Recensie: Nooit meer bang van Gaby Rasters

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het alweer de derde week in de blogs van eigen bodem van Gaby Rasters en dat betekent tijd voor een recensie. Omdat het nieuwe boek natuurlijk pas net uit is ben ik begonnen met Nooit meer bang van Gaby Rasters. Dit boek is geschreven na de aanslagen in Antwerpen. Dit boek trok gelijk mijn aandacht toen ik de blog schreef over de boeken van Gaby Rasters.

Wil jij Nooit meer bang van Gaby rasters kopen dan kun je dat hier doen. Gaby wat beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier.

Recensie Nooit meer bang

Titel: Nooit meer Bang Auteur: Gaby Rasters Uitgever: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9 

Hier gaat het nooit meer bang over:

Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf. 

Dit vind ik van het boek:

Gaby Rasters weet met nooit meer bang een gevoelige snaar te raken. Het verhaal is prachtig maar ontroerend tegelijk. Doordat het verhaal zich afspeelt na de aanslagen in Brussel weet Gaby Rasters ook nog eens een hedendaags thema aan te kaarten. Wat ik vooral heel erg mooi vond aan het boek is hoe Gaby Rasters de levens van Louise, Lennert, Maud en olaf met elkaar heeft weten te verbinden. Het verhaal weet je aan de ene kant te ontroeren en brengt aan de andere kant een lach op je gezicht. Als snel werd ik helemaal mee gezogen in de levens van Lennert, Louise en Maud. Je bouwt snel een band op met deze personages en je wilt blijven lezen om te weten hoe het afloopt. Eigenlijk wil ik gewoon niet teveel vertellen over het verhaal omdat ik vind dat je het zelf moet ontdekken. Wat ik wel kan zeggen is dat je een doos zakdoekjes bij de hand moet houden.

Het boek krijgt van mij dan ook een mooie welverdiende 9 en ik kijk ontzettend uit naar het net uitgekomen boek Hou me vast zoals ik was. Wat Gaby Rasters speciaal voor haar onlangs overleden vriendin schreef. Over dat boek vinden jullie later dit jaar nog een recensie op bookstamel.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melissa
4 jaren geleden

Het klinkt als een fijn boek om te lezen! Ik ga ‘m onthouden.
Melissa onlangs geplaatst…“Maar ze ziet er niet ziek uit”My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Melissa

Het is idd een heerlijk boek om te lezen!
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Johanna Lime 2My Profile

Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Die heb ik genoteerd, lijkt me wel een bijzondere insteek.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Frederique

Het is een bijzonder en meeslepend verhaal ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden.
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Johanna Lime 2My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

wat voor een soort boek is het? Fantasy, feel good? ik kan het niet zo goed plaatsen

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Het is zeker feelgood 🙂 ik had het er niet bij gezet omdat er best vaak liefde instond. Maar ik zal het er de volgende keer weer bij zetten.
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem: Johanna Lime 2My Profile

Maaike
4 jaren geleden

Dat klinkt als een leuk boek. De titel sprak me ook al aan dus ik denk zeker een boek die ik ga lezen 😉

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Actueel topic dat mooi wordt verweven in een meeslepend verhaal zo te lezen!

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x