Van eigen bodem: Saskia M.N Oudshoorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer een dag waarop ik een auteur van eigen bodem aan jullie voor mag stellen 🙂 Mijn planning liep een beetje in de soep waardoor ik nu 4 auteurs van eigen bodem heb deze maand ! Maar hé dat mag de pret niet drukken toch alleen maar meer leuke blogs en boekjes om te lezen. Inmiddels staan alle blogs in gepland en is me operatie geweest als het goed is dus heb ik alle tijd om lekker te lezen. Alleen de recensies moet ik nog wel schrijven natuurlijk want dat kan niet op voorhand doen 🙂

Vandaag mag ik jullie voorstellen aan auteur Saskia M.N. Oudshoorn. Deze leuke Nederlandstalige auteur won onlangs de KOBO Talent schrijfwedstrijd, georganiseerd door KOBO in samenwerking met Sweek en Bol.com.

2017-10-16_12.12.35 (1)[726].jpg

Saskia (tegenwoordig gebruikt ze haar initialen M.N. om verwarring met een andere schrijfster te voorkomen) Oudshoorn is geboren in Rotterdam. Ze is werkzaam als inkoper bij Unilever en is fractievoorzitter van de grootste lokale partij in de gemeenteraad van haar woonplaats. Naast al die drukke werkzaamheden maakt ze graag tijd om te schrijven – voor haar is het een vorm van ontspanning en tegenwoordig zelfs een soort verslaving. In haar boeken kan ze eindelijk iedereen laten doen wat zij wil… 😉

Saskia volgde schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt, maar voor een groot deel is ze autodidact. Ze geniet van het creëren van verhalen en het uitdiepen van karakters, waarbij haar cursus psychologie goed van pas komt. Haar boeken zijn fictie, maar natuurlijk worden er ook karaktertrekjes van de mensen in haar omgeving aan de hoofdpersonen toebedeeld. Inspiratie genoeg, denk ik zo!

Er zijn op dit moment twee romantische thrillers of spannende feelgoods van haar uitgegeven. Dat zijn: ‘Zie jij mij?’ (eerst uitgegeven als ‘Buiten Spel’) en met dat boek bereikte ze vorig jaar de finale van een schrijfwedstrijd. Dit boek ga ik recenseren. Daarna kwam ‘Op eenzame hoogte’, waarin het verhaal van de hoofdpersoon Eva Groen uit ‘Zie jij mij?’ verder gaat. Dat boek werd Vrouwenthiller van het jaar op de gelijknamige site.

Eind dit jaar komt haar derde boek, waarmee ze in juni de schrijfwedstrijd won, op de markt als een ‘KOBO original’. Dat wordt een echte feelgood.

Begin 2020 komt ‘Dubbele agenda’ dat in hetzelfde genre als haar eerste twee boeken in te delen is, uit.

Inmiddels liggen er nóg twee manuscripten klaar op de plank: ‘Los geslagen’ én het vervolg op het KOBO Talent verhaal over Liv en Matthew.

Lees in het interview over 3 dagen snel verder welke vragen ik voor dit bezige bijtje had!

Volg haar op facebook: Saskia Oudshoorn – Auteur of insta: it.is.i.saskia

Heel veel liefs, Melanie

 

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
4 jaren geleden

Van eigen bodem betekent toch altijd net iets specialer vind ik

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  petrasparkblog

ja dat vind ik ook 🙂
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Kamer 305 van Yvonne FranssenMy Profile

Daisy de Vos Burchart
4 jaren geleden

Wat leuk om schrijvers van eigen bodem te leren kennen.
Als ik lees, zijn het meestal vertaalde boeken van buitenlandse schrijvers.

Mooi ook dat je hier aandacht aan besteedt! Want eigenlijk zijn er genoeg goede Nederlandse schrijvers die vaak nog wat onbekend zijn.
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…Tropilex: chillen in je achtertuin of lekker binnen!My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden

Hoi Daisy ,

Dat is precies de reden waarom ik er voor heb gekozen om aan Nederlandstalige/vlaamse schrijvers veel aandacht te besteden. We hebben zoveel goede auteurs in onze taal die vaak worden ondergesneeuwd door alle vertaalde en engelstalige boeken.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Kamer 305 van Yvonne FranssenMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x