal erg interessant!
Liefs,
Elles
Elles onlangs geplaatst…Ik testte lipproducten van AliExpressMy Profile

lovethesmellofbooks.nl
lovethesmellofbooks.nl
4 jaren geleden

Ik schaam mij kapot maar ken ze allemaal niet. Behalve die van Chinouk Thijssen. Al moet ik die nog steeds allemaal lezen 🙊

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Leuk zo’n top 5. Dat geeft weer mooi inspiratie om nader kennis te maken in dit genre.

Anja
Anja
4 jaren geleden

Zitten een paar titels bij die ik toch wel heel interessant vind, ook al is het misschien niet meer mijn leeftijdsklasse 😉

Jouvence.nl
Jouvence.nl
4 jaren geleden

Ik lees vrijwel nooit boeken, ik gun mezelf er gewoon de tijd niet voor.

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x