Recensie: Day Dreamer van Luna van Roosen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Day Dreamer geschreven door Luna van Roosen. Jullie hebben allemaal 2 weken geleden al het interview met Luna van Roosen kunnen lezen maar heb je dat interview nou gemist dan kun je het hier herlezen. Naast het interview mocht ik dus mee doen aan deze toffe blogtour georganiseerd door Hamley Books! Ik ben echt zo blij dat ik bij hun blogteam zit want ze geven echt te gekke boeken uit. Ik hou enorm van Sprookjes en Day Dreamer is een sprookjes achtige Young Adult ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om mee te doen aan deze blogtour.

20190830_192014.jpg

Een magisch debuut.

Titel: Day Dreamer Auteur: Luna van Roosen Uitgever: Hamley Books Cijfer: 8,5

Waar gaat het boek over:

“Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek.
Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid.
Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Wat vind ik van het boek:

Oke laten we beginnen met die cover die is toch gewoon echt heel erg mooi! Hij past perfect bij het verhaal. In het boek begint elk hoofdstuk met of een mooie pentekening of een mooie achtergrond zoals je op de foto ziet. De opmaak is ook echt heel erg tof. Door de opmaak krijg je gelijk zo’n magisch gevoel.

20190831_200739.jpg

Dan het verhaal zelf. Luna van Roosen weet op sublieme wijze sprookjes in een nieuw jasje te steken. Hoewel het geen hertelling is merk je de invloeden van verschillende sprookjes in het boek. Maar zoals ik al zei is het verhaal veel meer dan alleen een modern sprookje. Lora komt samen met haar moeder in een stiefgezin terecht. Echter heeft ze het in dat gezin totaal niet naar haar zin. Op een dag gaat ze hardlopen samen met haar trouwe viervoeter Henry. Echter verdwaalt ze en brengt ze de nacht door in het bos. S’morgens komen zij en Henry terecht bij een prachtig kasteel waar veel rozen voorkomen. 

Dat er iets niet helemaal pluis is in het kasteel word al snel duidelijk maar wat er precies aan de hand is dat moet je lekker zelf gaan ontdekken. Wel kan ik je vertellen dat ze tussen zonsondergang en zonsopgang niet in het kasteel mag rondlopen. Ook mag ze nooit in de kelder van het kasteel komen. Ze maakt vriendschap met de twee zusjes die in het kasteel wonen en wie is die mysterieuze Bobby? Je gaat het allemaal ontdekken als je Day Dreamer gaat lezen. Dit ijzer sterke debuut van de jonge Luna van Roosen krijgt van mij een mooie 8,5 en ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt in het voorjaar.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dennis van Elten
4 jaren geleden

Het is zeker een heel mooi boek over een paar dagen komt mijn recensie online 😉
Dennis van Elten onlangs geplaatst…CD Recensie: Barefoot in the Head (Chris Robinson Brotherhood)My Profile

Gea
Gea
4 jaren geleden

Wat ziet het boek er ook prachtig uit ! Het klinkt als een fijn boek om te lezen

Nigel
Nigel
4 jaren geleden

Leuke recensie!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x