Recensie: Sluimerend Vuur van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De afgelopen weken hebben jullie al aardig wat kunnen lezen over Johanna Lime! Maar vandaag is het tijd om een recensie te gaan schrijven over het eerste deel van De Vergeten Vloek – Sluimerend Vuur van Johanna Lime. Zoals jullie kunnen zien ligt deel 2 van deze serie ook al klaar dus die recensie volgt binnenkort ook.

Maar echt even serieus hé ik heb deze maand echt veel boeken gelezen! Tja dat is natuurlijk ook wel logisch als je verder niet zoveel kunt maar toch. Als ik nu niet voor het eerst in de geschiedenis mijn reading challenge op goodreads haal weet ik het ook niet meer. Ik heb mijn reading challenge op 100 boeken staan. Tja dat is best veel ik weet het maar het is haalbaar ik heb er momenteel al 71 gelezen.

20190519_114146.jpg

Wil je sluimerend vuur kopen dan kun je dat hier doen. Johanne Lime beter leren kennen dat doe je hier. 

Titel: De vergeten Vloek Deel 1 Sluimerend Vuur Auteur: Johanna Lima Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Waar gaat het boek over:

Jima Revaldesh-Morane moet kroonprins van Laskoro zijn, maar hij is een dromer. Hoe kan hij dan de beschermheer worden over het grote koninkrijk? En hoe komt hij erachter waardoor de disharmonie in de bevolking is ontstaan?
De Wanzjen van Chyndyro heeft hoge verwachtingen van zijn jongste zoon. Maar Lucian wil zijn oudere broers niet in de weg staan. Hij leidt de vertalingcommissie, waar alleen mannen lid van zijn, totdat Kamilia zich aanmeldt. 
Franck Gettferdrey, de oudste zoon van Norman, merkt dat zijn vader er vreemde ideeën op nahoudt. Na een schokkend voorval wordt hij de leider van de Ruiters en besluit bovendien de politiek in te gaan. 
De drie dynastieën van Laskoro moeten na eeuwen weer samenkomen, maar kunnen ze met hun magie en met de technieken van het moderne Laskoro de dreigende oorlog voorkomen? Hoe stop je een vijand die zelfs voor magiërs onzichtbaar blijft?

Wat vind ik van het boek:

Ik moet bekennen dat dit boek een beetje traag op gang komt. In het begin van het boek maak je namelijk vooral kennis met de verschillende personages clans en de wereld waarin het boek zich afspeelt. Wat ik wel fijn vond is de verdeling van de hoofdstukken je weet precies over wie het gaat. Nu vond ik het persoonlijk niet heel storend dat het wat traag op gang kwam omdat ik van te voren wist dat dit verhaal een trilogie zou worden en dan is het ook wel fijn om de wereld goed te leren kennen. De personages ontwikkelen zich snel en worden langzaam aan met elkaar verweven. Een van de sterke punten van dit boek vind ik de personages. Vooral de jonge Jima heeft mijn hart veroverd. Hoe hij van jongetje van 13 langzaam aan magie ontdekt en op moet groeien tot volwassen man om over het land te regeren. Vanaf pagina 100 ongeveer komt er meer vaart in het boek en komen er ook langzaam aan vijanden te voorschijn. Vanaf dat moment word de band tussen verschillende clans en personages ook steeds sterker. Verder komt er volop magie in het boek voor en daar hou ik van. 

Waar het boek dus langzaam aan op gang komt gaat het daarna in een prettig tempo verder en blijf je door lezen. Doordat er veel gebeurd en je het verhaal vanuit verschillende personages leest word het ook nooit saai. Het eindigt natuurlijk met een open einde omdat het deel 1 is van een trilogie. Maar ondanks de kleine minpuntjes is dit een heel mooi begin van een magische trilogie. Daarom krijgt het boek een welverdiende 7,5 en als de vervolg delen in de zelfde lijn doorgaan als dit boek dan kunnen die nog wel eens hoger gaan score.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik vind de cover zo mooi van deze! Echt prachtig die draak van vlammen!

Amina
4 jaren geleden

Ik heb fantasy eigenlijk pas echt leren waarderen sinds Game of Thrones. Ik heb nog nooit een boek in dit genre gelezen, maar ik vond de serie echt fantastisch. Dit lijkt me een erg mooi boek. Ga er even goed over nadenken of ik dit ga kopen ja/nee. Thanks voor de duidelijke review xxx

trackback

[…] op facebook. Ik mocht haar boek sluimerend vuur lezen. De recensie van dit eerste deel vind je  hier . Dit eerste deel in de serie beviel me zo ontzettend goed dat ik deel 2 ook gelijk wilde gaan […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x