Recensie: Oragayn van Ninja Paap

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie. Onlangs mocht ik Ninja Paap Luijten al interviewen over haar boek Oragayn. Nu moet ik jullie eerlijk bekennen dat de eerste keer dat ik de cover van dit boek tegenkwam echt dacht hmm geen boek voor mij. Toen las ik de flaptekst en wist het nog niet echt. Maar opeens verscheen de ene na de andere recensie bij blog vriendjes van me en werd ik super nieuwsgierig naar het boek. Ik ben dan ook super blij dat ik het mocht lezen. Maar werd mijn nieuwsgierigheid bevredigt of viel het boek tegen? Dat lees je hieronder.

20190713_173621.jpg

Een verhaal vol mystiek.

Titel: Oragayn Auteur: Ninja Paap-Luijten Uitgeverij: PeruBo publishing Genre: Fantasy  Cijfer: 10

Hier gaat het over:

Op zijn zestiende vluchtte Rymus van huis en ging het leger in. Nu is hij sergeant in de Koninklijke Garde, een elitekorps dat misdaden onderzoekt en bescherming biedt. Hij denkt nauwelijks terug aan zijn verleden, totdat zijn ouders ineens voor zijn neus staan. Als hij hoort dat ze zijn hulp nodig hebben, beseft hij één ding: ze zijn wanhopig. Wat begint met een eenvoudige aangifte, verandert in een netelige zaak vol ethische dilemma’s en onverwachte ontwikkelingen. Kan Rymus zijn ouders helpen? Of blijkt het verleden te sterk voor hem? Oragayn is een meeslepende roman over de zoektocht naar veiligheid en vrijheid – en de prijs die daarvoor moet worden betaald.

Dit vind ik van het boek:

Wauw wat een ijzersterk debuut heeft Ninja Paap-Luijten weten neer te zetten met Oragayn. In het begin van het verhaal moet je even goed je gedachten bij het boek houden want de namen van de personages en de karaktereigenschappen volgen zich in rap tempo op. Het duurde bij mij heel even voor ik door had wie nu wie was. Maar al snel smelten al deze personages samen tot een super hechte groep. Deze groep moet op een speciale missie die door de koningin zelf is afgegeven. Tijdens deze missie maken ze een aantal dingen mee. Ik wil niet teveel verklappen over deze missie. Wel kan ik vertellen dat het verhaal ontzettend goed in elkaar is gezet en een mooie opbouw heeft. De karakters zijn ook echt enorm goed uitgewerkt de Oragayn was heerlijk mysterieuze en daar hou ik enorm van. Vervolgens heb je de Tovenaar die je in het verhaal steeds een beetje ziet veranderen. En Raymus wauw wat een boeiend personage is dat. Het verhaal is uiteindelijk zoveel meer dan alleen de missie. Het is een verhaal over hoop over vriendschap en over gerechtigheid.

Omdat het boek me tot de laatste bladzijde wist te boeien geef ik het boek een dikke 10! Dankjewel voor die prachtige mysterieuze verhaal. Ik ben enorm benieuwd naar het volgende boek. 

Liefs, Melanie  

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sherry
4 jaren geleden

Een dikke tien doe mij dit boek maar dan. Het lijkt me leuk.
Sherry onlangs geplaatst…Review producten van Megagadets.nlMy Profile

lodi
4 jaren geleden

Wat een prachtig cijfer voor dit boek en een duidelijke recensie. Als ik zdit zolees, zou het mij ook zeker boeien! Dank voor de tip.

Melissa
4 jaren geleden

Hmmm klinkt niet echt als een boek voor mij hihi. Wel tof dat een boek je zo kan verrassen!

Riek Muijen
4 jaren geleden

Moet me zelf meer tijd geven om meer te lezen is idd goed voor ons.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x